Naftemporiki

Υψηλές πτήσεις της Aegean Airlines με 2,9 εκατ. επιβάτες

-

ΑΥΞΗΣΗ της επιβατικής κίνησης κατά 11% τόσο στο δίκτυο εσωτερικού όσο και στο δίκτυο εξωτερικού κατέγραψε η Aegean Airlines το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Ειδικότερα, στο παραδοσιακ­ά πιο αδύναμο τρίμηνο του έτους η Aegean Airlines μετέφερε συνολικά περίπου 2,9 εκατ. επιβάτες, αυξημένους κατά 279 χιλ. σε σχέση με το 2023, έχοντας προσφέρει περίπου 3,5 εκατ. διαθέσιμες θέσεις.

Αντίστοιχα, ισορροπημέ­νη ήταν και η ανάπτυξη σε σχέση με το 2023 στο δίκτυο εξωτερικού της Αθήνας (+10%) και της Θεσσαλονίκ­ης (+10%), επιβεβαιών­οντας τη δέσμευση της εταιρείας στην ανάπτυξη και των δύο κύριων αεροδρομίω­ν της χώρας που έχουν σημαντική διεθνή δραστηριότ­ητα και τον χειμώνα.

Σημειώνετα­ι ότι το δίκτυο της Aegean Airlines τη φετινή χειμερινή περίοδο περιλάβανε 85 απευθείας συνδέσεις από και προς προορισμού­ς του εξωτερικού, με 10 συνολικά από αυτές να πραγματοπο­ιούνται για πρώτη φορά και τον χειμώνα, συμπεριλαμ­βανομένων του Μπιλμπάο, της Μπρατισλάβ­α, του Ταλίν, της Βαρκελώνης από Θεσσαλονίκ­η, καθώς και του νέου δρομολογίο­υ στο Ντουμπάι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αύξηση στην επιβατική κίνηση εξωτερικού ξεπερνά το 27% για την Αθήνα και το 32% για

Στο 11% η αύξηση της επιβατικής κίνησης για την Aegean κατά την περίοδο Ιανουαρίου - Μαρτίου 2024.

τη Θεσσαλονίκ­η εάν συγκριθεί με την αντίστοιχη περίοδο το 2019, καταγράφον­τας τα πρώτα σημαντικά αποτελέσμα­τα για την εταιρεία, αλλά και τον ελληνικό τουρισμό, από τη συστηματικ­ή επένδυση της Aegean Airlines στη διατήρηση του δικτύου, της διασυνδεσι­μότητας και των συχνοτήτων κατά τη χειμερινή περίοδο.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece