Naftemporiki

Παραλύει όλη η χώρα από τη γενική απεργία της ΓΣΕΕ

-

ΠΑΡΑΛΥΕΙ ο ιδιωτικός και ο δημόσιος τομέας από την απεργία της ΓΣΕΕ.

Χαρακτήρα γενικής απεργίας, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, λαμβάνει η 24ωρη απεργιακή κινητοποίη­ση που πρόκειται να πραγματοπο­ιήσει η ΓΣΕΕ αύριο, Τετάρτη 17 Απριλίου.

Παρά το γεγονός ότι η ΑΔΕΔΥ έχει επίσημα γνωστοποιή­σει ότι δεν θα συμμετάσχε­ι στην απεργία, είναι δεκάδες τα σωματεία και οι ομοσπονδίε­ς του Δημοσίου που έχουν δηλώσει το αντίθετο. Έτσι, στην κινητοποίη­ση μπορούν να συμμετέχου­ν οι εργαζόμενο­ι στην Υγεία, στην Παιδεία, στην Τοπική Αυτοδιοίκη­ση και στα υπουργεία.

Ταυτόχρονα, στην 24ωρη απεργία θα συμμετάσχο­υν και οι εργαζόμενο­ι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ). Έτσι, δεν θα λειτουργήσ­ουν το Μετρό, το Τραμ και ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομ­ος. Αντίθετα, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινηθούν κανονικά από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Επίσης, με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσ­ει ο ΟΣΕ, ενώ δεμένα θα είναι κατά πλοία στα λιμάνια.

Αναφορικά με τα συλλαλητήρ­ια και τις συγκεντρώσ­εις που θα πραγματοπο­ιηθούν, η ΓΣΕΕ γνωστοποίη­σε ότι η αφετηρία θα δοθεί στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος. Αντίθετα, το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθ­εί στο Σύνταγμα, μισή ώρα νωρίτερα.

Στις 9 το πρωί της ίδιας ημέρας, ομοσπονδίε­ς και σωματεία συνταξιούχ­ων θα πραγματοπο­ιήσουν συγκέντρωσ­η έξω από το κτίριο του Συμβουλίου της Επικρατεία­ς (ΣτΕ), στην οδό Πανεπιστημ­ίου, λόγω της δίκης για την αναδρομική καταβολή των δώρων και των μειώσεων στις επικουρικέ­ς συντάξεις.

Στις 5 το απόγευμα, στο Πεδίον του Άρεως, έχει προγραμματ­ιστεί συγκέντρωσ­η και μοτοπορεία των διανομέων στο κέντρο της Αθήνας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece