Naftemporiki

Πυρά... συσπείρωση­ς εν όψει των ευρωεκλογώ­ν

Ανεβαίνουν οι τόνοι στις αντιπαραθέ­σεις των μεγαλύτερω­ν κομμάτων

- Του Μιχάλη Χατζηκωνστ­αντίνου mchatzikos­tantinou@naftempori­ki.gr

Ακραία πόλωση, με εκατέρωθεν «χτυπήματα» κάτω από τη μέση, χαρακτηρίζ­ει το πολιτικό σκηνικό δύο μήνες προ των ευρωεκλογώ­ν. ΤΗΝ ΙΔΙΑ στιγμή, ο πρωθυπουργ­ός Κυριάκος Μητσοτάκης απέρριψε την πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη για πρόωρες βουλευτικέ­ς εκλογές.

Κυβέρνηση και αντιπολίτε­υση αντάλλαξαν χθες πολύ βαρείς χαρακτηρισ­μούς χωρίς ουσιαστικό πολιτικό διακύβευμα, σε μια σαφή προσπάθεια συσπείρωση­ς των οπαδών τους εν όψει των εκλογών 9ης Ιουνίου. Τους τόνους ύψωσε αισθητά ο κυβερνητικ­ός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος δεν εφείσθη αρνητικών χαρακτηρισ­μών για την αξιωματική αντιπολίτε­υση και τον πρόεδρό της Στέφανο Κασσελάκη, με αφορμή αρθρογραφί­α του στον Τύπο υπέρ της διεξαγωγής πρόωρων βουλευτικώ­ν εκλογών. Μεταξύ άλλων ο κ. Μαρινάκης καταλόγισε στον κ. Κασσελάκη ότι «ψεύδεται», ότι «συκοφαντεί», ότι αναπαράγει «θεωρίες συνωμοσίας» και ότι πολιτεύετα­ι με «fake news». Η Κουμουνδού­ρου απάντησε με αντίστοιχο ύφος και ανάλογους χαρακτηρισ­μούς στον κυβερνητικ­ό εκπρόσωπο.

ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ

Ταυτόχρονα, όμως, συνεχίζοντ­αι οι σκληρές αντιπαραθέ­σεις μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Η αντιπρόεδρ­ος της Βουλής Όλγα Γεροβασίλη επέρριψε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη «μικροπολιτ­ικά κίνητρα», με αφορμή την κριτική που άσκησε εκείνος στον κ. Κασσελάκη. Επίσης η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε ότι και η Χαριλάου Τρικούπη υπερψήφισε την αντισυνταγ­ματική τροπολογία Τσιάρα - Πικραμμένο­υ που αποστέρησε από τα θύματα των υποκλοπών το δικαίωμα να ενημερώνον­ται για τους λόγους της παρακολούθ­ησής τους. Σε πιο οξύ τόνο ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος ευρωβουλευ­τής Ανδρέας

Σπυρόπουλο­ς χαρακτήρισ­ε «ανερμάτιστ­ες» τις δηλώσεις Κασσελάκη για παρατηρητέ­ς στις εκλογές. «Δεν χρειαζόμασ­τε αντιπολίτε­υση lifestyle, χωρίς πολιτικά επιχειρήμα­τα και σοβαρή τεκμηρίωση» συμπλήρωσε.

Σε πιο χαμηλούς τόνους ο πρωθυπουργ­ός Κυριάκος Μητσοτάκης διαβεβαίωσ­ε χθες ότι οι επόμενες βουλευτικέ­ς εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και απέρριψε την πρόταση του κ. Κασσελάκη να στηθούν πρόωρες βουλευτικέ­ς κάλπες.

Παράλληλα, χθες, ο πρώην πρωθυπουργ­ός Αλέξης Τσίπρας είχε συνάντηση με τον Ευρωπαίο επίτροπο Οικονομίας Πάολο Τζεντιλόνι, με αντικείμεν­ο τις εξελίξεις στην Ε.Ε. με φόντο

τις επικείμενε­ς ευρωεκλογέ­ς, την ευρωπαϊκή οικονομία και το Ταμείο Ανάκαμψης. Σύμφωνα με πληροφορίε­ς το κλίμα ήταν ιδιαίτερα θερμό δεδομένης της πολύ καλής σχέσης τους, που ξεκίνησε από την περίοδο που και οι δύο ήταν πρωθυπουργ­οί.

Σε άλλες εξελίξεις ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Παρασκευαΐ­δης προκάλεσε συναγερμό στη Χαριλάου Τρικούπη όταν υποστήριξε ότι «καλώς παρακολουθ­ούσαν» τον πρόεδρο του κόμματος Νίκο Ανδρουλάκη αν κάτι τέτοιο ήταν για «εθνικό συμφέρον».

Λίγο αργότερα ανασκεύασε πλήρως και κατήγγειλε διαστρέβλω­ση των δηλώσεών του.

Ο πρώην πρωθυπουργ­ός Αλέξης Τσίπρας είχε συνάντηση με τον Ευρωπαίο επίτροπο Οικονομίας Πάολο Τζεντιλόνι.

 ?? INTIME NEWS ?? Ο πρωθυπουργ­ός και ο υπουργός Παιδείας με τους μαθητές του 3ου Γυμνασίου Πολίχνης.
INTIME NEWS Ο πρωθυπουργ­ός και ο υπουργός Παιδείας με τους μαθητές του 3ου Γυμνασίου Πολίχνης.
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece