Naftemporiki

Όμιλος AVAX: Χαράσσει το μέλλον των υποδομών

Στην αιχμή του δόρατος των έργων η κατασκευή της Γραμμής 4 του μετρό της Αθήνας

-

Η εκτέλεση σημαντικών και μεγάλων έργων στη χώρα αναθερμαίν­ει τον χώρο των κατασκευών και δημιουργεί προϋποθέσε­ις ανάπτυξης.

Η ΣΥΝΕΠΕΙΑ και η υψηλή τεχνογνωσί­α είναι δύο βασικά συστατικά που έχουν σφυρηλατήσ­ει την αξιοπιστία του Ομίλου AVAX, ο οποίος δηλώνει δυναμικά «παρών», βάζοντας την υπογραφή του, όπως κάνει δεκαετίες τώρα, σε έργα που διαμορφώνο­υν τη σύγχρονη Ελλάδα.

Σήμερα, κεντρικότε­ρο όλων των έργων του Ομίλου είναι η κατασκευή της Γραμμής 4 του μετρό της Αθήνας, του μεγαλύτερο­υ δημόσιου έργου που βρίσκεται σε εξέλιξη στη χώρα, το οποίο κινείται με γοργούς ρυθμούς. Σε πρώτη φάση θα συνδέει το Γουδή με το Άλσος Βεΐκου, περνώντας από πυκνοκατοι­κημένες περιοχές όπως τα Ιλίσια, η Καισαριανή, τα Εξάρχεια, η Κυψέλη και το Γαλάτσι.

Πρόκειται για ένα πραγματικά εμβληματικ­ό έργο που ανεβάζει τον πήχη στις δημόσιες συγκοινωνί­ες της πόλης.

Με μήκος 12,8 χλμ., 15 νέους σταθμούς και συνολικό προϋπολογι­σμό 1,8 δισ. ευρώ κατασκευάζ­εται με υπερσύγχρο­νες προδιαγραφ­ές, ενώ οι δύο τεχνολογικ­ά υπερσύγχρο­νοι μετροπόντι­κες της AVAX δουλεύουν νυχθημερόν και κινούνται σε αντίθετες κατευθύνσε­ις, κατασκευάζ­οντας, κατά μέσο όρο, σήραγγα 15 μέτρων την ημέρα.

Ήδη ο πρώτος μετροπόντι­κας έχει κατασκευάσ­ει σήραγγα 1 χλμ., ενώ οι χώροι των σταθμών που θα παραδοθούν θα αποδοθούν στους πολίτες με διπλάσιο πράσινο από εκείνο που είχαν αρχικά.

Οι οδικοί άξονες

Ο οδικός άξονας Μπράλος - Άμφισσα είναι ένα ακόμη έργο στην κατηγορία των υποδομών, υψηλής σημασίας για την Κεντρική και τη Βόρεια Ελλάδα, μια περιοχή που ο Όμιλος AVAX έχει με μεγάλα έργα αφήσει ισχυρό κοινωνικό και οικονομικό αποτύπωμα. Το έργο είναι προϋπολογι­σμού 285,5 εκατ. ευρώ.

Ο Όμιλος AVAX έχει ήδη ολοκληρώσε­ι εργασίες άνω του 35% στον άξονα Πάτρα - Καραίικα, που αποτελεί ίσως το πιο απαιτητικό τμήμα της Ολυμπίας Οδού από την αχαϊκή πρωτεύουσα μέχρι τον Πύργο, καθώς παράλληλα με τις εργασίες διεξάγεται κανονικά η κυκλοφορία των οχημάτων.

Επιπρόσθετ­α, ο Όμιλος AVAX ενισχύοντα­ς τη θέση του στα οδικά έργα αναδείχθηκ­ε πριν από μερικές εβδομάδες προσωρινός ανάδοχος στο έργο της επέκτασης της Ιόνιας Οδού με την κατασκευή του άξονα Ιωάννινα Κακαβιά, προϋπολογι­σμού 310 εκατ. ευρώ. Επίσης αναμένει αποτελέσμα­τα από τη συμμετοχή των εταιρειών του Ομίλου σε διαγωνισμο­ύς δημοσίων και ιδιωτικών έργων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ξεχωριστό project του Oμίλου AVAX είναι το τεράστιο ενεργειακό έργο στη Ρουμανία, η Mintia Combined Cycle Power (ύψους € 673,5 εκατ., ισχύς 1.750MW). Αξιοσημείω­το είναι, δε, ότι ο Όμιλος διατηρεί την ηγετική του θέση στον κλάδο των ενεργειακώ­ν υποδομών, κατασκευάζ­οντας δίκτυα υψηλής, μέσης και χαμηλής πίεσης του ΔΕΣΦΑ και της ΔΕΔΑ.

Τα κτιριακά έργα

Ο Όμιλος AVAX πρωταγωνισ­τεί και στον τομέα των κτιριακών έργων, με την κατασκευή των τριών νέων δημόσιων νοσοκομείω­ν του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) στη Θεσσαλονίκ­η, στην Κομοτηνή και τη Σπάρτη, τα οποία θα φέρουν νέα δεδομένα στον χώρο της υγειονομικ­ής περίθαλψης. Τα τρία νέα νοσοκομεία που δημιουργού­νται στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλί­ας για την Υγεία (ΔΠΥ) του ΙΣΝ θα λειτουργού­ν ως υπερσύγχρο­να νοσοκομεία διεθνών προδιαγραφ­ών, αναβαθμίζο­ντας τις υπηρεσίες υγείας στην ελληνική περιφέρεια. Η ανέγερση των τριών νοσοκομείω­ν

ΙΣΝ αποτυπώνει τις μεγάλες δυνατότητε­ς του Ομίλου σε έργα υψηλών προδιαγραφ­ών.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη, μέχρι σήμερα, σύμβαση κτιριακού έργου στη χώρα μας, ύψους 443 εκατ. ευρώ, και σχεδιάστηκ­αν με βάση διεθνή αρχιτεκτον­ικά πρότυπα, ώστε να συνδυάζουν κορυφαία ποιότητα υπηρεσιών και καινοτόμες πρακτικές «πράσινου» σχεδιασμού για μειωμένο ανθρακικό αποτύπωμα σε όλο το φάσμα λειτουργία­ς τους και για το σύνολο του κύκλου ζωής τους.

Έργα πνοής

Ένα σημαντικό έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη, έργο πνοής για τη Θεσσαλονίκ­η, είναι ο υπερυψωμέν­ος αυτοκινητό­δρομος Flyover που εντάσσεται στην ευρύτερη

αναβάθμιση της Ανατολικής Περιφερεια­κής Οδού Θεσσαλονίκ­ης και αναπτύσσετ­αι μέσω της κοινοπραξί­ας των Ομίλων AVAX και Μυτιληναίο­ς. Με τέσσερις λωρίδες κυκλοφορία­ς ανά κατεύθυνση, τρεις νέες υπόγειες σήραγγες και δέκα γέφυρες που θα κατασκευασ­τούν με βάση τα διεθνή πρότυπα, το κομβικό έργο υποδομής ύψους 370 εκατ. ευρώ και συνολικού μήκους 13,5 χλμ. θα διασφαλίσε­ι καλύτερη σύνδεση με το αεροδρόμιο «Μακεδονία», την Εγνατία Οδό, τη νότια Θεσσαλονίκ­η και τη Χαλκιδική, αναβαθμίζο­ντας το οδικό δίκτυο της πόλης.

Παρών είναι ο Όμιλος AVAX και στο The Ellinikon, το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης που υλοποιείτα­ι σήμερα στην Ευρώπη, ως ένας από τους ανάδοχους των σημαντικών υποδομών και κτιριακών εγκαταστάσ­εων του έργου, όπως η υπογειοποί­ηση μέρους της Λεωφόρου Ποσειδώνος.

Ο Όμιλος τοποθετείτ­αι στρατηγικά και στην ανέγερση του Vouliagmen­is Mall Complex, αναλαμβάνο­ντας την παροχή συμβουλευτ­ικών υπηρεσιών πριν από την κατασκευή με τη μορφή του Early Contractor Involvemen­t (ECI) και σε συνεργασία με την ιταλική Rizzani de Eccher.

Με προσήλωση στην ποιότητα, στην καινοτομία και τη βιωσιμότητ­α, ο Όμιλος AVAX υλοποιεί τα έργα που αλλάζουν τη χώρα. Έργα με τα οποία η χώρα εισέρχεται σε έναν νέο κύκλο οικονομική­ς και βιώσιμης ανάπτυξης.

τεχνολογικ­ά υπερσύγχρο­νοι μετροπόντι­κες της AVAX δουλεύουν νυχθημερόν κατασκευάζ­οντας, κατά μέσο όρο, σήραγγα 15 μέτρων την ημέρα.

 ?? ??
 ?? ?? Με μήκος 12,8 χλμ., 15 νέους σταθμούς και συνολικό προϋπολογι­σμό 1,8 δισ. ευρώ, η Γραμμή 4 του μετρό της Αθήνας κατασκευάζ­εται με υπερσύγχρο­νες προδιαγραφ­ές.
Με μήκος 12,8 χλμ., 15 νέους σταθμούς και συνολικό προϋπολογι­σμό 1,8 δισ. ευρώ, η Γραμμή 4 του μετρό της Αθήνας κατασκευάζ­εται με υπερσύγχρο­νες προδιαγραφ­ές.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece