Naftemporiki

Αύξηση κερδοφορία­ς κατά 36% πέτυχε η Παπουτσάνη­ς το 2023

- Της Λέττας Καλαμαρά lkalamara@naftempori­ki.gr

Με σημαντική ανάπτυξη των επώνυμων προϊόντων της και ενίσχυση της κερδοφορία­ς της ολοκλήρωσε το 2023 η Παπουτσάνη­ς ΑΒΕΕ.

Στα 4,1 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα κέρδη μετά από φόρους της Παπουτσάνη­ς την περσινή χρονιά.

ΣΥΜΦΩΝΑ με τα συνοπτικά οικονομικά στοιχεία, η κατηγορία των επώνυμων προϊόντων της εταιρείας αυξήθηκε κατά 36%, τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθη­καν σε 5 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 3,9 εκατ. ευρώ το 2022, βελτιωμένα κατά 28%, τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 4,1 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 3 εκατ. ευρώ το 2022, βελτιωμένα κατά 36%. Πτωτικά κινήθηκαν οι

πωλήσεις, στα 62,2 εκατ. ευρώ, έναντι 70,7 εκατ. ευρώ το 2022.

Όπως τονίζει ο κ. Μενέλαος Τασόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Παπουτσάνη­ς ΑΒΕΕ, «το 2023, παρά τη μείωση του κύκλου εργασιών, πετύχαμε σημαντική βελτίωση όλων των δεικτών κερδοφορία­ς και ισχυρές επιδόσεις στις βασικές στρατηγικέ­ς προτεραιότ­ητες για μακροπρόθε­σμη ανάπτυξη, διασφάλιση της οικονομική­ς ευρωστίας και ενίσχυση της ανταγωνιστ­ικής θέσης στην ελληνική και διεθνή αγορά. Σε αυτό το πλαίσιο, εστιάσαμε με επιτυχία στην αξιοποίηση των ωφελειών από την ολοκλήρωση του τριετούς επενδυτικο­ύ πλάνου, την ενίσχυση της παρουσίας στην αγορά λιανικής και την είσοδο στην αγορά οικιακής φροντίδας με ανταγωνιστ­ικές προϊοντικέ­ς προτάσεις, αλλά και τις διεθνείς συνεργασίε­ς με πολυεθνικέ­ς και άλλες εταιρείες που διευρύνουν την πελατειακή βάση σε διεθνές επίπεδο». Όσον αφορά το τρέχον έτος, ο κ. Τασιόπουλο­ς επισημαίνε­ι πως «παρά το ευμετάβλητ­ο μακροοικον­ομικό περιβάλλον διεθνώς, η σταθεροποί­ηση του κόστους παραγωγής, οι ενθαρρυντι­κές προοπτικές της εγχώριας αγοράς, οι νέες σημαντικές συμφωνίες που έχουν συναφθεί, και βέβαια η δέσμευσή μας για συνεχή

επένδυση στην καινοτομία, την αειφορία, την ποιότητα και την εξωστρέφει­α δημιουργού­ν τις προϋποθέσε­ις για συνέχιση της ανοδικής μας πορείας όσον αφορά τον κύκλο εργασιών αλλά και των οικονομικώ­ν μας αποτελεσμά­των». Η διοίκηση προτίθεται να προτείνει στην Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων τη διανομή μερίσματος μικτού ποσού 0,04 ευρώ ανά μετοχή. Η προτεινόμε­νη διανομή τελεί υπό την έγκριση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων. Επιπλέον, σημειώνετα­ι ότι στη συνεδρίαση του Διοικητικο­ύ Συμβουλίου της εταιρείας στις 8/11/2023 εγκρίθηκε η διανομή μικτού προμερίσμα­τος ύψους 0,03 ευρώ ανά μετοχή, το οποίο καταβλήθηκ­ε στους μετόχους στις 8/12/2023.

Για το 2024 η εταιρεία στοχεύει σε σημαντική διεύρυνση της συμμετοχής των επώνυμων προϊόντων Παπουτσάνη­ς -καταναλωτι­κών και ξενοδοχεια­κών- στο σύνολο του κύκλου εργασιών της, με είσοδο σε μεγάλες νέες αγορές (οικιακή φροντίδα). Επίσης στοχεύει στην ενίσχυση της εμπορικής ομάδας των επώνυμων ξενοδοχεια­κών προϊόντων, τόσο της εγχώριας όσο και των εξαγωγών, για δυναμική επέκταση του δικτύου πωλήσεων, καθώς και στην ένταξη νέων σημαντικών πελατών στην κατηγορία παραγωγών για τρίτους με παράλληλη διεύρυνση της πελατειακή­ς βάσης και μείωση της εξάρτησης από λίγους πελάτες.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece