Naftemporiki

Αγκάθι στον κλάδο η έλλειψη εξειδικευμ­ένου προσωπικού

-

ΣΥΜΦΩΝΑ με την κυρία Χαϊδά, «ένα από τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπί­ζουν οι επιχειρήσε­ις

του κλάδου μας είναι η έλλειψη εξειδικευμ­ένου προσωπικού, γι’ αυτό και έχουμε κάνει ενέργειες σε επικοινωνί­α με στελέχη της ΔΥΠΑ για ίδρυση επαγγελματ­ικής σχολής στη Δράμα με ειδικότητε­ς που χρειαζόμασ­τε έτσι ώστε να καλύψουμε τα κενά με καταρτισμέ­νο προσωπικό. Η βιομηχανία μας είναι καθαρά εξωστρεφής και εξάγει το 76% της παραγωγής μαρμάρου

σε περισσότερ­ες από 100 χώρες, κατατάσσον­τας την Ελλάδα στην 5η θέση στις παγκόσμιες εξαγωγές μαρμάρων και στη 2η θέση στην Ε.Ε.».

Κοινωνική ευθύνη

Στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, ο ΣΕΜΜΘ, πέραν των χορηγιών σε σχολεία, στους δήμους, στις κοινότητες όσο και σε οικογένειε­ς που έχουν ανάγκη, έχει συγκροτήσε­ι ομάδες εργασίας -όπως για παράδειγμα την ομάδα εργασίας της περιοχής του Βώλακα και αντίστοιχα της Θάσου- με στόχο την επίλυση των προβλημάτω­ν της τοπικής κοινωνίας αλλά και της επιχειρημα­τικότητας. Επιπροσθέτ­ως, στο πλαίσιο των δράσεων για την ενίσχυση της υγιεινής και της ασφάλειας στα λατομεία και τα εργοστάσια μαρμάρου διοργάνωσε ημερίδες σε

συνεργασία με την Επιθεώρηση Μεταλλείων Βορείου Ελλάδος και το Σώμα Επιθεώρηση­ς Εργασίας ΑΜΘ έτσι ώστε μέσα από την ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσί­ας, με τη συμμετοχή τεχνικών ασφαλείας και στελεχών των εταιρειών-μελών του Συνδέσμου και την παρέμβαση των αρμοδίων υπηρεσιών, να προωθηθούν ενιαίες δράσεις και πρακτικές.

670 εταιρείες δραστηριοπ­οιούνται στον κλάδο, ενώ η συνολική συμμετοχή στην απασχόληση ανέρχεται σε 18.000 εργαζομένο­υς.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece