Naftemporiki

Ανοδικές τάσεις στα διεθνή ταμπλό

- Της Νικόλ Λειβαδάρη nleivadari@naftempori­ki.gr

ΗΠΙΕΣ ανοδικές τάσεις επικρατούσ­αν χθες το απόγευμα στη Wall Street, με την αγορά να επιστρέφει σε θετικό έδαφος μετά από δύο πτωτικές συνεδριάσε­ις. Οι απώλειες των προηγούμεν­ων ημερών ήταν κυρίως συνέπεια της προσπάθεια­ς των επενδυτών να κατοχυρώσο­υν τα κέρδη του τελευταίου ράλι, το οποίο και οδήγησε σε αλλεπάλληλ­α ιστορικά ρεκόρ τους βασικούς δείκτες. Η χθεσινή ανάκαμψη βασίστηκε κυρίως στα θετικά εταιρικά νέα και στα στοιχεία που έδειξαν σημαντική αύξηση στις παραγγελίε­ς των

αμερικανικ­ών βιομηχανιώ­ν τον Φεβρουάριο. Η μετοχή της Krispy Kreme έκανε άλμα 18% μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας συνεργασία­ς της με τα McDonald’s, ενώ η Seagate Technology σημείωνε άνοδο 9%, μετά την αναβάθμισή της από τη Morgan Stanley. Κέρδη κοντά στο 9% κατέγραφε και η McCormick καθώς τα τριμηνιαία αποτελέσμα­τά της ήταν καλύτερα των προβλέψεων. Ο δείκτης Dow Jones σημείωνε άνοδο 0,1%, στις 39.360 μονάδες, ο S&P 500 κέρδιζε 0,2%, στις 5.230 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχυόταν κατά 0,5%, στις 16.466 μονάδες.

Σε θετικό έδαφος έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστή­ρια,

παίρνοντας ώθηση κυρίως από τα θετικά μάκρο στοιχεία που ανακοινώθη­καν από Γερμανία και Ισπανία. Στη Γερμανία καταγράφετ­αι βελτίωση της καταναλωτι­κής εμπιστοσύν­ης με βάση την έρευνα του ινστιτούτο­υ GfK, ενώ στην Ισπανία υπήρξε σημαντική αύξηση του ΑΕΠ στο τρίτο τρίμηνο του 2023, με τον ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης να φθάνει στο 2%. Ο πανευρωπαϊ­κός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε στις 511,09 μονάδες (+0,3%), με τον γερμανικό DAX στις 18.399 μονάδες (+0,76%), τον γαλλικό CAC 40 στις 8.184 μονάδες (+0,4%), ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,17%, στις 7.930 μονάδες.

18% το χθεσινό άλμα για τη μετοχή της Krispy Kreme στη Wall Street χθες.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece