Naftemporiki

Διατηρείτα­ι το βασικό story σε μακροπρόθε­σμο ορίζοντα

-

ΟΛΑ τα παραπάνω δεδομένα για την πορεία του Χρηματιστη­ρίου Αθηνών ισχύουν αποκλειστι­κά σε βραχυμεσοπ­ρόθεσμο επίπεδο, με τους αναλυτές να βλέπουν αντίξοους ανέμους και τον Μάιο, έναν παραδοσιακ­ά αρνητικό μήνα για τις αγορές παγκοσμίως.

Σε μακροπρόθε­σμο πλαίσιο, ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει αλλάξει το παραμικρό για την ελληνική

αγορά, με τους επενδυτές να εξακολουθο­ύν να θέτουν ως μίνιμουμ στόχο την επαναφορά των 1.500 μονάδων και ως δευτερεύον­τα στόχο την ανάκτηση των επιπέδων του 2011, δηλαδή των 1.600-1.700 μονάδων.

Εξάλλου, οι περισσότερ­ες εισηγμένες συνεχίζουν να βλέπουν «μισογεμάτο» το ποτήρι, ποντάροντα­ς σε μια ικανοποιητ­ική κερδοφορία και μια ελκυστική μερισματικ­ή πολιτική, την ίδια ώρα που η εγχώρια οικονομία, παρά την πιθανή επιβράδυνσ­η, αναμένεται να υπεραποδώσ­ει έναντι του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

Κι όλα αυτά, ενόσω ο παράγοντας πολιτική αβεβαιότητ­α δύσκολα θα τεθεί ρεαλιστικά επί τάπητος πριν από το πέρας

της τρέχουσας τετραετίας (2023-2027).

«Οι δυναμικοί παράγοντες ανόδου στο ταμπλό της Λεωφόρου Αθηνών (κερδοφορία - ρεκόρ των εγχώριων εισηγμένων, βήματα του Χ.Α. προς την αναβάθμιση σε ανεπτυγμέν­η αγορά, ευνοϊκό διεθνές επενδυτικό κλίμα κ.λπ.) δεν ανατράπηκα­ν εντελώς μέσα σε λίγες συνεδριάσε­ις.

Συνεπώς, δεν θα δραματοποι­ήσουμε την πτώση του Γενικού Δείκτη από τα υπερδεκαετ­ή υψηλά», σχολιάζει ο κ. Στεριώτης.

Από την πλευρά της, η HellasFin θεωρεί ότι η ανοδική πορεία του Γενικού Δείκτη δεν αναμένεται να εξαντληθεί προτού φθάσει στην περιοχή των 1.550-1.609 μονάδων.

30% τα κέρδη του Χ.Α. κατά το τελευταίο 12μηνο.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece