OK! Magazine (Greece)

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΕΝΥΔΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΑΣ;

Τα κριτήρια της επιλογής σας δεν πρέπει να είναι μόνο η ηλικία αλλά και ο τύπος της επιδερμίδα­ς σας.

-

Η ηλικία δεν είναι πάντα ο πιο σημαντικός παράγοντας για να επιλέξουμε ενυδατική κρέμα. Στην εφηβεία και περίπου στη δεκαετία των 20 η λιπαρότητα είναι η κύρια έγνοια των περισσότερ­ων γυναικών. Γύρω στα 30 η επιδερμίδα αλλάζει ξανά και πολλές γυναίκες έχουν μεικτή, καθώς συνεχίζετα­ι η παραγωγή σμήγματος, ενώ πολλά λιπίδια χάνονται λόγω των ορμονικών αλλαγών στο σώμα. Έτσι, παρατηρούμ­ε στο δέρμα μας κάποιες πιο ξηρές και πιο λιπαρές περιοχές, όπως η ζώνη «Τ», η περιοχή ανάμεσα στο μέτωπο, στη μύτη και στο πηγούνι.

Μετά τα 40 συνήθως το δέρμα γίνεται πιο ξηρό ή, τουλάχιστο­ν, αφυδατώνετ­αι γρηγορότερ­α, ενώ μετά τα 50, και λόγω της εμμηνόπαυσ­ης, η ξηρότητα είναι σύνηθες φαινόμενο. Ωστόσο, παρότι ανά δεκαετία το δέρμα μας έχει κάποιες συγκεκριμέ­νες ανάγκες, εξίσου σημαντικό ρόλο για την επιλογή του σωστού προϊόντος παίζουν η κατάσταση που βρίσκεται εκείνη τη στιγμή αλλά και ο τύπος επιδερμίδα­ς. Ένα νεανικό δέρμα χωρίς παθολογίες μπορεί να χρησιμοποι­ήσει ελαφριές ενυδατικές σε μορφή τζελ ή υαλουρονικ­ό οξύ. Τα ξηρά δέρματα είναι πιο επιρρεπή σε ερεθισμούς και παθολογίες, γι’ αυτό και συστήνοντα­ι κρέμες με φυσικά ceramides και λιπίδια που θα αναπλάσουν τη διπλή λιπιδική στιβάδα του δέρματος. Δεδομένου ότι ο χρόνος σας είναι αναμφισβήτ­ητα πολύτιμος, επιλέξτε ένα προϊόν που να απορροφάτα­ι γρήγορα. Αυτό είναι ένα πρώτο κριτήριο. Αποφύγετε τα λιπαρά σκευάσματα –ιδίως αν η επιδερμίδα σας είναι επιρρεπής στην ακμή–, καθώς μπορεί να προκαλέσου­ν εξάρσεις. Επίσης, οι πιο ανάλαφρες συνθέσεις λειτουργού­ν καλύτερα σαν βάση για το μακιγιάζ. Μια καλή ενυδατική κρέμα θα έχει αέρινη, αναζωογονη­τική αίσθηση, θα γίνεται ένα με την επιδερμίδα σας και θα είναι πλούσια σε αντιοξειδω­τικά και άλλα φυσικά, ωφέλιμα συστατικά. Μην ξεχνάτε ότι μπορεί η τοπική εφαρμογή μιας ενυδατικής να αναζωογονή­σει την επιδερμίδα εξωτερικά, όμως είναι εξίσου σημαντικό να την ενυδατώνετ­ε και εσωτερικά. Ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχετε είναι πίνοντας άφθονο νερό.

TIP: Το πρώτο βήμα για ενυδατωμέν­η επιδερμίδα είναι η επαρκής κατανάλωση νερού.

 ?? ?? Ενυδατική κρέμα με τζελ υφή, Aqua Reotier, L’Occitane. Ενυδατική και επανορθωτι­κή κρέμα Hydraconce­pt, Radiant Profession­al. Ενυδατική κρέμα τζελ για λάμψη, Hydragenis­t, Lierac. Ενυδατική κρέμα με αναπλαστικ­ή δράση, Moisturizi­ng Plus, Frezyderm. Ενυδατική κρέμα νύχτας, Hydra Skin Effect, NIVEA. Συσφιγκτικ­ή κρέμα νύχτας, Firming Night Cream, Eva Belle, από την Intermed, στα φαρμακεία.
Ενυδατική κρέμα με τζελ υφή, Aqua Reotier, L’Occitane. Ενυδατική και επανορθωτι­κή κρέμα Hydraconce­pt, Radiant Profession­al. Ενυδατική κρέμα τζελ για λάμψη, Hydragenis­t, Lierac. Ενυδατική κρέμα με αναπλαστικ­ή δράση, Moisturizi­ng Plus, Frezyderm. Ενυδατική κρέμα νύχτας, Hydra Skin Effect, NIVEA. Συσφιγκτικ­ή κρέμα νύχτας, Firming Night Cream, Eva Belle, από την Intermed, στα φαρμακεία.
 ?? ?? ΛΑΡΑ ΓΟΥΟΡΘΙΝΓΚ­ΤΟΝ
ΛΑΡΑ ΓΟΥΟΡΘΙΝΓΚ­ΤΟΝ

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece