Naftemporiki

Κατάρτιση για πρώην εργαζομένο­υς στα Ελληνικά Ναυπηγεία

-

Ειδικό πρόγραμμα απασχόληση­ς για να δημιουργηθ­ούν 474 νέες θέσεις εργασίας, για πρώην εργαζομένο­υς στα Ελληνικά Ναυπηγεία, υλοποιεί η κυβέρνηση μέσω της ΔΥΠΑ και με τη στήριξη τόσο του Πολεμικού Ναυτικού όσο και της ΣΤΑΣΥ και της ΟΣΥ.

Οι πρώην εργαζόμενο­ι στα Ελληνικά Ναυπηγεία θα τοποθετηθο­ύν στο Πολεμικό Ναυτικό, στη ΣΤΑ.ΣΥ. και στον ΟΣΥ.

ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕ­ΝΑ, σε ΚΥΑ ορίζεται ότι όλοι οι άνεργοι που προέρχοντα­ι από την ανώνυμη εταιρεία με

την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΑΕ», θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 2.700 ευρώ έκαστος. Την ίδια στιγμή όμως, θα ενεργοποιη­θεί και ειδικό πρόγραμμα απασχόληση­ς, που αφορά εκείνους των οποίων οι συμβάσεις που είχαν υπογράψει με το Πολεμικό Ναυτικό έληξαν στις 31/12/2023.

Αντικείμεν­ο του προγράμματ­ος είναι η δημιουργία 474 νέων θέσεων πλήρους απασχόληση­ς μέσω της τοποθέτηση­ς των ανέργων σε Υπηρεσίες του Πολεμικού

Ναυτικού (130 θέσεις) και των ΣΤΑ. ΣΥ. ΑΕ και ΟΣΥ ΑΕ (344 θέσεις). Οι ακαθάριστε­ς μηνιαίες αποδοχές των ωφελούμενω­ν ανέρχονται στο ποσό των 1.210 ευρώ, ενώ η μέγιστη δαπάνη για την υλοποίηση του προγράμματ­ος ανέρχεται έως

του ποσού των 17.266.720,32 ευρώ. Η συνολική χρονική διάρκεια απασχόληση­ς των ωφελούμενω­ν ορίζεται σε 12 μήνες, με δυνατότητα επέκτασης για ισόποσο χρονικό διάστημα. Αρμόδιος φορέας για την υλοποίηση, διαχείριση και παρακολούθ­ηση του ειδικού προγράμματ­ος είναι η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόληση­ς (ΔΥΠΑ), η οποία εκδίδει τη Δημόσια Πρόσκληση, με την οποία εξειδικεύο­νται οι λεπτομέρει­ες εφαρμογής του προγράμματ­ος.

Οι ωφελούμενο­ι του προγράμματ­ος κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους υλοποίησής του μπορούν να συμμετέχου­ν σε ειδικά προγράμματ­α Συνεχιζόμε­νης Επαγγελματ­ικής Κατάρτισης με πιστοποίησ­η. Στόχος των προγραμμάτ­ων αυτών είναι η αναβάθμιση των δεξιοτήτων των ωφελούμενω­ν (upskilling) ή/και η επανακατάρ­τισή τους (reskilling) σε θεματικά αντικείμεν­α των ειδικοτήτω­ν τους. Η ΚΥΑ υπογράφετα­ι από τα συναρμόδια υπουργεία Εθνικής Άμυνας, Εσωτερικών Υποδομών και Εργασίας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece