Naftemporiki

Χαμηλές ταχύτητες και μεταβλητότ­ητα

Το υποτονικό κλίμα στα ξένα χρηματιστή­ρια εν όψει του Πάσχα των Καθολικών επηρεάζει και την Αθήνα

- Του Ανέστη Ντόκα antokas@naftempori­ki.gr

ΠΕΡΙΟΔΟ μεταβλητότ­ητας διάγει το ελληνικό Χρηματιστή­ριο, με αναζήτηση κατεύθυνση­ς, καθώς η χθεσινή υποτονική εικόνα αποδίδεται στο εορταστικό κλίμα που επικρατεί, εν όψει του Πάσχα των Καθολικών, γεγονός που ήδη επηρεάζει το μέγεθος των συναλλαγών σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Αναλυτές εκτιμούν ότι η πορεία της αγοράς θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το κλίμα που θα διαμορφωθε­ί διεθνώς, επηρεάζοντ­ας και τη ροή ξένων κεφαλαίων προς το Χ.Α. Στο επίκεντρο του ενδιαφέρον­τος, πάντως, παραμένουν οι προσδοκίες για νέες επιχειρημα­τικές συμφωνίες με εξαγορές και συγχωνεύσε­ις.

Στη χθεσινή επαναλειτο­υργία της αγοράς μετά την αργία της 25ης Μαρτίου, ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε στις 1.422,51 μονάδες, σημειώνοντ­ας πτώση 0,19%, με την αξία των συναλλαγών στα 135,15 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 14,68 εκατ. ευρώ σε πακέτα. Ο

όγκος των συναλλαγών διαμορφώθη­κε στα 36 εκατ. τεμάχια. Η κεφαλαιοπο­ίηση διαμορφώθη­κε στα 98,29 δισ. ευρώ. Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοπο­ίησης, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι Elvalhalco­r (-3,04%), Alpha Bank (-2,93%), ΔΕΗ (-2,53%), ΟΤΕ (-2,25%), ΟΛΠ (-1,62%) και ΟΠΑΠ (-1,46%).

Όπως αναφέρει στην εβδομαδιαί­α του ανάλυση ο κ. Δημήτρης Τζάνας, σύμβουλος διοίκησης της Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ, «το ελληνικό Χρηματιστή­ριο

κινείται μάλλον νωχελικά, ωστόσο ο πήχης των προσδοκιών για νέα ανοδική κίνηση του Γ.Δ. μετατίθετα­ι πιθανότατα για τον Απρίλιο, οπότε θα έχουν ολοκληρωθε­ί οι διακοπές των διαχειριστ­ών λόγω των ημερών του Καθολικού Πάσχα. Δεν μπορεί, πάντως, να αποκλειστε­ί ένα mini window dressing στο τέλος του α’ τριμήνου για τον επιλεκτικό καλλωπισμό των αποτιμήσεω­ν».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece