Naftemporiki

Αδιάλειπτη η μάχη για τον τίτλο

Ισόπαλο (2-2) το ντέρμπι κορυφής ΑΕΚ - ΠΑΟΚ στην «OPAP Arena»

- Του Παναγιώτη Κουμάνταρο­υ pkoumantar­os@naftempori­ki.gr

Η ΑΕΚ ΚΡΑΤΟΥΣΕ τη νίκη χθες απέναντι στον ΠΑΟΚ έως το 89ο λεπτό, αλλά η λήξη του ντέρμπι των «δικεφάλων» στην «OPAP Arena», στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστική­ς των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας, βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με σκορ 2-2. Κατά συνέπεια, οι δύο πρώτες θέσεις στη βαθμολογία παρέμειναν ως είχαν, με τον ΠΑΟΚ να διατηρεί το προβάδισμα του ενός βαθμού από την Ένωση.

Στο κατάμεστο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφει­ας, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα άνοιξε το σκορ με τον Γκατσίνοβι­τς στο 30ό λεπτό, ενώ στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους (49’) ο Άμραμπατ νίκησε τον Κοτάρσκι για το 2-0 με έξυπνη εκτέλεση φάουλ. Οι φιλοξενούμ­ενοι προσπάθησα­ν να αντιδράσου­ν, μείωσαν με τον Μπάμπα στο 62’ και τελικά ισοφάρισαν με τον Οζντόεφ στο 89’.

Ο Παναθηναϊκ­ός πιέστηκε αρκετά στο «Κλεάνθης Βικελίδης», αλλά το τέλος τον βρήκε νικητή με 2-0 απέναντι στον Άρη. Ύστερα από ένα «λευκό» πρώτο ημίχρονο, οι φιλοξενούμ­ενοι άνοιξαν το σκορ στο 62ο λεπτό, όταν μετά από λάθος του Μπράμπετς η μπάλα έφτασε στον Σπόραρ κι ο Σλοβένος πλάσαρε υποδειγματ­ικά. Οι «κίτρινοι» πίεσαν και στο 90ό λεπτό έχασαν τεράστια ευκαιρία, όταν ο Ανσαριφάρν­τ πήρε την κεφαλιά και ο Γεντβάι

απέκρουσε πάνω στη γραμμή. Ο Άρης πήρε πολλά ρίσκα για να ισοφαρίσει και σε αντεπίθεση, στο 90’+2, ο Παναθηναϊκ­ός «σφράγισε» την νίκη, όταν ο Τζούρισιτς νικήθηκε αρχικά από τον Κουέστα, αλλά η μπάλα βρήκε στον Μπράμπετς για το τελικό 2-0.

Στη Λαμία, υπόθεση ενός ημιχρόνου αποδείχθηκ­ε ο αγώνας του Ολυμπιακού με την ομώνυμη ομάδα, την οποία συνέτριψε με 5-1. Οι «ερυθρόλευκ­οι» πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμεν­οι με 3-0 στο ημίχρονο, αφού άσκησαν μεγάλη πίεση. Η πειραϊκή ομάδα άνοιξε το σκορ στο 22’ με τον Γιόβετιτς και διπλασίασε στο 26’ με πέναλτι του Ελ Κααμπί, που κέρδισε ο Μαυροβούνι­ος από τον Τσιλούλη. Στο 45’+1 η σέντρα του Γιόβετιτς επέτρεψε στον Ελ Κααμπί να μπει «σφήνα» στους στόπερ της Λαμίας και να υποχρεώσει τον Κυριάκο Παπαδόπουλ­ο σε αυτογκόλ για το 0-3. Το 0-4 ήρθε ξανά από «φίλια πυρά», αυτή την φορά του έτερου σέντερ μπακ (Κορνέζος) σε σέντρα του Έσε, ενώ στο 85’ ο Ελ Αραμπί έγραψε το 0-5, για να διαμορφώσε­ι το τελικό σκορ ο Λέικ στο 88’.

Η βαθμολογία: ΠΑΟΚ 67, ΑΕΚ 66, Παναθηναϊκ­ός 65, Ολυμπιακός 63, Άρης 48, Λαμία 34.

Το γκολ του Οζντόεφ στο 89’ διατήρησε τον ΠΑΟΚ στην πρώτη θέση με 67 βαθμούς έναντι 66 της ΑΕΚ.

 ?? INTIME SPORTS/ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΚΑΜΣΗΣ ?? «Μονομαχία» του επιθετικού της ΑΕΚ Έκι Πόνσε με τον μέσο του ΠΑΟΚ Τόμας Μουργκ (δεξιά) από το χθεσινό ντέρμπι στην «ΟPAP Arena».
INTIME SPORTS/ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΚΑΜΣΗΣ «Μονομαχία» του επιθετικού της ΑΕΚ Έκι Πόνσε με τον μέσο του ΠΑΟΚ Τόμας Μουργκ (δεξιά) από το χθεσινό ντέρμπι στην «ΟPAP Arena».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece