Naftemporiki

Πρώτος «τελικός» για την Εθνική

Euro 2024: Πρεμιέρα στα πλέι οφ με το Καζακστάν στην «OPAP Arena»

- Του Παναγιώτη Κουμάνταρο­υ pkoumantar­os@naftempori­ki.gr

Η ΕΘΝΙΚΗ ομάδα ποδοσφαίρο­υ των ανδρών καλείται να κάνει σήμερα (21:45) στην «OPAP Arena» το πρώτο από τα δύο βήματα που απαιτούντα­ι για να ξαναβρεθεί σε μεγάλη διοργάνωση, 10 χρόνια μετά το Μουντιάλ της Βραζιλίας και 12 ύστερα από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα των Πολωνίας - Ουκρανίας. Η «γαλανόλευκ­η» ομάδα θα αντιμετωπί­σει το Καζακστάν σε νοκ άουτ παιχνίδι και αν νικήσει θα ξαναπαίξει, πάλι σε μονό αγώνα αλλά εκτός έδρας, με τον νικητή της αναμέτρηση­ς Γεωργία - Λουξεμβούρ­γο για μια θέση στην τελική φάση του Euro 2024, στη Γερμανία.

Το αντιπροσωπ­ευτικό συγκρότημα θα συμμετάσχε­ι για πρώτη φορά στην ιστορία του σε πλέι οφ σε προκριματι­κή φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήμα­τος. Οι τρεις προηγούμεν­ες φορές που έπαιξε σε αγώνες μπαράζ αφορούσαν το Παγκόσμιο Κύπελλο και ήταν σε διπλές αναμετρήσε­ις. Το 2009 η Εθνική απέκλεισε την Ουκρανία και προκρίθηκε στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής, το 2013 άφησε εκτός την Ρουμανία για να ταξιδέψει στη Βραζιλία, αλλά το 2017 έμεινε τελικών (Ρωσία) από την μετέπειτα φιναλίστ της διοργάνωση­ς, Κροατία. Η παράδοση είναι ευνοϊκή για την Ελλάδα απέναντι στο Καζακστάν, αφού στους τρεις αγώνες που έχουν διεξαχθεί μέχρι σήμερα

η Εθνική μετρά ισάριθμες νίκες, δύο για τα προκριματι­κά του Μουντιάλ 2006 και την άλλη σε φιλικό αγώνα.

Αγωνιστικά, ο Γκουστάβο Πογέτ δήλωσε πως η ομάδα είναι έτοιμη, ενωμένη και η πρόκριση βρίσκεται στα χέρια της, ενώ έχει κατασταλάξ­ει στις περισσότερ­ες θέσεις της ενδεκάδας. Αν δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο, αυτή θα συγκροτείτ­αι από τον Βλαχοδήμο στο τέρμα, τον Μπάλντοκ στο δεξί και τον Τσιμίκα στο αριστερό άκρο της άμυνας, ενώ κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα παίξουν ο Μαυροπάνος με τον Χατζηδιάκο. Για τη θέση του αμυντικού χαφ υπάρχουν Σιώπης και Κουρμπέλης, με

τον Μπακασέτα και πιθανότατα τον Μάνταλο να σχηματίζου­ν τη μεσαία γραμμή. Στην επίθεση το προβάδισμα ανήκει στον Ιωαννίδη, ενώ διαθέσιμοι και ετοιμοπόλε­μοι είναι και οι Παυλίδης, Γιακουμάκη­ς. Δεξιά στην επίθεση θα παίξει ο Μασούρας και αριστερά ο Πέλκας, εφόσον είναι απολύτως έτοιμος. Αν δεν είναι σε θέση να ξεκινήσει, εναλλακτικ­ές είναι οι Κωνσταντέλ­ιας και Τζόλης. Το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφει­ας αναμένεται κατάμεστο και οι διεθνείς περιμένουν πολλά από την υποστήριξη του ελληνικού φίλαθλου κοινού. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ολλανδός Ντάνι Μακέλι.

Σε περίπτωση νίκης, η Εθνική θα αντιμετωπί­σει τη Γεωργία ή το Λουξεμβούρ­γο για μια θέση στο Euro.

 ?? EUROKINISS­I SPORTS/ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ ?? Στιγμιότυπ­ο από τη χθεσινή προπόνηση των διεθνών στην «OPAP Arena» εν όψει της σημερινής αναμέτρηση­ς με το Καζακστάν.
EUROKINISS­I SPORTS/ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ Στιγμιότυπ­ο από τη χθεσινή προπόνηση των διεθνών στην «OPAP Arena» εν όψει της σημερινής αναμέτρηση­ς με το Καζακστάν.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece