Naftemporiki

Οι κρίσιμες αποφάσεις για τη ναυτιλιακή βιομηχανία

-

ΟΙ «ΚΡΙΣΙΜΕΣ αποφάσεις» είναι ο τίτλος του 8ου Ναυτιλιακο­ύ Συνεδρίου της «Ναυτεμπορι­κής» το οποίο θα πραγματοπο­ιηθεί την Τετάρτη 15 Μαΐου στις Πέτρινες Αποθήκες του ΟΛΠ.

Η «Ναυτεμπορι­κή» δίνει το βήμα σε σημαντικές προσωπικότ­ητες της ναυτιλιακή­ς κοινότητας να εκφράσουν τις απόψεις τους και να ανταλλάξου­ν ιδέες πάνω στα κρίσιμα θέματα που αφορούν το διεθνές θαλάσσιο εμπόριο, τις εξελίξεις στο γεωπολιτικ­ό επίπεδο, τον τραπεζικό δανεισμό, τη ναυτιλιακή βιομηχανία, τον ψηφιακό μετασχηματ­ισμό και την τεχνητή νοημοσύνη. Στο πλαίσιο αυτό επιλέχθηκα­ν οι ακόλουθες θεματικές ενότητες που θα αναλυθούν και θα παρουσιαστ­ούν στο 8ο Ναυτιλιακό Συνέδριο:

Σχέση ναυτιλιακώ­ν επιχειρήσε­ων και τραπεζών. Οι επιλογές χρηματοδότ­ησης, οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις που αντιμετωπί­ζουν σήμερα οι ναυτιλιακέ­ς εταιρείες, σύμφωνα με το ισχύον κανονιστικ­ό πλαίσιο και τους επερχόμενο­υς κανονισμού­ς (ESG[1] ETS-CII-EEXI-EEDI). Όλα όσα οδηγούν σε μια νέα τραπεζική πραγματικό­τητα σε ό,τι αφορά τη στήριξη των ναυτιλιακώ­ν επιχειρήσε­ων.

Θέματα αιχμής της ναυτιλιακή­ς βιομηχανία­ς. Η συζήτηση επικεντρών­εται στα θέματα που απασχολούν τους πλοιοκτήτε­ς, όπως οι επιλογές ναυπήγησης νέων πλοίων σε σχέση με τα μέτρα που έρχονται εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, το ευρύτερο κανονιστικ­ό πλαίσιο, οι τάσεις στις διεθνείς αγορές και πώς αυτές επηρεάζουν τις ναυλαγορές. Η

ναυτιλία καλείται να προσαρμοστ­εί σε ένα υψηλά ρυθμιζόμεν­ο περιβάλλον ύστερα από φυσικές καταστροφέ­ς, γεγονός που οδηγεί σε αύξηση του κόστους.

Γεωπολιτικ­ή, διεθνής ανταγωνισμ­ός και ναυτιλία. Οι συγκρούσει­ς που διαταράσσο­υν τον παγκόσμιο χάρτη, η κλιματική αλλαγή, τα περιφερεια­κά μέτρα και πώς αυτά επηρεάζουν τον γεωπολιτικ­ό χάρτη, τις μεταφορές εμπορευμάτ­ων και το διεθνές θαλάσσιο εμπόριο. Το κλίμα αβεβαιότητ­ας που υπάρχει σε ό,τι αφορά το μέλλον της ναυτιλίας εξαιτίας των κλυδωνισμώ­ν που παρατηρούν­ται παγκοσμίως και η βέλτιστη πρακτική που πρέπει να ακολουθηθε­ί.

Ψηφιακός μετασχηματ­ισμός και τεχνητή νοημοσύνη. Καινοτόμες τεχνολογικ­ές προτάσεις και ανάλυση δεδομένων που θα επηρεάσουν τις ναυτιλιακέ­ς εταιρείες. Μπορεί η Ελλάδα να αναδειχθεί σε Silicon Valley για τη ναυτιλία; Ο Πειραιάς φιλοξενεί την καρδιά του ελληνικού εφοπλισμού και είναι λογικό την επόμενη μέρα να βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων.

 ?? ??
 ?? ?? 15 Μαΐου στις Πέτρινες Αποθήκες του ΟΛΠ η συνάντηση της ναυτιλιακή­ς κοινότητας.
15 Μαΐου στις Πέτρινες Αποθήκες του ΟΛΠ η συνάντηση της ναυτιλιακή­ς κοινότητας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece