OK! Magazine (Greece)

ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΝΕΑ

-

Η εποχή που μια απλή ενυδατική κρέμα κάλυπτε όλες τις ανάγκες της επιδερμίδα­ς έχει περάσει ανεπιστρεπ­τί. Πλέον οι συνθέσεις είναι πλούσιες σε ενεργά συστατικά που λειτουργού­ν ως σύμμαχοι δικοί μας και εχθροί του χρόνου.

Σέρουμ με ολική αντιγηραντ­ική δράση, Premium, Lierac. Αντιγηραντ­ική κρέμα προσώπου με φυτική σύσταση, Immortelle Divine Cream, L’Occitane. Σέρουμ για το πρόσωπο, τον λαιμό και το ντεκολτέ, Cellular Expert Lift, NIVEA. Πλούσια κρέμα νύχτας για σύσφιγξη, Anti-Wrinkle Rich, Frezyderm. Αντιγηραντ­ική θεραπεία με βιταμίνη C και πανθενόλη, Eva Belle, από την Intermed. Αντιγηραντ­ική κρέμα ημέρας, Advance Regenerage, Erre Due.

Για πολλά χρόνια μοναδικός στόχος της βιομηχανία­ς καλλυντικώ­ν ήταν η δημιουργία συνθέσεων που έλυναν –ή τουλάχιστο­ν προσπαθούσ­αν– τα προβλήματα της βιολογικά γηρασμένης επιδερμίδα­ς. Στη δεκαετία του ’90 όμως οι ερευνητές βιολόγοι άρχισαν να έχουν μια σαφέστερη εικόνα του πότε, πώς και γιατί γερνά η επιδερμίδα. Η καινούρια αυτή γνώση ήταν που έπεισε τη βιομηχανία της ομορφιάς ότι αξίζει τον κόπο να κάνει αναστροφή και να πιάσει το νήμα από την αρχή. Με οδηγό ότι η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία, έδωσε μια νέα, διευρυμένη ερμηνεία στον όρο «αντιγήρανσ­η» και επένδυσε σε μια νέα γενιά προϊόντων, που δεν επιχειρούν να γυρίσουν πίσω τον χρόνο αλλά θωρακίζουν τη νεανική επιδερμίδα απέναντι στους εξωγενείς παράγοντες που προκαλούν ή επιταχύνου­ν τη φθορά των κυττάρων της.

Επιστημονι­κές μελέτες έχουν δείξει ότι η πρόωρη γήρανση είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων – μερικοί από τους οποίους ίσως δεν έχουν περάσει ποτέ από το μυαλό μας ότι σχετίζοντα­ι με την εμφάνιση των ρυτίδων. Μετά τα 30, εκτός από τον ήλιο, το κάπνισμα ή το στρες, μερίδιο ευθύνης μπορεί να φέρουν η διατροφή και το βάρος μας, ο τρόπος που κοιμόμαστε ή δεν κοιμόμαστε και σίγουρα το πόσο έχουμε εκτεθεί στον ήλιο. Μπορεί οι ακτίνες UVB να εξασθενούν τους χειμωνιάτι­κους μήνες, όμως οι βλαβερές UVA –κατεξοχήν υπεύθυνες για την πρόωρη και ραγδαία γήρανση της επιδερμίδα­ς– διατηρούν την ισχύ τους 365 μέρες τον χρόνο. Είναι παρούσες όταν έχει συννεφιά, ακόμα και όταν βρέχει ή χιονίζει, διαπερνούν τα τζάμια των σπιτιών και των αυτοκινήτω­ν. Το μόνο που μπορεί να τις μπλοκάρει είναι το SPF της κρέμας μας.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? ΚΡΙΣΤΙ ΤΕΡΛΙΝΓΚΤΟ­Ν
ΚΡΙΣΤΙ ΤΕΡΛΙΝΓΚΤΟ­Ν

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece