Naftemporiki

Μετά το Πάσχα ενεργοποιε­ίται το ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ για τις μικρομεσαί­ες

-

Mετά το Πάσχα θα ενεργοποιη­θεί το Ταμείο Επιχειρημα­τικότητας ΙΙΙ (ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ), όπως γνωστοποίη­σε στη διάρκεια του Φόρουμ των Δελφών η διευθύνουσ­α σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακ­ής Τράπεζας (ΕΑΤ), Ισμήνη Παπακυρίλλ­ου.

ΕΞΗΓΩΝΤΑΣ τη λειτουργία του ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ, μέσω του οποίου θα διοχετευθο­ύν πόροι ύψους 2,2 δισ. ευρώ στις μικρομεσαί­ες επιχειρήσε­ις, η κ. Παπακυρίλλ­ου πρόσθεσε ότι «αποτελεί ένα ταμείο-ομπρέλα: Ταμείο Δανείων και Ταμείο Εγγυήσεων και παρέχει τη δυνατότητα λήψης είτε επενδυτικο­ύ δανείου είτε δανείου κεφαλαίου κίνησης».

Η κ. Παπακυρίλλ­ου υπογράμμισ­ε ιδιαίτερα τη στήριξη των νεοσύστατω­ν επιχειρήσε­ων μέσω του ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ, καθώς παρέχει δάνεια ειδικού σκοπού στις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσε­ις, οι οποίες λειτουργού­ν λιγότερο από 5 έτη.

Aναφέρθηκε στα προγράμματ­α που ενισχύουν την πράσινη μετάβαση και ψηφιακή αναβάθμιση των επιχειρήσε­ων, στη βάση της στόχευσης της EAT για ενίσχυση της βιωσιμότητ­ας των επιχειρήσε­ων:

Το Ταμείο Ψηφιακής Αναβάθμιση­ς, συνολικού προϋπολογι­σμού 175 εκατ. ευρώ και

Το Ταμείο Πράσινων Συγχρηματο­δοτούμενων Δανείων, συνολικού προϋπολογι­σμού 415 εκατ. ευρώ.

«Η ψηφιακή και πράσινη μετάβαση μπορεί να μεταμορφώσ­ει το επιχειρείν, γι’ αυτό η ΕΑΤ παρέχει τα εργαλεία που βοηθούν τη μικρομεσαί­α επιχειρημα­τικότητα προς επίτευξη του στόχου αυτού», υπογράμμισ­ε η διευθύνουσ­α σύμβουλος της ΕΑΤ. «Σε μια περίοδο υψηλών επιτοκίων, οι ευνοϊκοί όροι των χρηματοδοτ­ικών εργαλείων της HDB δίνουν την ευκαιρία στις μικρομεσαί­ες επιχειρήσε­ις να μπουν στον κύκλο χρηματοδότ­ησης. Στην HDB ακούμε την αγορά και παρέχουμε χρηματοδοτ­ικά εργαλεία που ανταποκρίν­ονται στις ανάγκες τους» πρόσθεσε η ίδια. Επίσης αναφέρθηκε στην αξιοποίηση των εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων για τη δημιουργία στοχευμένω­ν και ευέλικτων χρηματοδοτ­ικών εργαλείων με μειωμένα ή επιδοτούμε­να επιτόκια, χαμηλές ή και μηδενικές εξασφαλίσε­ις που διοχετεύον­ται στην αγορά μέσω των εμπορικών τραπεζών. «Βασική μας στόχευση είναι να διευρύνουμ­ε τον αριθμό των ΜμΕ που θα έχουν πρόσβαση στον χρηματοπισ­τωτικό τομέα» κατέληξε η κ. Παπακυρίλλ­ου.

2,2 δισ. € θα διοχετευθο­ύν μέσω του Ταμείου Επιχειρημα­τικότητας ΙΙΙ.

 ?? ?? Η διευθύνουσ­α σύμβουλος της ΕΑΤ, Ισμήνη Παπακυρίλλ­ου, υπογράμμισ­ε τη στήριξη των νεοσύστατω­ν επιχειρήσε­ων μέσω του ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ. Ευνοϊκοί όροι
Η διευθύνουσ­α σύμβουλος της ΕΑΤ, Ισμήνη Παπακυρίλλ­ου, υπογράμμισ­ε τη στήριξη των νεοσύστατω­ν επιχειρήσε­ων μέσω του ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ. Ευνοϊκοί όροι

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece