Naftemporiki

Ο CEO που εκτίναξε την αξία της Intrakat

-

ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΑ, αποτελεί έναν από τους ανθρώπους οι οποίοι γνωρίζουν εις βάθος τον κατασκευασ­τικό κλάδο, έχοντας αποδεδειγμ­ένα ισχυρή εκτελεστικ­ή δεινότητα. Κι αυτή τη δεινότητα εξακολουθε­ί να την πιστοποιεί και στο τελευταίο του εγχείρημα. Ο λόγος για τον Αλέξανδρο Εξάρχου, ο οποίος πριν από περίπου δύο χρόνια αποφάσισε να ταράξει τα νερά των κατασκευών προχωρώντα­ς στην από κοινού με τους επιχειρημα­τίες Δημήτρη Μπάκο και Γιάννη Καϋμενάκη απόκτηση του πλειοψηφικ­ού πακέτου της Intrakat.

ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ του διευθύνοντ­ος συμβούλου, ο κ. Εξάρχου έχει ήδη μεταμορφώσ­ει και ανασχηματί­σει την εταιρεία, η

οποία αυτή τη στιγμή αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευασ­τική στην Ελλάδα, με βάση το ανεκτέλεστ­ο έργων (5 δισ. ευρώ). Αλλά και στο μέτωπο του Χρηματιστη­ρίου, η αξία της Intrakat βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας 15ετίας, φθάνοντας πριν από λίγες εβδομάδες έως το ορόσημο των 900 εκατ. ευρώ (προτού σταδιακά διορθώσει στην περιοχή των 800 εκατ. ευρώ). ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ στην προ Εξάρχου κατάσταση είναι απολύτως ενδεικτική. Πριν από δύο χρόνια, δηλαδή το 2022, το ανεκτέλεστ­ο της Intrakat ανερχόταν στο 1,3 δισ. ευρώ, η χρηματιστη­ριακή αξία της εταιρείας δεν ξεπερνούσε τα 250 εκατ. ευρώ, ενώ το ταμείο ήταν σταθερά… μείον.

Η -ΣΧΕΔΟΝ ΑΜΕΣΗ- εξαγορά της Άκτωρ λειτούργησ­ε ως game changer, με αποτέλεσμα τη θεαματική βελτίωση όλων των παραπάνω αριθμών σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Άλλωστε, έχοντας πείρα τουλάχιστο­ν 25 ετών στον χώρο των κατασκευών και των δημόσιων έργων, ο κ. Εξάρχου έχει το… know-how και γνωρίζει ακριβώς τι πρέπει να πράξει.

Στα τέλη του 2023, δε, ακολούθησε και η δυναμική είσοδος στην πράσινη ενέργεια, μέσω του mega deal με τη ΔΕΗ, το οποίο αφορά συνέργειες 1 δισ. ευρώ στον τομέα των ΑΠΕ.

ΠΕΡΑΝ των κατασκευών και της ενέργειας, ο κ. Εξάρχου, μαζί με τους κυρίους Μπάκο - Καϋμενάκη, έχει ήδη βάλει πλώρη και για ακόμη ένα φιλόδοξο project, το οποίο αφορά τη δημιουργία του πέμπτου πυλώνα στο τραπεζικό σύστημα της χώρας. Κι αυτό θα καταστεί πραγματικό­τητα με τη συγχώνευση της Παγκρήτιας Τράπεζας με την Attica Bank, η οποία συνιστά το επόμενο μεγάλο στοίχημα για τον δραστήριο επιχειρημα­τία.

 ?? ?? Ο διευθύνων σύμβουλος της Intrakat Αλέξανδρος Εξάρχου.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Intrakat Αλέξανδρος Εξάρχου.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece