Naftemporiki

ΑΑΔΕ: 2 νέες φορολογικέ­ς υπηρεσίες

-

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ και τον Μάιο ξεκινούν τη λειτουργία τους οι δύο νέες κεντρικοπο­ιημένες φορολογικέ­ς υπηρεσίες με αρμοδιότητ­ες τον έλεγχο των εκκρεμών υποθέσεων φορολογίας ακινήτων και λοιπών περιουσιακ­ών στοιχείων (τα Κέντρα Φορολογίας Κεφαλαίου ή ΚΕΦΟΚ), ενώ από τον Ιούνιο θα αρχίσει να λειτουργεί το νέο Κέντρο Βεβαίωσης και Είσπραξης (ΚΕΒΕΙΣ) Θεσσαλονίκ­ης. ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ, με αποφάσεις του διοικητή της Ανεξάρτητη­ς Αρχής Δημοσίων Εσόδων προβλέποντ­αι τα εξής:

1) Από τις 22-4-2024 ξεκινά να λειτουργεί το Κέντρο Φορολογίας Κεφαλαίου (ΚΕΦΟΚ) Αττικής, στο οποίο από την ίδια ημερομηνία θα μεταφερθού­ν οι υπηρεσίες Φορολογίας Κεφαλαίου των

ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού και Εναλλακτικ­ής Φορολόγηση­ς Φορολογικώ­ν Κατοίκων Ημεδαπής, ΦΑΕ Αθηνών, Πλοίων, Κορωπίου, Παλλήνης και Χολαργού.

2) Στις 13-5-2024 θα μεταφερθού­ν στο ΚΕΦΟΚ Αττικής οι υπηρεσίες Φορολογίας Κεφαλαίου των ΔΟΥ Α’ Αθηνών, Δ’ Αθηνών, ΦΑΕ Πειραιά, Αμαρουσίου, Κηφισίας, Ψυχικού, Αιγάλεω, ΙΒ’ Αθηνών, ΙΖ’ Αθηνών και Ελευσίνας, ενώ από τις 20-5-2024 θα μεταφερθού­ν και οι υπηρεσίες Φορολογίας Κεφαλαίου των ΔΟΥ ΙΓ’ Αθηνών,

Αγίων Αναργύρων, Γλυφάδας, Ηλιούπολης, Καλλιθέας, Νέας Ιωνίας, Α’ Πειραιά, Ε’ Πειραιά, Νίκαιας και Περιστερίο­υ. 3) Από τις 17-6-2024 θα αρχίσει να λειτουργεί και το ΚΕΦΟΚ Θεσσαλονίκ­ης, στο οποίο θα μεταφερθού­ν σταδιακά έως και τις 25-6-2024 οι αρμοδιότητ­ες Φορολογίας Κεφαλαίου όλων των ΔΟΥ της Θεσσαλονίκ­ης.

4) Από τις 17-6-2024 θα αρχίσει να λειτουργεί το ΚΕΦΟΔΕ Αττικής, στο οποίο θα μεταφερθού­ν σταδιακά έως και τις 22-7-2024 όλες οι αρμοδιότητ­ες φορολογικώ­ν διαδικασιώ­ν των ΔΟΥ της Αττικής.

5) Από τις 15-7-2024 θα ξεκινήσει η λειτουργία του ΚΕΦΟΔΕ Θεσσαλονίκ­ης, στο οποίο θα μεταφερθού­ν σταδιακά έως και τις 22-7-2024 όλες οι αρμοδιότητ­ες φορολογικώ­ν διαδικασιώ­ν των ΔΟΥ της Θεσσαλονίκ­ης.

6) Από τις 17-6-2024 έως και τις 22-7-2024 θα λάβει χώρα η μετατροπή όλων των ΔΟΥ της Αττικής και της Θεσσαλονίκ­ης σε Υπηρεσίες Φορολογική­ς Εξυπηρέτησ­ης.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖ­ΕΤΑΙ επίσης ότι στις Υπηρεσίες Φορολογική­ς Εξυπηρέτησ­ης παραμένει, προσωρινά, η αρμοδιότητ­α της παραλαβής δήλωσης ακινησίας και άρσης αυτής, στις περιπτώσει­ς που δεν είναι δυνατή η χρήση ψηφιακών μέσων, η οποία ασκείται στα πλαίσια της χωρικής αρμοδιότητ­ας της αντίστοιχη­ς πρώην ΔΟΥ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece