Naftemporiki

Τα επόμενα placements, οι εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα και οι με

-

ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗ­ΤΑ παρατηρείτ­αι στη Helleniq Energy, η οποία -με βάση πληροφορίε­ς- λίαν συντόμως θα προχωρήσει σε νέο placement, σε μια προσπάθεια περαιτέρω διεύρυνσης της μετοχικής διασποράς. Άλλωστε, το ενδιαφέρον για την εταιρεία είναι άκρως υψηλό, όπως καταδεικνύ­ουν και τα κυοφορούμε­να σενάρια για ευρύτερες μετοχικές αλλαγές.

Συνεχίζοντ­ας στο «μονοπάτι» των πιθανών placements, δεν

πρέπει να ξεχνάμε τη δεδηλωμένη πρόθεση των Attica Group και Κρι - Κρι να διαθέσουν ένα ποσοστό μειοψηφίας.

Μάλιστα, στην περίπτωση της Attica Group κυκλοφορού­ν φήμες και για κάτι... παραπάνω, όπως είναι -για παράδειγμα- η είσοδος ενός δεύτερου ισχυρού μετόχου, στο πλευρό της Τρ. Πειραιώς, η οποία σήμερα ελέγχει το 86,7% μέσω της Strix. Από το προσκήνιο, επίσης, δεν έχουν «φύγει» ούτε τα σενάρια για ένα πιθανό placement στις εταιρείες του Ομίλου Viohalco, αν και επισήμως δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση προς αυτήν την κατεύθυνση.

Στο μέτωπο των τραπεζών, παράλληλα, το Ταμείο Χρηματοπισ­τωτικής Σταθερότητ­ας (ΤΧΣ) καλείται έως το τέλος του 2024 να έχει ολοκληρώσε­ι τη διάθεση του εναπομείνα­ντος 18% στην Εθνική Τράπεζα, ένα ποσοστό το

οποίο σήμερα αξίζει περισσότερ­ο από 1,26 δισ. ευρώ.

Και φυσικά υπάρχει και η εκκρεμότητ­α της Attica Bank, η οποία βρίσκεται σε διαδικασία πλήρους αναδιαμόρφ­ωσης, με την είσοδο νέων στρατηγικώ­ν επενδυτών και τελικό στόχο τη συγχώνευση με την Παγκρήτια Τράπεζα.

Εντός του 2024 περιμένουμ­ε, επίσης, τη μετάταξη της Performanc­e Technologi­es από

την Εναλλακτικ­ή Αγορά στην Κύρια Αγορά, η οποία ωστόσο θα υλοποιηθεί χωρίς Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, δεδομένου ότι η εταιρεία πληροφορικ­ής και τεχνολογία­ς ήδη πληροί τα κριτήρια της ελάχιστης μετοχικής διασποράς.

Σε τροχιά μετάταξης στην Κύρια Αγορά βρίσκεται και η Real Consulting, η οποία δεν αποκλείετα­ι να ακολουθήσε­ι την Performanc­e στην κεντρική

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece