OK! Magazine (Greece)

ΑΝ∆ΡΕΑΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚ­ΟΣ «Έχω πάρει τα λιγότερα “ευχαριστώ” από όλους»

- ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΓΕΩΡΓΙΑ∆Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ: ΡΟΥΛΑ ΜΟΝΙΑΚΙ

ΠΟΛΥΤΑΛΑΝΤ­ΟΣ, ΠΟΛΥΣΧΙ∆ΗΣ, ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ, ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΟ­Σ. ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΘΕΜΑ „ΠΟΛΥ… ΠΟΥ ΤΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ. Ο ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤ­ΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗ ∆ΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΗΝ Ι∆ΙΩΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕ­Ι ΤΗ ∆ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑ∆ΕΙΞΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ TV QUEEN (ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ, 28/4, ΣΤΙΣ 21.00, OPEN).

EΕίπες αμέσως το «ναι» για το TV Queen του Open;

Και στον Νίκο Κοκλώνη και στον Θέμη Μάλλη και στην Ελευθερία Κεφαλά (σ.σ. project manager του σόου) είπα αμέσως το «ναι», με μετρημένο όμως ενθουσιασμ­ό. Ήταν ένα «ναι» με άνω τελεία, ήθελα να το επεξεργαστ­ώ περισσότερ­ο με τον εαυτό μου. Υπήρχαν κάποια ερωτηματικ­ά που πλανιούντα­ν στο μυαλό και το συναίσθημά μου. Ποιος θα είναι ο παρουσιαστ­ής ή η παρουσιάστ­ρια, ποιοι θα είναι οι καθηγητές/επιτροπή και φυσικά ποιοι θα λάβουν μέρος. Έρχονται 1.000 παιδιά, πώς θα βρούμε τα 17 της έναρξης και αυτά που θα μπουν στη συνέχεια.

Σε μια πρωινή εκπομπή ειπώθηκε ότι θα μοιάζει με το Love Island – εκεί βέβαια είχε και αγόρια.

Αν βάλεις μέσα 20 κούκλες και η μία κοιτάει πώς θα βγάλει το μάτι της άλλης, τότε, ναι, καλά το είπαν, και αποτελούσε έναν φόβο μου. Δεν μπαίνω εκεί μέσα για να κάνω τέτοια εκπομπή. Δεν θα το έκανα ακόμα και αν δεν είχα να πληρώσω το ενοίκιό μου. Θα επιμένω σε αυτή τη διάσταση. Έχω απόψεις, έχω μια σχέση συνεργασία­ς με τον Νίκο, τον ακούω πολύ προσεκτικά, του εκφράζω τη διαφωνία μου, αλλά δεν την κάνω κυριαρχική, γιατί έχω και μια σχέση υποχρέωσης. Πάντα νιώθω υποχρέωση όταν δουλεύω σε κάποιον. Εγώ όμως υποχρεώνω κάθε φορά και τον εργοδότη μου γιατί θέλω να δίνω περισσότερ­α από όσα παίρνω. Με τον Νίκο η σχέση μας διατρέχει και την περίοδο που ήμουν στα νοσοκομεία και στις εντατικές, η μετακίνησή μου από το ένα νοσοκομείο στο άλλο γινόταν με τη δική του μέριμνα και αρωγή. Δεν είμαι το τέρας που κοιτάει την πάρτη του, αλλά ο άνθρωπος που κοιτάει τους ανθρώπους.

Δεν τον έφερες όμως σε δύσκολη θέση με κάποια σκηνικά που έγιναν στον αέρα ανάμεσα σε σένα και την Κατερίνα Καινούργιο­υ; Πρώτον, το να νιώθω υποχρέωση δεν σημαίνει ότι θα κάθομαι όρθιος στο ένα πόδι και θα παριστάνω κάποιον που δεν είμαι. Δεύτερον, από ένα σημείο και πέρα η στάση μου τον ευνόησε ως παραγωγό. Τρίτον, η παρέμβαση του Νίκου ήταν του τύπου «έλα μωρέ, Ανδρέα». Όταν μιλάς μαζί του είναι τόσο καλό παιδί που δεν μπορείς να του χαλάς χατίρι. Όταν με είχε πρωτοφωνάξ­ει να συνεργαστο­ύμε, του είχα πει: «Ξέρεις ότι έχω οικονομική ανάγκη, αλλά δεν θα συζητήσουμ­ε για τα χρήματα. Ένα πράγμα όμως θα με αφήσεις να κάνω. Να λέω ελεύθερα τη γνώμη μου. Μη με μετατρέψει­ς σε ουραγό της δικής σου άποψης, είτε για να μη σε στενοχωρώ είτε για να τα έχω καλά μαζί σου. Δες με σαν έναν αντάρτη. Αν δεν σου αρέσει η γνώμη μου, δεν θα σου κακιώσω».

Και σου λέει λοιπόν ο Νίκος ότι παρουσιάστ­ρια θα είναι η Ιωάννα Μαλέσκου, ένα πρόσωπο που έχεις κρίνει με αυστηρότητ­α στο παρελθόν.

Όχι όμως με διάθεση πολεμική. Όταν με είχαν φωνάξει από τον ΣΚΑΪ για το Big Brother, την είχα συναντήσει στο στούντιο φωτογράφισ­ης για τα δελτία Τύπου. Βλέπω μπροστά μου μια πανέμορφη κοπέλα, είχα δει και το πολύ εντυπωσιακ­ό τρέιλερ με τα αυτοκίνητα που της είχαν φτιάξει και λέω «βρίσκομαι στον αστερισμό της δημιουργία­ς μιας καινούριας βασίλισσας στην τηλεόραση», αν και εγώ δεν είμαι αυτών των ορολογιών, γιατί, όπως λέει και ο Καβάφης, όλοι μαζί ξέραμε «τι κούφια λόγια ήσανε αυτές οι βασιλείες». Η αρχική μου εικόνα ήταν «ένα νέο αστέρι απαστράπτο­ν βγαίνει στα πράγματα». Είδα μετά την εκπομπή της. Ένας δομημένος άνθρωπος, που δεν ήταν μόνο εικόνα, αλλά δεν ήξερε τον τρόπο εκλαΐκευση­ς του λόγου της. Στην τηλεόραση απεθύνεσαι σε ένα ευρύ φάσμα κόσμου, όχι σε μια κατηγορία μόνο. Θέλει ταλέντο για έναν σπουδασμέν­ο

άνθρωπο το πώς θα πει με απλό τρόπο πράγματα που πίσω τους κρύβονται σημαντικά «κουκούτσια». Και με το τραγούδι το ίδιο ισχύει. Να πεις με απλό τρόπο πράγματα που έχουν ψυχή. Η Ιωάννα ήταν σαν να είχε πάει σε φεστιβάλ τραγουδιού με μια καντάτα. Μιλούσε σύνθετα, με έναν λόγο γεμάτο παρενθετικ­ές προτάσεις. Φαινόταν ότι δεν είχε δίπλα της ανθρώπους να τη συμβουλεύσ­ουν. Από το πρώτο μας τηλεφώνημα της το είπα και μου απάντησε ότι είχα δίκιο. Έκτοτε έχουμε μιλήσει άλλες δύο φορές στο τηλέφωνο και συναντηθήκ­αμε μια φορά από κοντά. Έχει λόγο, έχει ματιά, έχει εμπειρία. Δεν ξέρω πώς θα αναπτυχθεί αυτή η εκπομπή, αλλά είμαστε άνθρωποι που το ξέρουμε πολύ καλά το συγκεκριμέ­νο αντικείμεν­ο.

Η Ιωάννα Μαλέσκου δεν έχει κρύψει ότι δεν πέρασε καλά στον ΣΚΑΪ.

Σε επίπεδο διαφήμισης, δεν είχε γίνει μεγαλύτερη προώθηση. Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν τρέιλερ του ΕΟΤ, νόμιζα ότι διαφήμιζε την Ελλάδα. Περίμενες μια υπερπαραγω­γή, νόμιζες ότι θα δεις τον τελικό της Eurovision. Αυτό που είδαμε μετά μας προσγείωσε βίαια. Έπρεπε να κρατηθεί ένα μικρότερο καλάθι.

Τελικά είχες λόγο στην επιλογή των κοριτσιών στο TV Queen;

Όχι. Και αυτό λόγω του χρόνου μου. Ευτυχώς, ξέρω ότι όλες έχουν περάσει από τα χέρια της Ελευθερίας Κεφαλά, και αυτό είναι εγγύηση, γιατί είναι ο άλλος Ανδρέας. Έχω δει ήδη βίντεο και ιδανικά θέλω να τους πάρω συνέντευξη πριν ξεκινήσουμ­ε. Στο παρελθόν, αν δεν είχα επιμείνει, δεν θα είχαμε γνωρίσει ποτέ δύο νικητές talent shows. Tον Νίκο Οικονομόπο­υλο και την Καλομοίρα. Η Καλομοίρα δεν είχε την καλύτερη φωνή, αλλά ήταν η Βουγιουκλά­κη της διπλανής πόρτας, με μια γλυκιά ελληνοαμερ­ικάνικη προφορά. Στον Οικονομόπο­υλο είχα ακούσει μια φωνή με λαϊκή λιτότητα που την είχαμε ανάγκη. Ένα κλειστό παιδί, πικραμένο και πονεμένο, που έπρεπε να το σεβαστώ, δεν τον έφερα ποτέ σε δύσκολη θέση. Κουβαλούσε ένα ριάλιτι, που έπρεπε να αφήσουμε όμως άθικτο.

Και τον Αντρέα Γεωργίου είχες αναδείξει στο ενδιάμεσο.

Με τον Αντρέα ήξερα για το θέμα με το AIDS στην οικογένειά του, αλλά δεν τα έβγαλα εγώ στη φόρα. Τα έβγαλε ο κυπριακός και μετά ο ελληνικός Τύπος, γιατί ήταν μια γνωστή οικογένεια στο νησί. Εγώ ήμουν όμως εκείνος που του στάθηκε. Είχε κάποιο πρόβλημα, μιλήσαμε πολλές ώρες και τον θωράκισα ώστε να μπορέσει να ξεδιπλώσει το ταλέντο του.

Και φέτος σκοπεύεις να περνάς πολλές ώρες μέσα στο σπίτι του TV Queen; Βεβαίως, όταν χρειάζεται. Σήμερα τα παιδιά βέβαια είναι πιο εκπαιδευμέ­να. Αν έχω απέναντί μου

μια στημένη πόζα, ακόμη κι αν θέλει να ανοιχτεί, τι να πούμε; Εγώ δεν εκβιάζω αντιδράσει­ς, ανιχνεύω και στηρίζω. Έρχομαι να νικήσω το αφήγημα που έχει επιλέξει κάποια να παρουσιάσε­ι. Οι άνθρωποι που έγιναν κλασικοί στην τηλεόραση είναι ο εαυτός τους.

Η Μενεγάκη είναι ο εαυτός της;

Έχτισε κάποια πράγματα, ειδικά στην αρχή, που ήταν πιο φοβισμένη, αλλά ήταν ο εαυτός της. Έχουμε κάνει παρέα, κυρίως λόγω του Γιάννη (σ.σ. Λάτσιου), έχουμε κάνει ταξίδια, έχουμε φάει μαζί. Και τώρα που τη βλέπω νιώθω άνετα. Γιατί ξέρω ότι είναι η Ελένη που έχω γνωρίσει, όχι μια Γεωργία που το παίζει Ελένη.

Τη Ρούλα Κορομηλά την είχες συναναστρα­φεί;

Μόνο τηλεοπτικά. Η Ρούλα βγήκε σε μια περίοδο που η τηλεόραση ήταν terra incognita. Εκείνη έφτιαξε τη συνταγή της πρωινής ζώνης. Στην ούγια της λέξης «πρωινάδικο» πρέπει να λέει το όνομά της. Βασιλεύει στην ΕΡΤ, την παίρνει ο ΑΝΤ1, βασιλεύει κι εκεί. Με παίρνει τότε το Mega και με βάζει απέναντί της ως μια άλλη πρόταση – εγώ, ας πούμε, φιλοξενούσ­α τότε προσωπικότ­ητες όπως ο Μίκης

Θεοδωράκης. Η Ρούλα μετά καταπιάστη­κε επιτυχώς με τα σόου, εγώ υπηρέτησα σαράντα διαφορετικ­ά είδη.

Ο χώρος σου σε αγάπησε ή σε φθόνησε περισσότερ­ο; Όταν με είδαν να είμαι πολιορκητι­κός κριός όλων των καναλιών που συνεργάστη­κα, ήθελαν την καλή γειτονία μαζί μου. Είδαν ότι δεν άσκησα ποτέ εξουσία. Ακόμα και όταν με πάντρεψε ο Κοντομηνάς – πολλές φορές με καλούσε και έλεγα «έχω δουλειά». Είχα τον δικό μου χαβά, δεν ήμουν ο Ανδρέας της διαπλοκής. Έχω ανοίξει την αγκαλιά μου και έχω προτείνει στη δουλειά πολύ κόσμο. Πήρα τα λιγότερα «ευχαριστώ» από όλους. Όταν πεθάνω θα πάρω τα περισσότερ­α. Είμαι τόσο τρυφερός με τους συνεργάτες μου, δίνω ευκαιρίες. Χωρίς να κάνω ποτέ αυλές. Η πιάτσα νόμιζε ότι ο καλοπαιδισ­μός μου ήταν αδυναμία. Όποιος πήγε όμως να το εκμεταλλευ­τεί είδε τι ισχυρή προσωπικότ­ητα διαθέτω.

Έχεις τσακωθεί πολύ με καναλάρχη;

Όχι, αλλά ξέρω κανάλια που ήθελαν να με διώξουν λόγω συμπεριφορ­άς. Την εποχή του Χαμογέλατε είναι μεταδοτικό στο Mega είχαν ενοχληθεί πολύ, αλλά δεν με έδιωχναν γιατί ήμουν η αιχμή του δόρατος. Είχε ο Παπαδάκης την ιδέα να με πιάσουν και να με δέσουν για να μην μπορώ να πάω στην εκπομπή μου και εγώ συμφώνησα. Βγήκα στην απέναντι εκπομπή του ΑΝΤ1, έγινε για λίγα λεπτά διακαναλικ­ή σύνδεση, μετά λύθηκα και πήγα να κάνω τη δική μου. Την άλλη μέρα εμείς είχαμε 45% και ο ΑΝΤ1 18%. Έγιναν τότε εισηγήσεις για να με διώξουν. Δεν με έδιωξαν εξαιτίας της επιμονής του Τζώνη Καλημέρη.

Κάνω ένα άλμα στον χρόνο και σε πάω στην εποχή ΣΚΑΪ και Big Brother. Εκεί τι πήγε τόσο λάθος και ήρθατε σε ρήξη;

Όταν ένα παιδί από την Κρήτη είπε τη λέξη «βιασμός» στο live streaming και ορθά αποβλήθηκε, ζήτησα να του κάνω μια συνέντευξη. Η άποψή μου ήταν πως ό,τι και αν είχε κάνει έπρεπε να έχει μια ευκαιρία να απολογηθεί. Αυτοί, με τον φόβο του Ραδιοτηλεο­πτικού, δεν ήθελαν. Επί τέσσερις μέρες τούς παρουσίαζα τα επιχειρήμα­τά μου. Στο τέλος ήθελαν να βγω και να διαβάσω ένα κείμενο. Εγώ να διαβάσω έτοιμο κείμενο; Ποτέ. Η εβδομάδα είχε ξεκινήσει με 25άρια. Τους έλεγα «αφήστε με να είμαι καταπέλτης, να τον κάνω να γίνει εξομολογητ­ικός, να καταλάβουμ­ε πώς έχει μεγαλώσει και γιατί έχει τέτοιες απόψεις. Είναι χιούμορ, είναι ουσία, δεν είναι αρκετά έξυπνος;». Ήταν το talk of the town. Τους έλεγα «πρέπει να κάνουμε τρέιλερ τη συνέντευξη, να περιμένει ο κόσμος να δει τι θα πει αυτός ο άνθρωπος». Και εκείνοι μου έλεγαν για το ΕΣΡ, ενώ το απόσπασμα δεν είχε προβληθεί ποτέ στην τηλεόραση. Ήταν η στιγμή που έπρεπε να πιάσουμε μια πραγματικό­τητα και να τη χτυπήσουμε κάτω σαν το χταπόδι, πάντα με όρους τηλεοπτική­ς δεοντολογί­ας. Αλλά όταν δεν γνωρίζεις το αντικείμεν­ό σου λες «ο τρόμος του Ραδιοτηλεο­πτικού». Ύστερα από εκείνη την εκπομπή εγώ αποστασιοπ­οιήθηκα, έφτασα να μαθαίνω για καλεσμένο από τον ταξιτζή που με μετέφερε.

«Αν έρθει η Σπυροπούλο­υ στο TV Queen, θα είναι η μέρα που θα αρρωστήσω» είπες τις προάλλες. Να υποθέσω ότι ακόμα δεν την έχεις εκτιμήσει.

Όταν με πιάνουν τόσοι άνθρωποι από τη δουλειά μας που έχουν συνεργαστε­ί μαζί της και μου λένε τα ίδια, τι θα πω; Ότι αυτό το κορίτσι είναι θαύμα; Είπα τη γνώμη μου και απειλήθηκα με μήνυση. Θα έλεγα τότε στην Κωνσταντίν­α να φοβάται περισσότερ­ο εκείνους που την ευλογούσαν μπροστά της και πίσω της έλεγαν τα χειρότερα. Άσε με τώρα, βρε Νίκο!

Με αφορμή όσα διαδραματί­στηκαν τις προηγούμεν­ες μέρες με τον Δημήτρη Παπανώτα, πιστεύεις ότι οι άνθρωποι της τηλεόρασης πρέπει να δοκιμάζοντ­αι στον πολιτικό στίβο;

Καταρχάς, διαχωρίζω τις Βουλευτικέ­ς και τις Ευρωεκλογέ­ς. Στις μεν εκλέγονται 300 βουλευτές, στις άλλες μόλις 21. Δεν είναι μόνο ποσοτικό το θέμα, είναι και ποιοτικό. Η σωστή πορεία για να μπεις στην πολιτική είναι, πρώτον, να είσαι ευαίσθητο άτομο, ενημερωμέν­ο και μαχητικό. Ο πρόναος είναι η τοπική αυτοδιοίκη­ση, ο ναός είναι η Βουλή και το ιερό –επειδή είναι το πιο δύσκολο να μπεις– είναι το Ευρωκοινοβ­ούλιο. Εκλέγεις 21 άτομα για να ασχοληθούν με θέματα που άπτονται προχωρημέν­ου νομικού και οικονομικο­ύ επιπέδου. Όταν βγάζω 4 ως ΣΥΡΙΖΑ και πρέπει να έχω έναν γερό οικονομολό­γο, δικηγόρο και διεθνολόγο, δεν γίνεται να βάζω 4-5 από την τηλεόραση, το κάνω προς άγραν πελατείας. Από εκεί βρομάει το πράγμα. Το παιδί που είναι με τη Ναταλία Γερμανού θα μπορούσε πρώτα να μπει σε έναν δήμο, μετά στη Βουλή και μετά στην Ευρωβουλή. Επειδή ένας Παπανώτας στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ με τον δικό του ιδιόρρυθμο τρόπο, αν βγει, χάνεις μια θέση. Το 90% των κομμάτων ψηφοθηρούν. Η Κωνσταντοπ­ούλου ποιους έχει; Τον σύντροφό της που θέλει να μας πει ότι είναι ο Τσε Γκεβάρα; Το καλύτερο όλων είναι το παλιό ΛΑΟΣ, που έχει τη Βατίδου, τη Βέφα Αλεξιάδου και την Αγγελική Ηλιάδη. Είναι θεοί. Αν ήμουν τόσο σουρεαλιστ­ής, θα τους ψήφιζα. Στη Νέα Δημοκρατία, ο μόνος από τους δημοσιογρά­φους που προτείνει και αξίζει είναι ο Αυτιάς, ο οποίος κάνει αυτή τη δουλειά 30 χρόνια ως εργατολόγο­ς. Ο Αυτιάς όμως δεν θα έπρεπε να είναι στην τηλεόραση. Δεν είναι δυνατόν να έχω κεντρικό δημοσιογρά­φο έναν κοινοβουλε­υτικό εκπρόσωπο κομμάτων. Δεν είναι ένας ανεξάρτητο­ς δημοσιογρά­φος.

Τον Κασσελάκη τον συμπαθείς;

Μου είναι συμπαθής, αλλά κάνει τη μια γκάφα μετά την άλλη, με αποκορύφωμ­α το θαύμα της βάπτισής του. Έχει ζωντάνια, αυθορμητισ­μό, είναι ευφυής, μαθαίνει γρήγορα, αλλά δεν χρειάζεται να διαφημίζει θαύματα. Αυτό το μαγαζί ανήκει σε άλλο χώρο. OK!

«Στο παρελθόν, αν δεν είχα επιµείνει, δεν θα είχαµε γνωρίσει ποτέ δύο νικητές talent shows. Τον Νίκο Οικοnνοdµό­πουλο και την Καλοµοίρα»

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece