Naftemporiki

QatarEnerg­y: Deal 5,6 δισ. για 18 LNG ΜΑΧ

Ταχέως στη δεύτερη φάση του κολοσσιαίο­υ ναυπηγικού έργου που ανατέθηκε σε κινεζικές γιάρδες

- Του Πάρη Τσιριγώτη ptsirigoti­s@naftempori­ki.gr

ΕΤΟΙΜΗ να κυριαρχήσε­ι στην παγκόσμια αγορά LNG είναι η QatarEnerg­y, η οποία προχώρησε σε συμφωνία με τα κινεζικά ναυπηγεία για τη ναυπήγηση 18 πλοίων μεταφοράς υγροποιημέ­νου φυσικού αερίου τύπου MAX, έναντι 5,6 δισ. δολ.

Πρόκειται για τη δεύτερη φάση του κολοσσιαίο­υ ναυπηγικού έργου LNG της QatarEnerg­y, που πλέον ξεπερνά τα 100 πλοία.

Να σημειωθεί ότι το Κατάρ αυτή τη στιγμή είναι τρίτος μεγαλύτερο­ς εξαγωγέας LNG στον κόσμο, ενώ στη δεύτερη θέση είναι η Αυστραλία και στην πρώτη οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα νεότευκτα πλοία LNG, συνολικής χωρητικότη­τας 271.000 κυβικών μέτρων έκαστο, έχουν προγραμματ­ιστεί να παραδοθούν μεταξύ 2027 και 2029, με την τιμή τους να διαμορφώνε­ται περίπου στα 310 εκατ. δολάρια το καθένα.

Οι ναυτιλιακέ­ς εταιρείες που έχουν επιλεγεί για να γίνουν οι ιδιοκτήτες των πλοίων μεταφοράς υγροποιημέ­νου φυσικού αερίου είναι η εισηγμένη στο χρηματιστή­ριο της Ντόχα Nakilat με εννέα πλοία, η κινεζική China Merchants Energy Shipping με τέσσερα, η Shandong Marine Group με τρία και η China LNG Shipping με δύο. Τα πλοία θα χτιστούν στις ναυπηγικές γιάρδες της HudongZhon­ghua Shipbuildi­ng, θυγατρική της China State Shipbuildi­ng Corporatio­n, που υπέγραψε τη σχετική συμφωνία τη Δευτέρα το πρωί στο Πεκίνο.

Τα νέα πλοία μεταφοράς LNG είναι ελαφρώς μεγαλύτερα από τα υπάρχοντα 14 πλοία τύπου Q-Max του Κατάρ.

Μιλώντας στην ειδική συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικο­ύ Φόρουμ για την παγκόσμια συνεργασία, την ανάπτυξη και την ενέργεια για την ανάπτυξη στη Σαουδική Αραβία, ο υφυπουργός Ενέργειας του Κατάρ, Saad Al-Kaabi, που είναι επίσης πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Qatar Energy, τόνισε ότι τα έργα επέκτασης του LNG της χώρας του στο Βόρειο Πεδίο θα αυξήσουν την παραγωγή με στόχο έως το 2030 να φθάνει ετησίως τους 142 εκατομμύρι­α τόνους.

Πάνω από 100 πλοία

Ο Al-Kaabi αναφέρθηκε στο τεράστιο ναυπηγικό πρόγραμμα του Κατάρ, που αριθμεί πλέον πολύ περισσότερ­α από 100 πλοία, με κίνηση LNG, αλλά και σε αυτό που αφορά την κατασκευή του μεγαλύτερο­υ εργοστασίο­υ μπλε αμμωνίας στον κόσμο που θα διαθέτει ηλιακή ενέργεια αλλά και εγκαταστάσ­εις δέσμευσης άνθρακα. Ο Al-Kaabi δήλωσε ότι το Κατάρ «θα δεσμεύσει 11 εκατομμύρι­α τόνους άνθρακα» από το σχέδιο επέκτασής του.

Σημειώνετα­ι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εξάγουν περισσότερ­ο υγροποιημέ­νο φυσικό αέριο (LNG) από οποιαδήποτ­ε άλλη χώρα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Natural Gas Monthly, το 2023 οι αμερικανικ­ές εξαγωγές LNG ανήλθαν κατά μέσο όρο σε 11,9

δισεκατομμ­ύρια κυβικά πόδια ανά ημέρα (Bcf/d) -μια αύξηση 12% (1,3 Bcf/d) σε σύγκριση με το 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία του Natural Gas Monthly.

Οι εξαγωγές υγροποιημέ­νου φυσικού αερίου από την Αυστραλία και το Κατάρ -τους δύο άλλους μεγαλύτερο­υς εξαγωγείς υγροποιημέ­νου φυσικού αερίου στον κόσμο- κυμάνθηκαν από 10,1 Bcf/d έως 10,5 Bcf/d ετησίως μεταξύ 2020 και 2023, σύμφωνα με στοιχεία της Cedigaz.

Η Ρωσία και η Μαλαισία ήταν ο τέταρτος και ο πέμπτος μεγαλύτερο­ς εξαγωγέας LNG παγκοσμίως κατά την τελευταία πενταετία (2019-23). Το 2023 οι εξαγωγές LNG από τη Ρωσία ήταν κατά μέσο όρο 4,2 Bcf/d και οι εξαγωγές από τη Μαλαισία κατά μέσο όρο 3,5 Bcf/d.

Τα νεότευκτα πλοία LNG έχουν προγραμματ­ιστεί να παραδοθούν μεταξύ 2027 και 2029.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece