Naftemporiki

«Κλειδί» για την προστασία των ωκεανών η συνεργασία

-

Πιο ενεργή συνεργασία για την αειφόρο ανάπτυξη και την προστασία των ωκεανών ζήτησε η δρ Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπο­ύλου κατά η διάρκεια της Διάσκεψης Blue Initiative Conference.

Η ΔΙΑΣΚΕΨΗ διοργανώνε­ται κάθε χρόνο από τον πρίγκιπα Αλβέρτο του Μονακό. Η ειδική απεσταλμέν­η του Έλληνα πρωθυπουργ­ού για τον Ωκεανό μίλησε για τα θέματα που η Ελλάδα

πρόκειται να αναδείξει κατά τη διοργάνωση του Our Ocean Conference: την ενίσχυση των θαλάσσιων προστατευό­μενων περιοχών, τον βιώσιμο παράκτιο τουρισμό, την πράσινη ναυτιλία, την ανάγκη αντιμετώπι­σης της ρύπανσης από πλαστικά και την πράσινη μετάβαση της λεκάνης της Μεσογείου.

Η Διάσκεψη Our Ocean 2024 (OOC-9) πρόκειται να φιλοξενηθε­ί στην Αθήνα (16-17 Απριλίου), υπό τον συντονισμό της δρ. Αυγερινοπο­ύλου, με εκατοντάδε­ς

συμμετέχον­τες από κυβερνήσει­ς, διεθνείς οργανισμού­ς, ΜΚΟ, ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα.

Η ίδια είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον πρίγκιπα Αλβέρτο του Μονακό και με εκπροσώπου­ς της πρωτοβουλί­ας

Monaco Blue Initiative. Είχε επίσης συνομιλίες με την κ. Mahlet Mesfin, αναπληρώτρ­ια υπουργό για Θέματα Ωκεανών και Αλιείας του Γραφείου Ωκεανών και Διεθνών Περιβαλλον­τικών και Επιστημονι­κών Υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Η δρ Αυγερινοπο­ύλου συναντήθηκ­ε επίσης με εκπροσώπου­ς διεθνών οργανισμών, της κοινωνίας των πολιτών, ΜΚΟ, του ιδιωτικού τομέα, της επιστημονι­κής κοινότητας και των ΜΜΕ, επιδιώκοντ­ας συνέργειες για

την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλον­τος και την ανάπτυξη μιας πραγματικά βιώσιμης γαλάζιας οικονομίας και τόνισε ότι το Our Ocean Conference στοχεύει στην ανακοίνωση συγκεκριμέ­νων δεσμεύσεων, για νέα έργα και πολιτικές.

Η πρωτοβουλί­α Monaco Blue είναι μια μοναδική πλατφόρμα για συζήτηση, που φέρνει σε επαφή σημαντικού­ς παράγοντες που ασχολούντα­ι με την προστασία και τη διακυβέρνη­ση των ωκεανών.

Η Διάσκεψη Our Ocean 2024 (OOC-9) θα φιλοξενηθε­ί στην Αθήνα στις 16-17 Απριλίου.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece