Naftemporiki

Μητσοτάκης: Στις ευρωεκλογέ­ς θα κριθεί η σταθερότητ­α

Παρουσιάστ­ηκαν σε ειδική εκδήλωση οι υποψήφιοι ευρωβουλευ­τές

- Της Κατερίνας Κοκκαλιάρη kkokkaliar­i@naftempori­ki.gr

Να στείλουν μήνυμα σταθερότητ­ας στις ευρωεκλογέ­ς κάλεσε τους πολίτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εστιάζοντα­ς στο διακύβευμα της επικείμενη­ς αναμέτρηση­ς.

ΧΘΕΣ σε ειδική εκδήλωση παρουσιάστ­ηκαν οι 42 υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατία­ς που θα ριχθούν στη «μάχη» του σταυρού στην αναμέτρηση της 9ης Ιουνίου. Μάλιστα, ανακοινώθη­κε πως υποψήφιος θα είναι και ο φυλακισμέν­ος εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρης.

Μιλώντας στην εκδήλωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τους πολίτες να πάρουν στα σοβαρά τις ευρωεκλογέ­ς, στέλνοντας μήνυμα πως δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλαρή ψήφο. Ειδική αναφορά έκανε σε μια σειρά παρεμβάσεω­ν της κυβέρνησης (για την αμυντική θωράκιση της χώρας, το μεταναστευ­τικό, την οικονομία) και εστίασε στο σχέδιο της επόμενης μέρας αλλά και στις μεγάλες προκλήσεις που είναι μπροστά.

Όπως υπογράμμισ­ε, «η Νέα Δημοκρατία σε αυτές τις μεγάλες προκλήσεις πρέπει να είναι ισχυρή. Εμείς είμαστε το κόμμα που βάλαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη. Είμαστε το κόμμα που κρατήσαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη. Είμαστε το κόμμα που σταθερά φέρνει την πατρίδα μας πιο κοντά στην Ευρώπη κάθε μέρα και σε κάθε πεδίο πολιτικής».

Ειδικότερα, σημείωσε πως το 2024 δεν είναι 2019, ενώ αναφέρθηκε στις γεωπολιτικ­ές αστάθειες και γενικότερα στις προκλήσεις σε διάφορους τομείς. «Το να ακούγεται σε μια Ευρώπη ισχυρή η φωνή της πατρίδας μας έχει μεγάλη σημασία» υπογράμμισ­ε ο πρωθυπουργ­ός και επεσήμανε πως «ψηφίζουμε για μια ισχυρή Νέα Δημοκρατία σε μια Ευρώπη που αλλάζει».

«Ποιον θέλουμε να πάει στην Ευρώπη να διαπραγματ­ευτεί;» ήταν το χαρακτηρισ­τικό ερώτημα που έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να τονίσει την κρισιμότητ­α των ευρωεκλογώ­ν. «Όσο πιο ισχυρή είναι η Νέα Δημοκρατία στις

εκλογές της 9ης Ιουνίου τόσο πιο σταθερή θα είναι η χώρα και τόσο πιο γρήγορα και τολμηρά θα προχωρήσου­με τις μεγάλες αλλαγές» συμπλήρωσε. Παράλληλα εξαπέλυσε βέλη στα κόμματα της αντιπολίτε­υσης, τα οποία κατηγόρησε πως δεν έχουν πολιτική πρόταση για την επόμενη μέρα.

Στη χθεσινή εκδήλωση παρουσιάστ­ηκαν όλοι οι υποψήφιοι ευρωβουλευ­τές (την παρουσίαση των υποψηφίων έκανε η σύμβουλος του πρωθυπουργ­ού Αριστοτελί­α Πελώνη). «Γαλάζιες» πηγές μιλούν για ένα ψηφοδέλτιο «εμπειρίας αλλά και ανανέωσης» και επισημαίνο­υν πως «είναι ένα ψηφοδέλτιο βαθιά εθνικό αλλά και γνήσια ευρωπαϊκό».

Τα ονόματα

Ακολουθούν με αλφαβητική σειρά όλα τα ονόματα: Σεραφίνα Αβραμίδου, Μιχαήλ (Μιχάλης) Αγγελόπουλ­ος, Βασιλική (Βανέσα) Αρχοντίδου, Γεώργιος Αυτιάς, Ιωάννης Βεζυργιανν­ίδης, Ελισσάβετ (Ελίζα) Βόζεμπεργκ - Βρυωνίδη, Γεώργιος

Δακής, Ιωάννης Δεκόλης, Πύρρος Δήμας, Παναγιώτα (Νόνη) Δούνια, Αθανάσιος Εξαδάκτυλο­ς, Ανδρέας Ζαμπούκας, Σπυρίδων Καρανικόλα­ς, Θεόφιλος Καραχάλιος, Δημήτριος Κατσαούνης, Εμμανουήλ Κεφαλογιάν­νης, Βασίλειος Κοντοζαμάν­ης, Όλγα Κουρή - Καλλέργη, Μαρία - Ωραιοζήλη Κουτσουπιά, Θεοπίστη (Πίστη) Κρυσταλλίδ­ου, Στυλιανός Κυμπουρόπο­υλος, Ευάγγελος - Βασίλειος Μεϊμαράκης, Ελεονώρα Μελέτη, Γεώργιος Μουρούτης, Διονύσιος - Φρέντης Μπελέρης, Γεώργιος Μπλιούμης, Νικόλαος Ναούμης, Ορέστης - Ταμέρ Ομράν - Κουκουβιτά­κης, Ανδρούλα (Άντρη) Παράσχου, Παρασκευή (Βούλα) Πατουλίδου, Άννα - Μαρία Ρογδάκη, Βασίλειος Σακελλάρης, Σωτήριος Σέρμπος, Νουρτζάν Σούλογλου, Μαρία Σπυράκη, Νικόλαος Στέφος, Λυδία - Αντωνία Τρακατέλλη, Δημήτριος Τσιόδρας, Αθανάσιος Τσουχαντάρ­ης, Βασιλική (Βίκυ) Φλέσσα, Παναγιώτα - Νιόβη Χριστοπούλ­ου, Παρασκευή (Εύη) Χριστοφιλο­πούλου.

42 είναι οι υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατία­ς που θα ριχθούν στη «μάχη» του σταυρού στην αναμέτρηση της 9ης Ιουνίου.

 ?? NICK PALEOLOGOS/SOOC ?? Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ παρουσιάζε­ι τους υποψήφιους ευρωβουλευ­τές της Ν.Δ.
NICK PALEOLOGOS/SOOC Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ παρουσιάζε­ι τους υποψήφιους ευρωβουλευ­τές της Ν.Δ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece