OK! Magazine (Greece)

FAMAGUSTA - Η ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΑΠΑ∆ΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ OKMAG.GR: «ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ∆ΙΗΓΟΥΝΤΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΠΠΟΥ∆ΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΖΗΣΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣ­ΤΙΚΕΣ»

-

Η νεαρή ηθοποιός, που ενσαρκώνει τη ∆άφνη Σέκερη στην καθηλωτική σειρά του Αντρέα Γεωργίου, Famagusta, µιλά στο okmag.gr για τον πρώτο της µεγάλο τηλεοπτικό ρόλο και τις εξελίξεις που θα παρακολουθ­ήσουµε στη συνέχεια του Βʹ κύκλου της σειράς.

Στο Famagusta είναι η πρώτη µεγάλη τηλεοπτική σου εµφάνιση. Από την πρώτη κιόλας στιγµή που διάβασα το σενάριο ήµουν σίγουρη για την επιτυχία της σειράς. Καταπιανότ­αν µε το θέµα της εισβολής µε τεράστιο σεβασµό και ήξερα ότι είχε γίνει µεγάλη έρευνα για όσα έχουν γραφτεί. Συγκινήθηκ­α βαθιά και θεώρησα πως θα ήταν πάρα πολύ σηµαντικό, κυρίως για τους νέους της Κύπρου και της Ελλάδας, ακόµη και µέσα από στοιχεία µυθοπλασία­ς, να µάθουν για την κυπριακή εισβολή γεγονότα που δεν γνωρίζουν.

Τι θα δούµε στον Βʹ κύκλο; Ποιες θα είναι οι εξελίξεις στην οικογένεια Σέκερη;

Οι εξελίξεις συνεχίζοντ­αι, µε τη Χριστίνα Σέκερη να υφίσταται περισσότερ­η πίεση από τον Μάικλ για να δώσει συνέντευξη για το µωρό που έχασε το ’74. Η σχέση της ∆άφνης µε τον Τεύκρο θα δοκιµαστεί και οι τηλεθεατές θα δουν τις δυσκολίες που αντιµετώπι­σαν χιλιάδες άνθρωποι που έγιναν πρόσφυγες στην ίδια τους τη χώρα. ∆εν θα πω περισσότερ­α, παρά µόνο θα υποσχεθώ ότι ο Βʹ κύκλος θα καθηλώσει όπως και ο Αʹ.

Ως Κύπρια, το Famagusta και η εισβολή στην Κύπρο, φαντάζοµαι, σε επηρεάζει σε συναισθηµα­τικό επίπεδο. Πώς το διαχειρίζε­σαι;

Μπορεί εγώ προσωπικά να µην έζησα τα τραγικά αυτά γεγονότα, όµως τα έζησε η µητέρα µου και οι παππούδες µου. Οι ιστορίες που διηγούνται για όσα βίωσαν στον τόπο τους είναι ανατριχιασ­τικές και θα τις κουβαλούν µέσα τους για µια ζωή. ∆εν µπορώ να διανοηθώ πώς είναι να ξεριζώνεσα­ι από τον τόπο σου. Πώς είναι να υποχρεώνεσ­αι να εγκαταλείψ­εις το σπίτι σου, να φεύγουν οι άνθρωποί σου και να µην ξέρεις αν θα ξαναγυρίσο­υν. Πώς είναι να χάνεις τα πάντα σε µια στιγµή. ∆υστυχώς αυτά που τώρα για µένα είναι αδιανόητα, όχι µόνο συνέβησαν στον τόπο µου πριν από 50 χρόνια, µε όλες τις επιπτώσεις που έχουν µέχρι σήµερα, αλλά εξακολουθο­ύν να συµβαίνουν σε συνανθρώπο­υς µας αυτή τη στιγµή που µιλάµε.

Ποια είναι τα σχόλια που ακούς από τηλεθεατές στην Κύπρο και στην Ελλάδα για τη σειρά;

Πολύ πριν αρχίσει η προβολή της σειράς, υπήρχαν κάποιες έντονες αντιδράσει­ς για τη θεµατολογί­α της. Μια µερίδα κόσµου δυσανασχέτ­ησε που θα καταπιανότ­αν µε την κυπριακή εισβολή. Η κάθε άποψη είναι σεβαστή και σίγουρα δεν µπορεί τίποτα να αρέσει σε όλους. Ευτυχώς, οι αντιδράσει­ς αυτές δεν αποτελούν την πλειονότητ­α των σχολίων που ακούω. Ο περισσότερ­ος κόσµος έχει αγκαλιάσει µε µεγάλη αγάπη και συγκίνηση τη σειρά, όπως ήλπιζα πως θα γινόταν.

Πώς αποφάσισες να γίνεις ηθοποιός;

Μια ζωή έβλεπα θέατρο. Προέρχοµαι από θεατρόφιλη οικογένεια. Η ενασχόλησή µου µε την υποκριτική νοµίζω πως ήταν αναπόφευκτ­η. Στην ερώτηση «τι θες να γίνεις όταν µεγαλώσεις;» απαντούσα κατευθείαν «θα σπουδάσω θέατρο».

Από τη Νατάσσα Στρόβιλα

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece