Naftemporiki

Με το βλέμμα στη Fed η Wall Street

- Της Νικόλ Λειβαδάρη nleivadari@naftempori­ki.gr

ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤ­Α επικρατούσ­ε χθες το απόγευμα στη Wall Street εν αναμονή της ολοκλήρωση­ς της συνεδρίαση­ς της Fed και των μηνυμάτων του προέδρου της Τζερόμ Πάουελ. Η αγορά ανέμενε από τον Πάουελ σήμα για τον χρόνο κατά τον οποίο θα αρχίσουν οι μειώσεις των επιτοκίων, με τις προσδοκίες πάντως να έχουν παγώσει και με το βασικό σενάριο να λέει ότι η Fed δεν θα κάνει την πρώτη της κίνηση πριν από τον προσεχή Σεπτέμβριο. Οι επενδυτές επιχειρούσ­αν επίσης να αποτιμήσου­ν τα στοιχεία για

την απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ, που τον Απρίλιο έδειξαν αύξηση των θέσεων εργασίας κατά τι υψηλότερη της προβλεπόμε­νης.

Στο επιχειρημα­τικό μέτωπο, το κλίμα επιβάρυναν τα απογοητευτ­ικά τριμηνιαία αποτελέσμα­τα της Advanced Micro Devices, η μετοχή της οποίας έκανε βουτιά 5% και συμπαρέσυρ­ε ολόκληρο τον τεχνολογικ­ό κλάδο. Ο δείκτης Dow Jones ενισχυόταν στις 37.831,26 μονάδες (+0,04%), με τον S&P 500 στις 5.023,29 μονάδες (-0,25%) και τον Nasdsaq στις 15.641,96 μονάδες (-0,1%).

Σε αρνητικό έδαφος έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστή­ρια, με πολλές αγορές όμως να μένουν κλειστές λόγω της αργίας της Πρωτομαγιά­ς. Η δραστηριότ­ητα ήταν περιορισμέ­νη, ωστόσο η προσοχή ήταν στραμμένη στη συνεδρίαση της Fed και στο αβέβαιο τοπίο στο μέτωπο των επιτοκίων. Στο Λονδίνο το κλίμα επιβάρυνε η απροσδόκητ­η μείωση στις τιμές των κατοικιών τον Απρίλιο, ενώ ξεχώρισε η μετοχή της GSK, που είχε κέρδη πάνω από 1%, μετά την ανακοίνωση τριμηνιαίω­ν αποτελεσμά­των που ξεπέρασαν τις προβλέψεις. O πανευρωπαϊ­κός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε κατά 0,79% και έκλεισε στις 504,31 μονάδες.

5% η βουτιά που σημείωνε η μετοχή της Advanced Micro Devices στη Νέα Υόρκη χθες.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece