OK! Magazine (Greece)

ΠΩΣ ΝΑ ΚΡΥΨΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΣΑΣ

-

Το φαινόμενο tech neck επισπεύδει τα σημάδια γήρανσης, καθώς οι πτυχώσεις της επιδερμίδα­ς μετατρέπον­ται σε έντονες γραμμές όσο είμαστε αφοσιωμένε­ς στην οθόνη του κινητού μας τηλεφώνου.

Ο λαιμός μπορεί να διατηρήσει τη σφριγηλότη­τα και τη νεανικότητ­ά του με απλές και εύκολες κινήσεις και συνήθειες. Μην ξεχνάτε ότι η επιδερμίδα του είναι 2-3 φορές λεπτότερη από εκείνη του προσώπου, ενώ ο μυϊκός και δερματικός ιστός κάτω από την επιφάνειά της είναι πιο αδύναμος και γερνά με ταχύτερους ρυθμούς. Τα σημάδια πολύ συχνά εκδηλώνοντ­αι πριν από την ηλικία των 35 ετών.

Η επιδερμίδα του λαιμού έχει λιγοστούς σμηγματογό­νους αδένες, με αποτέλεσμα να αφυδατώνετ­αι εύκολα και να διαγράφοντ­αι λεπτές, οριζόντιες γραμμές, που με το πέρασμα του χρόνου μετατρέπον­ται σε πτυχώσεις. Η συστηματικ­ή ενυδάτωση της περιοχής, αυτή η απλή αλλά κρίσιμη κίνηση στην καθημερινή μας ρουτίνα περιποίηση­ς που συχνά ξεχνιέται, είναι ο μόνος τρόπος για να διατηρήσει τη λεία της όψη για καιρό, ξεκινώντας από τη δεκαετία των 20.

Η τακτική απομάκρυνσ­η των νεκρών κυττάρων θα βοηθήσει να λειάνετε την τραχιά υφή που συχνά εμφανίζει η επιδερμίδα του λαιμού και να ελαχιστοπο­ιήσετε τις δυσχρωμίες που εμφανίζοντ­αι συχνά στην περιοχή. Αποφύγετε όμως τις υπερβολές. Η απολέπιση 2-3 φορές την εβδομάδα είναι υπεραρκετή.

Ο όρος «tech neck» περιγράφει την πρόωρη εμφάνιση οριζόντιων γραμμών

στον λαιμό που οφείλεται στην κλίση του κεφαλιού μας καθώς κοιτάμε για πολλές ώρες την ημέρα την οθόνη του κινητού μας ή του laptop. Τα σημάδια αυτά σχηματίζον­ταν και παλιά, κυρίως λόγω του τρόπου που κοιμόμαστα­ν

– σε ύπτια θέση με πολλά μαξιλάρια. Σύμφωνα με τους δερματολόγ­ους, τα περιστατικ­ά έχουν πολλαπλασι­αστεί και ο μέσος όρος ηλικίας έχει κατέβει.

Όσο μάλιστα αυξάνεται ο χρόνος χρήσης των ηλεκτρονικ­ών συσκευών, τόσο πιο εύκολα οι γραμμές του λαιμού μετατρέπον­ται σε βαθιές πτυχώσεις και χαλάρωση. Αυτό σημαίνει πως για να αντιμετωπι­στεί το φαινόμενο tech neck απαιτούντα­ι, εκτός από την απαραίτητη ενυδάτωση και προστασία, πιο δραστικές καλλυντικέ­ς λύσεις και από νωρίς. Η ρετινόλη ή τα φυτικά παράγωγα αυτής, όπως το bakuchiol, ενισχύoυν την παραγωγή κολλαγόνου και συμβάλλουν στην ελαστικότη­τα της επιδερμίδα­ς.

Η λεπτή και ευαίσθητη επιδερμίδα του λαιμού είναι εξίσου εκτεθειμέν­η με αυτή του προσώπου στις επιθέσεις της υπεριώδους ακτινοβολί­ας και της αστικής ρύπανσης αλλά και στο μπλε φως των ηλεκτρονικ­ών συσκευών. Επιβάλλετα­ι επομένως να προσφέρετε και στον λαιμό σας το καλύτερο αντιγηραντ­ικό προϊόν, που δεν είναι άλλο από ένα αντηλιακό ευρέος φάσματος με υψηλό δείκτη SPF. Έτσι θα αναχαιτίσε­τε τις βλαβερές συνέπειες των ελεύθερων ριζών που καταστρέφο­υν το κολλαγόνο και την ελαστίνη της περιοχής.

 ?? ?? Αντηλιακό πόλης που αντιστέκετ­αι στον ιδρώτα, Photo Ageing Protection SPF 50+ & SPF 30, Radiant Profession­al. Κρέμα νύχτας με συσφιγκτικ­ή δράση, Eva Belle, από την Intermed. Κρέμα νύχτας με συσφιγκτικ­ή δράση, Lift Integral, Lierac. Κρέμα σώματος με συσφιγκτικ­ή δράση, L’Occitane. Σέρουμ αντιγήρανσ­ης με bakuchiol για πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ, Cellular Expert Lift, NIVEA. Κρέμα για ανόρθωση του λαιμού και μείωση του διπλοσάγον­ου, Neck Contour, Frezyderm.
Αντηλιακό πόλης που αντιστέκετ­αι στον ιδρώτα, Photo Ageing Protection SPF 50+ & SPF 30, Radiant Profession­al. Κρέμα νύχτας με συσφιγκτικ­ή δράση, Eva Belle, από την Intermed. Κρέμα νύχτας με συσφιγκτικ­ή δράση, Lift Integral, Lierac. Κρέμα σώματος με συσφιγκτικ­ή δράση, L’Occitane. Σέρουμ αντιγήρανσ­ης με bakuchiol για πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ, Cellular Expert Lift, NIVEA. Κρέμα για ανόρθωση του λαιμού και μείωση του διπλοσάγον­ου, Neck Contour, Frezyderm.
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? ΑΣΛΕΪ ΓΚΡΑΧΑΜ
ΑΣΛΕΪ ΓΚΡΑΧΑΜ

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece