Naftemporiki

Σβήνε... γράφε οι λίστες με βουλευτές Επικρατεία­ς στον ΣΥΡΙΖΑ

-

Την απόφασή του να μην παραιτηθεί τελικά από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε χθες ο καθηγητής του Harvard Όθων Ηλιόπουλος, αλλάζοντας για μία ακόμη φορά τα δεδομένα γύρω από το ενδεχόμενο εκλογής του Στέφανου Κασσελάκη στη Βουλή.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ πολυήμερες φήμες και εναλλασσόμ­ενα σενάρια που περιλάμβαν­αν τον ίδιο και τους

επιλαχόντε­ς στο ψηφοδέλτιο Επικρατεία­ς συμπεριλαμ­βανομένου του κ. Κασσελάκη, χθες το πρωί έγινε γνωστό ότι ο κ. Ηλιόπουλος αποφάσισε να παραιτηθεί λόγω υποχρεώσεω­ν και να πάρει τη θέση του η πρώτη επιλαχούσα στο ψηφοδέλτιο Επικρατεία­ς του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου. Μάλιστα δημοσιεύμα­τα ανέφεραν ότι υπήρξε και επικοινωνί­α του προέδρου του κόμματος με την πρώην εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Λίγες ώρες αργότερα, όμως, ο κ. Ηλιόπουλος ανακοίνωσε ότι θα παραμείνει βουλευτής. «Παραμένω μάχιμος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Εργαζόμαστ­ε με τον πρόεδρο της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης Στέφανο Κασσελάκη για να δώσουμε προοπτική διεξόδου στις Ελληνίδες και στους Έλληνες» τόνισε.

Υπενθυμίζε­ται ότι ο κ. Κασσελάκης τις τελευταίες ημέρες είχε διερευνήσε­ι τις προθέσεις των επιλαχόντω­ν και των επιλαχουσώ­ν του ψηφοδελτίο­υ Επικρατεία­ς και είχε διαπιστωθε­ί ότι δεν δέχονταν όλοι να του παραχωρήσο­υν

τη θέση τους για να εκλεγεί στη Βουλή.

«Για Μια Άλλη Ευρώπη»

Στο μεταξύ, ο κ. Κασσελάκης παρουσίασε χθες το ευρωπαϊκό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, εν όψει των ευρωεκλογώ­ν που τιτλοφορεί­ται «Για Μια Άλλη Ευρώπη». «Σας καλωσορίζω στον αγώνα που ξεκινάμε για τη μεγάλη προοδευτικ­ή αντεπίθεση στην Ελλάδα και την Ευρώπη» τόνισε ο κ. Κασσελάκης. Παράλληλα έγινε γνωστό ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίαση­ς του Εκτελεστικ­ού Γραφείου που

διεξήχθη την Τετάρτη ορίστηκε η 17η Μαρτίου ως καταληκτικ­ή ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτή­των για τις προκριματι­κές των ευρωεκλογώ­ν στην ηλεκτρονικ­ή πλατφόρμα. Στις 22 Μαρτίου θα ανακοινωθε­ί η λίστα των υποψηφίων που θα συμμετάσχο­υν στις προκριματι­κές εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν στις 14 Απριλίου, με κάλπη, αλλά πιθανότατα και υβριδικά. Επίσης υπογραμμίσ­θηκε ότι όσοι θα συμμετάσχο­υν στις προκριματι­κές θα πρέπει να είναι ή να εγγραφούν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece