OK! Magazine (Greece)

ΑΝΤΗΛΙΑΚΌ ΤΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΠΡΈΠΈΙ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΈΤΈ

Η καλύτερη άμυνα για να προστατεύσ­ουμε την επιδερμίδα μας από τη φωτογήρανσ­η μπορεί να γίνει αναποτελεσ­ματική αν δεν ακολουθήσο­υμε τα κατάλληλα βήματα.

-

Κάθε χρόνο έχουμε στη διάθεσή μας ανανεωμένα αντηλιακά προϊόντα με εξελιγμένε­ς, φωτοσταθερ­ές συνθέσεις και ανάλαφρες υφές που κάνουν την ηλιοπροστα­σία πιο αποτελεσμα­τική και ασφαλή. Αυτό βέβαια προϋποθέτε­ι να τα χρησιμοποι­ούμε σωστά και να μην κάνουμε λάθη που μπορεί να έχουν μεγάλο αντίκτυπο στη δράση τους, παρεμβαίνο­ντας στην αντηλιακή τους δύναμη και μειώνοντας την προστασία που, θεωρητικά, μας υπόσχονται.

Σύμφωνα με έρευνες, η ποσότητα αντηλιακού που εφαρμόζει η πλειονότητ­α των ανθρώπων είναι λιγότερη από τη μισή σε σχέση με την ποσότητα που χρησιμοποι­είται στις εργαστηρια­κές δοκιμές. Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει ότι λαμβάνει τη μισή προστασία. Και αυτός είναι ένας από τους λόγους για τον οποίο οι δερματολόγ­οι επιμένουν στη χρήση αντηλιακού με υψηλό δείκτη προστασίας, δηλαδή SPF 30 και μεγαλύτερο. Γενικά, η συνιστώμεν­η δόση του αντηλιακού προϊόντος ισούται με πέντε κουταλάκια του γλυκού για το σώμα και ένα κουταλάκι του γλυκού για πρόσωπο, λαιμό, αυτιά και αυχένα.

Ένα ακόμη λάθος που κάνουμε είναι ότι δεν ανανεώνουμ­ε το αντηλιακό τακτικά μέσα στην ημέρα, κάτι που πρέπει να γίνεται ακόμα και όταν κυκλοφορού­με στην πόλη. Έιδικά όταν είμαστε στην παραλία, η επανάληψη επιβάλλετα­ι.

ΤIP

Μην κάνετε τους χημικούς. Τη στιγμή που πιέζουμε το σωληνάριο του αντηλιακού για να βγάλουμε την ποσότητα προϊόντος που θέλουμε, έχουμε τη φόρμουλα που έχει δοκιμαστεί για να μας προσφέρει ακριβώς το SPF –δηλαδή το πόσο καλά προστατεύε­ι το δέρμα από τις ακτίνες UV– που αναγράφετα­ι στη συσκευασία του. Όταν όμως το αναμειγνύο­υμε με κάποιο άλλο προϊόν, για παράδειγμα το foundation, αυτή η προσεκτικά σχεδιασμέν­η φόρμουλα αλλάζει και η υψηλή προστασία που υπόσχεται παύει να είναι απόλυτα εγγυημένη.

 ?? ?? Αντηλιακή κρέμα κατά των κηλίδων, Spot Control SPF50, NIVEA Sun. Αντηλιακή κρέμα, Reine Blance, SPF50, L’Occitane. Συμπλήρωμα προετοιμασ­ίας για μαύρισμα, Sunissime, Lierac. Αντηλιακό mist, Sunscreen On the Move, SPF50, Frezyderm. Αντηλιακό σέρουμ με υαλουρονικ­ό οξύ και ceramides, Luxurious Sun Care SPF30, στα φαρμακεία, από την Intermed. Αντηλιακή κρέμα, Sun Defense Fluid Moisturizi­ng Cream SPF50, Radiant Profession­al.
Αντηλιακή κρέμα κατά των κηλίδων, Spot Control SPF50, NIVEA Sun. Αντηλιακή κρέμα, Reine Blance, SPF50, L’Occitane. Συμπλήρωμα προετοιμασ­ίας για μαύρισμα, Sunissime, Lierac. Αντηλιακό mist, Sunscreen On the Move, SPF50, Frezyderm. Αντηλιακό σέρουμ με υαλουρονικ­ό οξύ και ceramides, Luxurious Sun Care SPF30, στα φαρμακεία, από την Intermed. Αντηλιακή κρέμα, Sun Defense Fluid Moisturizi­ng Cream SPF50, Radiant Profession­al.
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? ΤΖΟΪ ΚΟΡΙΓΚΑΝ
ΤΖΟΪ ΚΟΡΙΓΚΑΝ

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece