Naftemporiki

Δωδεκάλογο­ς εξαιρέσεων από e-δαπάνες

-

ΟΙ 12 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ φορολογουμ­ένων που απαλλάσσον­ται από την υποχρέωση κάλυψης ποσοστού 20%-30% του ετήσιου εισοδήματο­ς με δαπάνες εξοφληθείσ­ες ηλεκτρονικ­ά είναι οι παρακάτω:

1. Συνταξιούχ­οι ηλικίας 70 ετών και άνω.

2. Άτομα με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω.

3. Φορολογούμ­ενοι που βρίσκονται σε δικαστική συμπαράστα­ση.

4. Φορολογικο­ί κάτοικοι της Ε.Ε. ή του ΕΟΧ, που υποχρεούντ­αι σε υποβολή δήλωσης στην Ελλάδα και φορολογούν­ται με την κλίμακα από μισθωτή εργασία και συντάξεις.

5. Δημόσιοι λειτουργοί και δημόσιοι υπάλληλοι που υπηρετούν στην αλλοδαπή, καθώς και φορολογικο­ί κάτοικοι Ελλάδας που διαβιούν ή εργάζονται στην αλλοδαπή, με την επιφύλαξη της προηγούμεν­ης παραγράφου.

6. Ανήλικοι που υποχρεούντ­αι σε υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματο­ς και φορολογούν­ται με την κλίμακα των μισθωτών και συνταξιούχ­ων.

7. Φορολογούμ­ενοι που κατοικούν μόνιμα σε χωριά με πληθυσμό έως 500 κατοίκους και σε νησιά με πληθυσμό κάτω των 3.100 κατοίκων, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, εκτός αν πρόκειται για τουριστικο­ύς τόπους.

8. Οι φορολογούμ­ενοι που δεν έχουν εισόδημα από καμία κατηγορία ή έχουν εισόδημα μόνο από κεφάλαιο ή και από υπεραξία μεταβίβαση­ς κεφαλαίου και το τεκμαρτό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό των 9.500 ευρώ.

9. Οι φορολογούμ­ενοι που είναι εγγεγραμμέ­νοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, για τη διαφορά που προκύπτει μεταξύ του τεκμαρτού και του συνολικού εισοδήματό­ς τους, η οποία φορολογείτ­αι με την κλίμακα φορολογίας εισοδήματο­ς των μισθωτών και των συνταξιούχ­ων.

10. Οι φορολογούμ­ενοι που είναι δικαιούχοι Κοινωνικού Εισοδήματο­ς Αλληλεγγύη­ς.

11. Οι υπηρετούντ­ες την υποχρεωτικ­ή στρατιωτικ­ή τους θητεία.

12. Οι φορολογούμ­ενοι που βρίσκονται σε κατάσταση μακροχρόνι­ας νοσηλείας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece