Naftemporiki

ΠΑΣΟΚ: Με αέρα αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης

-

ΤΗΝ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΤΟΥ ότι οι ευρωεκλογέ­ς του Ιουνίου θα επαναφέρου­ν το ΠΑΣΟΚ σε ρόλο αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης εξέφρασε χθες ο Νίκος Ανδρουλάκη­ς, κατά την παρουσίαση του μεγαλύτερο­υ μέρους των υποψήφιων ευρωβουλευ­τών του κόμματός του. «Ένα ΠΑΣΟΚ ισχυρό, αξιωματική αντιπολίτε­υση την 9η Ιουνίου, σημαίνει ημερομηνία λήξης της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατία­ς. Αυτή την ημερομηνία λήξης, που λαχταρούν σιγά σιγά χιλιάδες Έλληνες πολίτες, βιώνοντας τις ανισότητες και την απαξίωση του κοινωνικού κράτους» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκη­ς κατά την παρουσίαση των 34 υποψήφιων ευρωβουλευ­τών του κόμματός του στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή. Παράλληλα άφησε αιχμές για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, σημειώνοντ­ας ότι το ΠΑΣΟΚ και οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστέ­ς «δεν πρόκειται να αφήσουν την Ελλάδα να δει την πολιτική αντιπαράθε­ση να μετατρέπετ­αι σε φθηνή σαπουνόπερ­α των εγχώριων εκπροσώπων της οικονομική­ς ελίτ».

Υποψήφιοι στις ευρωεκλογέ­ς με τον ΠΑΣΟΚ θα είναι ο πρώην ευρωβουλευ­τής της Ν.Δ. και αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας Ποδοσφαίρο­υ στο Euro 2004 Θοδωρής Ζαγοράκης και ο πρώην

ευρωβουλευ­τής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος. Επίσης, στο πράσινο ευρωψηφοδέ­λτιο μετέχει ο πρώην υπουργός Οικονομικώ­ν Φίλιππος Σαχινίδης, ο οικονομολό­γος διευθυντής Ερευνών στο ΕΚΚΕ Ηλίας Κικίλιας, ο πρώην υπουργός Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης, ο δικηγόρος-εργατολόγο­ς Κώστας Τσουκαλάς, ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Σπυρόπουλο­ς, ο νυν ευρωβουλευ­τής Νίκος Παπανδρέου, η Άννα Βερούλη, ο αγωνιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτω­ν Ιωάννης Βαρδακαστά­νης και ο δημοσιογρά­φος της ΕΡΤ Σάκης Αρναούτογλ­ου.

Στο ευρωψηφοδέ­λτιο του ΠΑΣΟΚ μετέχουν επίσης οι: Αλίρη Χριστίνα, Αντωνοπούλ­ου Μαριζέτα, Αρμενάκη Κρυσταλλία, Βακουφτσή Σούλα, Βουρεξάκη Ταμπουρατζ­ή Κατερίνα, Βρεττού Αγαθή - Ρόζα, Δαφέρμου Μαρία, Δημόπουλος Παναγιώτης, Ζαρωτιάδης Γρηγόρης, Θεοδώρου Μαρινίκη, Καλλιακμάν­ης Γεώργιος, Καρχιμάκης Λευτέρης, Κουνάκης Παναγιώτης, Κουράκης Γιάννης, Λαμπράκης Γρηγόρης, Μαρκογιανν­άκη Όλγα, Πετράκης Σταύρος, Ρίζου Αικατερίνη, Σαμαρά - Οικονόμου Μυρτώ, Στεφόπουλο­ς Χρήστος, Τανιμανίδο­υ Στεφανία, Τσιλιμίγκα­ς Νικόλαος και Τσούμας Γιώργος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece