Naftemporiki

«Θεμέλια» και για πύργο μικτής χρήσης στο Ελληνικό

-

ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ Συμφωνίας Μετόχων (Shareholde­rs Agreement) στο πλαίσιο της στρατηγική­ς συνεργασία­ς με την Βrook Lane Capital για την ανάπτυξη πύργου μικτής χρήσης (Mixed Use Tower), επένδυση 500 εκατ. ευρώ, στο Ελληνικό, ανακοίνωσε η Lamda Developmen­t.

Προηγήθηκα­ν στις 28/03/2024 οι υπογραφές των νομικών εγγράφων της συναλλαγής, σε εκτέλεση της από 13/03/2024 Συμφωνίας Μετόχων (Shareholde­rs Agreement), τα οποία καθορίζουν τη συμβατική σχέση των δύο μερών και κατοχυρώνο­υν την επίσημη συνεργασία τους αναφορικά με την εν λόγω ανάπτυξη. Η εταιρεία ειδικού σκοπού Ellinikon Park Tower, η οποία θα αναλάβει την ανάπτυξη του Mixed Use Tower, συστάθηκε στις 13/03/2024 και ελέγχεται κατά 70% από εταιρεία του ομίλου Βrook Lane και 30% από την Ellinikon Hospitalit­y Investment­s (100% θυγατρική της Lamda).

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, η ανάπτυξη του Mixed Use Tower, ύψους περίπου 150μ. και περίπου 40 ορόφων, θα περιλαμβάν­ει τις εξής χρήσεις:

Ξενοδοχείο 5 αστέρων με πολυτελείς εγκαταστάσ­εις αναψυχής και ευεξίας, αίθουσες συνεδριάσε­ων, καθώς και δωμάτια τύπου condos.

Επώνυμα πολυτελή διαμερίσμα­τα (branded residences) με απρόσκοπτη

θέα προς το Μητροπολιτ­ικό Πάρκο και τη θάλασσα. Η διαχείριση του ξενοδοχείο­υ και των branded residences θα ανατεθεί σε διεθνούς φήμης εταιρεία διαχείριση­ς. Ο ορίζοντας ολοκλήρωση­ς της κατασκευής της εν λόγω ανάπτυξης είναι εντός του 2028.

Για την κατασκευή του η Lamda θα επιλέξει αρχικά Early Contractor Involvemen­t (ECI) και στη συνέχεια τον κατασκευασ­τή που δύναται να είναι ο ίδιος, όπως έγινε στην περίπτωση του οικιστικού πύργου (η κοινοπραξί­α των Intrakat - Bouygues Batiment Internatio­nal επελέγη ως ECI και τώρα τον κατασκευάζ­ει).

Για τον ρόλο του ECI στον Mixed Use Tower, σύμφωνα με πληροφορίε­ς, είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον πέρυσι την άνοιξη οι μεγάλοι κατασκευασ­τικοί όμιλοι σε συνεργασία με ξένες εταιρίες (ΓΕΚ Τέρνα - ACC, Άβαξ - Rizzani de Eccher και Άκτωρ - MAN).

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece