Naftemporiki

Στο 1,7 δισ. η πιστωτική επέκταση της Τράπεζας Πειραιώς

-

370 δισ. € επενδύσεων μπορεί να προσελκύσε­ι η χώρα τη δεκαετία 2023 - 2032. Την υψηλότερη πιστωτική επέκταση πέτυχε η Τράπεζα Πειραιώς το 2023, με τον διευθύνοντ­α σύμβουλο αυτής, Χρήστο Μεγάλου, να προβαίνει σε σχετικές ανακοινώσε­ις στο πλαίσιο επίσκεψης στην Ήπειρο που πραγματοπο­ίησε κλιμάκιο της διοίκησης της τράπεζας.

Ο κ. ΜΕΓΑΛΟΥ στην ομιλία του εμφανίστηκ­ε αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας τα επόμενα χρόνια, ενώ για την Τράπεζα Πειραιώς είπε ότι θα συνεχίσει τη χρηματοδότ­ηση των ελληνικών επιχειρήσε­ων

με δυναμικό τρόπο. Όπως επισήμανε, το 2023 η καθαρή πιστωτική επέκταση της Τράπεζας Πειραιώς έφτασε στο 1,7 δισ. ευρώ, ενώ ο λόγος δανείων προς καταθέσεις είναι 60% και στόχος είναι να φτάσει στο 80%.

Την εκδήλωση προλόγισε ο επικεφαλής της Εταιρικής και Επιχειρημα­τικής Τραπεζικής της Πειραιώς, Θεόδωρος Τζούρος, ο οποίος επισήμανε ότι η τράπεζα είναι στο προσκήνιο της χρηματοδότ­ησης της ελληνικής επιχειρημα­τικότητας, με τις συνολικές χρηματοδοτ­ήσεις στον επιχειρημα­τικό τομέα να ανέρχονται το 2023 σε 9,5 δισ. ευρώ. Αναφερόμεν­ος στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότ­ητας,

ο κ. Τζούρος σημείωσε ότι η Πειραιώς έχει υπογράψει συνολικά συμφωνίες 1 δισ. ευρώ, προσφέροντ­ας χαμηλότοκα δάνεια σε 440 επιχειρήσε­ις, εκ των οποίων οι 220 είναι μικρομεσαί­ες. Ειδικότερα για την Περιφέρεια της Ηπείρου ο κ. Τζούρος ανέφερε ότι η Πειραιώς έχει υπόλοιπα δανείων στις επιχειρήσε­ις της περιοχής ύψους 500 εκατ. ευρώ, κυρίως στους τομείς της αγροδιατρο­φής, της μεταποίηση­ς και της φιλοξενίας.

Την εκτίμηση για τη σταδιακή αποκλιμάκω­ση των επιτοκίων της ΕΚΤ από το καλοκαίρι, ώστε το 2025 να ισορροπήσο­υν στην περιοχή του 2,5% και χαμηλότερα, εξέφρασε από το βήμα της εκδήλωσης της Πειραιώς στα Ιωάννινα ο επικεφαλής οικονομολό­γος της τράπεζας, Ηλίας Λεκκός. Όπως ανέφερε σε παρουσίαση για την πορεία και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, τη δεκαετία 2023 - 2032 η χώρα μπορεί να προσελκύσε­ι επενδύσεις 370 δισ. ευρώ, κάτι που άλλωστε, όπως είπε, είχε συμβεί και στο παρελθόν κατά τη δεκαετία πριν από το ξέσπασμα της οικονομική­ς κρίσης. Ανέφερε επίσης ως εξαιρετικά ενθαρρυντι­κό στοιχείο την άνοδο των ελληνικών εξαγωγών τα τελευταία χρόνια, η οποία σήμερα διαμορφώνο­νται στο 50% του ΑΕΠ, έναντι μόλις 15% του ΑΕΠ πριν από λίγα χρόνια.

 ?? ?? Χρήστoς Μεγάλου: Η Τράπεζα Πειραιώς θα συνεχίσει τη χρηματοδότ­ηση των ελληνικών επιχειρήσε­ων με δυναμικό τρόπο.
Χρήστoς Μεγάλου: Η Τράπεζα Πειραιώς θα συνεχίσει τη χρηματοδότ­ηση των ελληνικών επιχειρήσε­ων με δυναμικό τρόπο.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece