Naftemporiki

«Κλειδί» οι νέες αναπτύξεις για τα έσοδα της Premia

Το εν εξελίξει επενδυτικό πλάνο και ο στόχος των 25 εκατ. ευρώ

- Της Τέτης Ηγουμενίδη tigoumenid­i@naftempori­ki.gr

Στην έγκαιρη εκτέλεση του επενδυτικο­ύ της σχεδίου, συνολικού ύψους 100 εκατ. ευρώ έως τις αρχές του 2025, εστιάζει η Premia ΑΕΕΑΠ, παράλληλα με την αναζήτηση κατάλληλων ευκαιριών στις κατηγορίες ακινήτων που την ενδιαφέρου­ν.

ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ-ΑΝΑΠΤΥΞΕΙΣ που βρίσκονται σε εξέλιξη και πρόκειται να ολοκληρωθο­ύν εντός της τρέχουσας οικονομική­ς χρήσεως αφορούν τη μετατροπή του πρώην εμπορικού κέντρου «Athens Heart», στην οδό Πειραιώς 180, σε σύγχρονα γραφεία, τις φοιτητικές εστίες στην Ξάνθη, νέες αποθήκες (logistics) στον Ασπρόπυργο και το project Skyline. Όπως είπε η διοίκηση της εταιρείας και συγκεκριμέ­να οι Κώστας Μαρκάζος, διευθύνων σύμβουλος, Νικόλαος Μπαζιώτης, Chief Financial Officer και Investment Officer, Κωνσταντίν­ος Πεχλιβανίδ­ης, Chief Property Investment Officer, και Παντελής Βουτυράκης, Financial Planning & Analysis Manager, κατά την ενημέρωση θεσμικών επενδυτών χθες, εφόσον οι προαναφερό­μενες αναπτύξεις ολοκληρωθο­ύν, τα ετήσια έσοδα της ΑΕΕΑΠ από 19 εκατ. το 2023 θα

διαμορφωθο­ύν σε περίπου 25 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα, με εντατικό ρυθμό προχωρά η μετατροπή του πρώην εμπορικού κέντρου «Athens Heart» σε γραφεία, ταυτόχρονα με την κατασκευή ενός ακόμα κτιρίου δίπλα, επένδυση συνολικού ύψους 60 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για το σύγχρονο γραφειακό συγκρότημα που θα στεγάσει τις κεντρικές υπηρεσίες της Ανεξάρτητη­ς Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) έπειτα από συμφωνία που έχει συνάψει με την Premia. Το ανακατασκε­υασμένο «Athens Heart» παραδίδετα­ι στην ΑΑΔΕ τέλος Μαΐου και το νέο κτίριο γραφείων (περίπου 3.000 τ.μ.)

τέλος Ιουνίου. Το σύνολο της ωφέλιμης εκμισθώσιμ­ης επιφάνειας είναι 26.500 τ.μ. και το ετήσιο συνολικό μίσθωμα για την Premia θα είναι 4,382 εκατ. ευρώ.

Επίσης, στο κέντρο της Ξάνθης βρίσκεται το ακίνητο (5.250 τ.μ.) που ανακαινίζε­ι η Premia σε φοιτητική εστία με 102 επιπλωμένα διαμερίσμα­τα επιφάνειας από 22 μέχρι 53 τ.μ. Τα συνολικά ετήσια μισθωτικά έσοδα προβλέποντ­αι στα 300 χιλ. ευρώ (θα προστεθούν και αυτά από τη μίσθωση του καταστήματ­ος επιφάνειας 720 τ.μ. στο ισόγειο), με υπογεγραμμ­ένη 20ετή μίσθωση με την εταιρεία Hamlet. Το καλοκαίρι, επιπλέον, αναμένεται να ολοκληρωθε­ί και η κατασκευή αποθηκών 11,3 χιλ. τ.μ. στον Ασπρόπυργο, ενώ εντός του έτους θα κλείσει το Skyline.

Απαντώντας σε ερώτημα σχετικό με τη χαμηλότερη, σε σχέση με την αξία ενεργητικο­ύ, αποτίμηση που έχει στο Χρηματιστή­ριο η Premia, ο κ. Μαρκάζος σημείωσε πως η προσπάθεια της διοίκησης είναι η εταιρεία να έχει την κατάλληλη στρατηγική ανάπτυξης. Εξήγησε ότι οι ΑΕΕΑΠ είναι εταιρείες στις οποίες επενδύουν μακροπρόθε­σμα θεσμικοί και μεμονωμένο­ι επενδυτές που επιθυμούν να έχουν ένα σταθερό εισόδημα από μερίσματα, ενώ επανέλαβε ότι ως στόχος παραμένει η δημιουργία χαρτοφυλακ­ίου ακινήτων αξίας 1 δισ. ευρώ, ώστε να καταστεί δυνατή η προσέλκυση ξένων θεσμικών επενδυτών.

100 εκατ. € το συνολικό ύψος του υπό εκτέλεση επενδυτικο­ύ σχεδίου της Premia.

 ?? ?? Το ανακατασκε­υασμένο εμπορικό κέντρο «Athens Heart» αναμένεται να παραδοθεί στην ΑΑΔΕ στο τέλος Μαΐου.
Το ανακατασκε­υασμένο εμπορικό κέντρο «Athens Heart» αναμένεται να παραδοθεί στην ΑΑΔΕ στο τέλος Μαΐου.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece