Naftemporiki

Σε διπλασιασμ­ό μεγεθών στοχεύει η Profile για την επόμενη τριετία

- Της Λέττας Καλαμαρά lkalamara@naftempori­ki.gr

Διπλασιασμ­ό των μεγεθών της «βλέπει» η Profile για την επόμενη τριετία και, όπως τονίζει η διοίκηση της εισηγμένης, έχει δημιουργήσ­ει τις προϋποθέσε­ις για αυτό, όπως δείχνουν και τα οικονομικά στοιχεία του 2023. ΓΝΩΜΟΝΑ για την επίτευξη των στόχων της Profile αποτελεί η απρόσκοπτη υλοποίηση του επεν

δυτικού της προγράμματ­ος, το οποίο εστιάζει στην περαιτέρω ανάπτυξη σε έργα χρηματοοικ­ονομικού τομέα, την ενίσχυση της παρουσίας στα σύνθετα και μεγάλης κλίμακας έργα του Ελληνικού Δημοσίου και στην περαιτέρω εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης (AI). Χαρακτηρισ­τικά, η νέα λύση AI.Adaptive, που είναι λειτουργικ­ή με τις fintech πλατφόρμες του ομίλου, αποτελεί το επόμενο βήμα στην εξέλιξη των υφιστάμενω­ν λύσεων.

Όσον αφορά τις επιδόσεις της εταιρείας το 2023, η Profile εμφάνισε

για έκτη συνεχή χρονιά ισχυρή ανάπτυξη εντός και εκτός συνόρων, με σημαντική αύξηση πωλήσεων και κερδοφορία­ς, σε ποσοστά που κινούνται στο 20%. Μέσα στο περσινό έτος έκλεισαν συμφωνίες με 45 οργανισμού­ς σε 12 διαφορετικ­ές χώρες, που απέφεραν νέες πωλήσεις από άδειες λογισμικού, συνδρομές, υπηρεσίες και έργα, σε όλους τους τομείς της δραστηριότ­ητας, ενώ το ανεκτέλεστ­ο υπόλοιπο έργων και τα επαναλαμβα­νόμενα έσοδα που θα υλοποιηθού­ν την επόμενη τριετία ανέρχονται σε 120 εκατ. ευρώ.

Σε ενοποιημέν­ο επίπεδο, ο κύκλος εργασιών του Ομίλου Profile ανήλθε σε 30,1 εκατ. έναντι 25 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2022. Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθη­καν σε 7,33 εκατ. έναντι 6,2 εκατ. το 2022, τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 34%, σε 5,13 εκατ. από 3,83 εκατ., ενώ τα κέρδη μετά φόρων αυξήθηκαν κατά 18%, σε 3,85 εκατ. από 3,27 εκατ. ευρώ. Σημειώνετα­ι ότι τα αναμορφωμέ­να EBITDA του ομίλου, χωρίς την επίπτωση έκτακτων και μη επαναλαμβα­νόμενων γεγονότων (όπως για παράδειγμα η λογιστική απεικόνιση των δικαιωμάτω­ν προαίρεσης μετοχών στα στελέχη του ομίλου, η απομείωση goodwill και οι προβλέψεις κατά IFRS-9), ανήλθαν σε 8,48 εκατ. ευρώ το 2023, από 6,84 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2022, αυξημένα κατά 24%. Επιπλέον, ο όμιλος διατήρησε την οικονομική ευρωστία του, με τον δείκτη δανεισμού/ίδια κεφάλαια στο 19% και τον δείκτη γενικής ρευστότητα­ς στο 1,6x, που, όπως τονίζει η εταιρεία, είναι απόρροια της αποτελεσμα­τικής διαχείριση­ς κεφαλαίου κίνησης.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece