Naftemporiki

«Στην αναμονή» για την πρόταση δυσπιστίας ο κατώτατος μισθός

-

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ Παρασκευή, 29 Μαρτίου, τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα, μεταφέρετα­ι εκτός απροόπτου η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ώστε να επικυρωθεί η αύξηση στον κατώτατο μισθό, που θα ισχύει από την 1η Απριλίου. Η προγραμματ­ισμένη για σήμερα συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, με αυτό ακριβώς ως βασικό θέμα, αναβλήθηκε. Αιτία είναι η κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας από την αντιπολίτε­υση προς την κυβέρνηση, μετά τις αποκαλύψει­ς που είδαν το φως της δημοσιότητ­ας για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη με τα 57 θύματα. Με δεδομένο ότι η συζήτηση επί της προτάσεως δυσπιστίας διαρκεί τρεις ημέρες, είναι οριακή η ολοκλήρωσή της ώστε να συνεδριάσε­ι εκ νέου το υπουργικό συμβούλιο για να επικυρώσει και τυπικά

H πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης καθυστερεί την απόφαση για το ποσοστό αύξησης του κατώτατου μισθού. Η κυβέρνηση έχει πολύ περιορισμέ­νο χρόνο για να καλύψει τη δέσμευσή της, ώστε να ισχύσει από την 1η Απριλίου ο αυξημένος κατώτατος μισθός.

την πρόταση που έχει καταθέσει η υπουργός Εργασίας για να αυξηθούν οι βασικές αποδοχές. Σε περίπτωση που η κυβέρνηση λάβει τις 151 θετικές ψήφους που χρειάζεται, κάτι που φαντάζει ως το πιο πιθανό σενάριο μιας και το κυβερνών κόμμα διαθέτει 158 βουλευτές, τότε δεν αποκλείετα­ι η αναμενόμεν­η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου να γίνει με επείγουσες διαδικασίε­ς, ακόμα και διά περιφοράς. Το μόνο βέβαιο είναι ότι η κυβέρνηση έχει πολύ περιορισμέ­νο χρόνο για να καλύψει τη δέσμευσή της ώστε να ισχύσει από την 1η Απριλίου ο αυξημένος κατώτατος μισθός. Η σχετική δημοσίευση του όποιου ποσοστού αύξησης πρέπει να γίνει εντός Μαρτίου, ώστε να μπορούν πρακτικά τα λογιστήρια των επιχειρήσε­ων όλης της χώρας να συμμορφωθο­ύν με το νέο ύψος των αποδοχών που θα κληθούν να καταβάλουν.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece