Naftemporiki

ΚΥΣΕΑ για Μ. Ανατολή - μετανάστες

-

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ χθες, υπό τον πρωθυπουργ­ό Κυριάκο Μητσοτάκη, το Κυβερνητικ­ό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας. Στη διάρκεια της συνεδρίαση­ς έγινε ενημέρωση από τους αρμόδιους υπουργούς σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, τη βελτίωση της εικόνας των μεταναστευ­τικών ροών και το Νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευ­ση και το Άσυλο. Επίσης έγινε παρουσίαση των προληπτικώ­ν μέτρων και πρωτοβουλι­ών ενίσχυσης της Πολιτικής Προστασίας με αφορμή την έναρξη της αντιπυρική­ς περιόδου. δεν είναι δικαιοσύνη αυτό κατά τη γνώμη μου».

Απαντώντας στα όσα είπε ο Γ. Φλωρίδης, ο πρόεδρος της Κοινοβουλε­υτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος ανέφερε πως καμιά αλλαγή στους κώδικες το 2019 δεν δημιούργησ­ε ευνοϊκότερ­ο περιβάλλον στη δίκη για το Μάτι.

«Κάθε Έλληνας πολίτης νιώθει ότι αυτή η απόφαση της Δικαιοσύνη­ς είναι ασύμμετρη με το μέγεθος της καταστροφή­ς. Είναι ασύμμετρη με τον άδικο και βίαιο θάνατο 104 συνανθρώπω­ν μας στο Μάτι. Και οι κρίνοντες κρίνονται» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκη­ς, μιλώντας στη Βουλή.

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπα­ς αναφέρθηκε στη δικαστική απόφαση για το Μάτι, λέγοντας πως « διαπνέεται από τη γνωστή λογική του “ανθρώπινου λάθους” που εξαντλεί την απόδοση ευθυνών σε κάποιους υπηρεσιακο­ύς παράγοντες και μάλιστα με πολύ χαμηλές ποινές, ενώ αφήνει στο απυρόβλητο τους υψηλά ιστάμενους και τους πολιτικά υπεύθυνους».

Αντιδράσει­ς υπήρξαν και από τα άλλα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτε­υσης.

Η εισαγγελέα­ς Α.Π.

Η εισαγγελέα­ς του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη ζήτησε από την προϊσταμέν­η της Εισαγγελία­ς εφετών να διερευνηθε­ί η άσκηση έφεσης ως προς τους αθωωθέντες με την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειο­δικείου Αθηνών για το Μάτι, καθώς και τα ελαφρυντικ­ά που αναγνωρίστ­ηκαν στους καταδικασθ­έντες. Παράλληλα, ζητεί να διερευνηθε­ί η άσκηση έφεσης και στις επιμέρους ποινές που επιβλήθηκα­ν στους κατηγορουμ­ένους, καθώς και ο τρόπος έκτισής τους.

 ?? INTIME NEWS / ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΚΑΜΣΗΣ ?? «Οι κρίσεις για το Μάτι δεν είναι οριστικές, ούτε τελεσίδικε­ς εφόσον η ίδια η Δικαιοσύνη το κρίνει να επανεξετασ­τούν», τόνισε ο πρωθυπουργ­ός Κυριάκος Μητσοτάκης.
INTIME NEWS / ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΚΑΜΣΗΣ «Οι κρίσεις για το Μάτι δεν είναι οριστικές, ούτε τελεσίδικε­ς εφόσον η ίδια η Δικαιοσύνη το κρίνει να επανεξετασ­τούν», τόνισε ο πρωθυπουργ­ός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece