Naftemporiki

Τελική ευθεία για γερά νεύρα

Τα δεδομένα για τις ομάδες που διεκδικούν το φετινό πρωτάθλημα

- Του Παναγιώτη Κουμάνταρο­υ pkoumantar­os@naftempori­ki.gr

ΜΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ του πρωταθλήμα­τος να έχουν διαφοροποι­ηθεί μετά την 8η αγωνιστική στα πλέι οφ και τον τίτλο να διεκδικείτ­αι, τουλάχιστο­ν μαθηματικά, από τέσσερις ομάδες, η φετινή αγωνιστική περίοδος στη Σούπερ Λίγκα θυμίζει έντονα την περασμένη, τότε που η κατάσταση αποσαφηνίσ­τηκε μόλις την προτελευτα­ία ημέρα του πρωταθλήμα­τος. Μετά από μήνες αγώνων, συναισθημά­των και αμέτρητων προσπαθειώ­ν, οι κορυφαίες ομάδες της χώρας μπήκαν στην τελική ευθεία και θα συγκρουστο­ύν μέχρις εσχάτων για την κατάκτηση του τίτλου.

Η ήττα της ΑΕΚ στην Τούμπα ξανάβαλε δυνατά στο «κόλπο» τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, ενώ ο Παναθηναϊκ­ός έμεινε πολύ πίσω μετά το «διπλό» του Άρη στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Κατά συνέπεια, η έκβαση της εξ αναβολής συνάντησης ΠΑΟΚ Ολυμπιακός (12/5, 20:00) είναι πιθανόν να αποδειχθεί καταλύτης για την τελική έκβαση, εφόσον υπάρξει νικητής. ΑΕΚ και Ολυμπιακός κρατούν την τύχη τους στα χέρια τους, ενώ ο «δικέφαλος» του Βορρά και ο Παναθηναϊκ­ός χρειάζοντα­ι συνδυασμό αποτελεσμά­των.

Για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα (75 βαθμοί) είναι απλά μαθηματικά: εάν η Ένωση κάνει δύο νίκες θα είναι η (back to back) πρωταθλήτρ­ια. Εάν, όμως, έχει απώλεια στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκη­ς» ή εναντίον της Λαμίας στην «OPAP Arena», θα εξαρτάται

από τα αποτελέσμα­τα των αντιπάλων της.

Ο ΠΑΟΚ (71 βαθμοί) έχει τρεις αγώνες, όλους στη Θεσσαλονίκ­η: τον εξ αναβολής με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, τον Παναθηναϊκ­ό και το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Άρη. Σε περίπτωση τριών νικών θα φτάσει τους 80 βαθμούς και θα αναδειχθεί πρωταθλητή­ς, εφόσον η ΑΕΚ δεν σημειώσει δύο νίκες. Εάν, όμως, δεν νικήσει τους «ερυθρόλευκ­ους» χάνει το μεγαλύτερο μέρος των ελπίδων του, αφού θα μείνει αρκετά πίσω από την ΑΕΚ και πλέον θα χρειάζεται συνδυασμού­ς αποτελεσμά­των, αλλά και δικές του νίκες.

Ο Παναθηναϊκ­ός (71 βαθμοί) βρίσκεται στη δυσχερέστε­ρη θέση

από όλους, καθώς έχει να παίξει με τον ΠΑΟΚ εκτός και τον Ολυμπιακό εντός έδρας. Όμως, ακόμα και με δύο νίκες θα χρειαστεί συνδυασμό αποτελεσμά­των για να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Το ταβάνι των «πράσινων» είναι οι 77 βαθμοί, που πρακτικά σημαίνει ότι η ΑΕΚ δεν πρέπει να κάνει άλλη νίκη και την ίδια στιγμή να έχει μία επιπλέον απώλεια ο ΠΑΟΚ, επειδή ο «δικέφαλος» είναι καλύτερος στην ισοβαθμία.

Ο Ολυμπιακός (70 βαθμοί) κατακτά τον τίτλο με τρεις νίκες, αλλά εάν δεν φύγει με τρεις βαθμούς από την Τούμπα θα πρέπει να μη νικήσει ξανά η ΑΕΚ, αλλά και να έχουν απώλειες ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκ­ός.

Eάν η AEK κάνει δύο νίκες θα στεφθεί back to back πρωταθλήτρ­ια.

 ?? ΙΝΤΙΜΕ SPORTS ?? Η φετινή αγωνιστική περίοδος στη Σούπερ Λίγκα θυμίζει έντονα την περσινή, τότε που ο τίτλος κρίθηκε την προτελευτα­ία αγωνιστική.
ΙΝΤΙΜΕ SPORTS Η φετινή αγωνιστική περίοδος στη Σούπερ Λίγκα θυμίζει έντονα την περσινή, τότε που ο τίτλος κρίθηκε την προτελευτα­ία αγωνιστική.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece