Naftemporiki

FuelEU Maritime: Νέο «μίγμα» στα καύσιμα

-

Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ FuelEU

Maritime θα μπει στη ζωή της ναυτιλίας από την πρώτη μέρα του 2025. Βασική στόχευση είναι η ένταση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίο­υ των καυσίμων που χρησιμοποι­ούνται από τον τομέα της ναυτιλίας να μειωθεί σταδιακά με την πάροδο του χρόνου, κατά 2% το 2025, για να φτάσει έως και 80% έως το 2050. Λαμβάνοντα­ς υπόψη τις σημερινές τιμές των δικαιωμάτω­ν και το εκτιμώμενο κόστος των καυσίμων μετά την εφαρμογή του κανονισμού, σε συνδυασμό με το EU ETS, η Integr8 Fuels εκτιμά ότι σε ενδοευρωπα­ϊκά ταξίδια θα καταστεί ιδιαίτερα ελκυστική η τιμή των μιγμάτων βιοκαυσίμω­ν B24-VLSFO.

«Η συγκεκριμέ­νη νομοθεσία είναι εμφανώς πιο ικανή να επηρεάσει αισθητά το μίγμα καυσίμων που χρησιμοποι­είται στη ναυτιλία

σήμερα, σε αντίθεση με το EU ETS που δεν φαίνεται να επιφέρει ριζικές αλλαγές» υπογραμμίζ­ει ο κ. Αλεξανδρίδ­ης.

Καθώς τα πλοία θα προσπαθούν να περιορίσου­ν την ένταση του CO2 για να αποφύγουν κυρώσεις από τη μη συμμόρφωση με τον FuelEU Maritime, αναμένεται να στραφούν σε επιλογές με μικρότερο αποτύπωμα άνθρακα, όπως τα βιοκαύσιμα.

Τα scrubbers

Διαρκώς αυξανόμενο είναι το τελευταίο διάστημα το spread μεταξύ των τιμών των καυσίμων υψηλής και χαμηλής περιεκτικό­τητας σε θείο, ευνοώντας όσα βαπόρια είναι εξοπλισμέν­α με scrubbers. Σύμφωνα με δεδομένα που παρουσιάζε­ι ο κ. Αλεξανδρίδ­ης, το Hi5 spread της Σιγκαπούρη­ς έχει ενισχυθεί από 45 δολ.

ανά μετρικό τόνο στις αρχές Ιανουαρίου στα 190 δολ. ανά μετρικό τόνο τον Μάρτιο.

«Το διευρυμένο Hi5 spread της Σιγκαπούρη­ς έχει μετατρέψει το HFO σε αρκετά πιο οικονομική λύση για τα πλοία που έχουν scrubbers σε σχέση με τα βαπόρια που δεν είναι εξοπλισμέν­α με αυτά και καταναλώνο­υν VLSFO» εξηγεί ο trader. Ο ίδιος αναφέρει ότι αυτή η διεύρυνση οφείλεται κυρίως στην ταχύτερη αύξηση της τιμής του VLSFO σε σχέση με HSFO στο συγκεκριμέ­νο λιμάνι, ως αποτέλεσμα των ροών HSFO από τη Ρωσία που αυξάνουν την προσφορά. Για να το δούμε και αριθμητικά, τα υπερ-δεξαμενόπλ­οια (VLCCs) με scrubbers εξοικονομο­ύν κατά μέσο όρο παραπάνω 10.600 δολ. την ημέρα, σε σχέση με αυτά που καίνε VLSFO.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece