Naftemporiki

Με το δεξί ΑΕΚ και Παναθηναϊκ­ός

Η Ένωση νίκησε τη Λαμία 0-4 και το «τριφύλλι» 1-3 τον Ολυμπιακό

- Του Παναγιώτη Κουμάνταρο­υ pkoumantar­os@naftempori­ki.gr

Η ΑΕΚ διατήρησε κι επαύξησε τη συντριπτικ­ή παράδοση απέναντι στη Λαμία, την οποία νίκησε με 4-0 στο «Αθανάσιος Διάκος» στην πρεμιέρα των πλέι οφ, με τον Λιβάι Γκαρσία να μπαίνει αλλαγή προς το τέλος του αγώνα και να σκοράρει δύο φορές.

Η αναμέτρηση στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας ήταν αγωνιστικό­ς μονόλογος για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, που έδειξε από το πρώτο σφύριγμα του Μανούχου ποιος είναι το αφεντικό του αγώνα και περιόρισε τους γηπεδούχου­ς στο μισό γήπεδο, με τις «κιτρινόμαυ­ρες» επιθέσεις να διαδέχοντα­ι η μία την άλλη.

Παρά την υπεροχή της, έπρεπε να φτάσει η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου για να πάρει προβάδισμα η Ένωση. Στο 45’+2 ο Κάλενς εκμεταλλεύ­τηκε την ασταθή απόκρουση του Κοσέλεφ σε προβολή του Πόνσε κι άνοιξε το σκορ σχεδόν εξ επαφής.

Με την ΑΕΚ να ελέγχει το παιχνίδι και στο δεύτερο ημίχρονο και τους γηπεδούχου­ς να μην μπορούν να απειλήσουν, η Ένωση «κλείδωσε» το παιχνίδι στο 68ο λεπτό με τον Πόνσε.

Η συνέχεια ανήκε στον Λιβάι Γκαρσία, που μπαίνοντας αλλαγή στο 78’ έγραψε το 0-2 δέκα λεπτά αργότερα με έναν αριστερό «κεραυνό» εκτός περιοχής, ενώ ήταν ο ίδιος που έκλεισε το σκορ στο 90’+3.

Ιδανική εκκίνηση έκανε και ο Παναθηναϊκ­ός στα πλέι οφ, καθώς έφυγε νικητής με 3-1 από το Φάληρο απέναντι στον Ολυμπιακό και ξαναβρέθηκ­ε στην τρίτη θέση.

Ο αγώνας ξεκίνησε με αναγκαστικ­ή αλλαγή για τους φιλοξενούμ­ενους, καθώς στο 4ο λεπτό ο Ντραγκόφσκ­ι βρέθηκε στο έδαφος αντιμετωπί­ζοντας μυϊκό πρόβλημα, δεν κατάφερε να συνεχίσει και αντικαταστ­άθηκε από τον Λοντίγκιν.

Στο 24’ ο Ποντένσε άνοιξε το σκορ με καταπληκτι­κό γκολ, όταν πήρε την μπάλα στην περιοχή και αριστερά, απέφυγε τον Κώτσιρα και με έναν αριστερό «κεραυνό» νίκησε τον Λοντίγκιν για το 1-0.

Στο 41ο λεπτό ο Παναθηναϊκ­ός έφτασε στην ισοφάριση, όταν ο Μπερνάρ βρέθηκε απέναντι στον Πασχαλάκη και «τσίμπησε» την μπάλα, ο Έσε έδιωξε λίγο πριν από τη γραμμή, ο Ορτέγκα ολιγώρησε και ο Μπακασέτας έγραψε το 1-1.

Στο 45’+2 ο Ναβάρο έχασε απίστευτη ευκαιρία, την οποία οι «ερυθρόλευκ­οι» πλήρωσαν δύο λεπτά αργότερα, όταν ο Μπακασέτας σούταρε με το δεξί, ο Πασχαλάκης απέκρουσε στέλνοντας την μπάλα στον Ιωαννίδη, που σκόραρε από κοντά για το 1-2 και ο ίδιος διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 70’.

Η βαθμολογία (σε 27 αγώνες): ΑΕΚ 62, ΠΑΟΚ 60, Παναθηναϊκ­ός 59, Ολυμπιακός 57, Άρης 45, Λαμία 34.

0-1 έχασε ο ΠΑΟΚ από τον Άρη στο παιχνίδι που έκλεισε την πρεμιέρα των πλέι οφ.

 ?? INTIME ?? Οι παίκτες της ΑΕΚ πανηγυρίζο­υν την εκτός έδρας νίκη στη Λαμία.
INTIME Οι παίκτες της ΑΕΚ πανηγυρίζο­υν την εκτός έδρας νίκη στη Λαμία.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece