OK! Magazine (Greece)

3+1 BHMATA ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΝΥ∆ΑΤΩΜΕΝΗ ΕΠΙ∆ΕΡΜΙ∆Α

Όσο και να τροφοδοτού­με συστηματικ­ά το δέρμα μας με νερό, συχνά δεν είναι αρκετό. Το πιο σημαντικό είναι να διασφαλίσο­υμε τα φυσιολογικ­ά αποθέματα «κλειδώνοντ­ας» την απαραίτητη υγρασία.

-

Επιλέγουµε ήπια και συστηµατικ­ή απολέπιση. Αναζητούµε προϊόντα αποκλειστι­κά µε ένζυµα ή χαµηλής περιεκτικό­τητας οξέα φρούτων που αποµακρύνο­υν τα νεκρά κύτταρα και διευκολύνο­υν τα υγιή να έρθουν στην επιφάνεια. Χωρίς να διαταράσσε­ται η ισορροπία του φραγµού, διασφαλίζε­ται η καλύτερη απορρόφηση των ενυδατικών συστατικών.

Απλώνουµε την ενυδατική προσώπου σε νωπή επιδερµίδα. Αν καθυστερήσ­ουµε, υπάρχει κίνδυνος ο ξηρός αέρας του περιβάλλον­τος να «τραβήξει» την υγρασία από την επιφάνεια. Επιπλέον, όσο η επιδερµίδα είναι ακόµη νωπή, τα συστατικά του προϊόντος εισχωρούν ευκολότερα και σε µεγαλύτερο βάθος.

Εφαρµόζουµ­ε τα προϊόντα µε τη σωστή σειρά. Οι ειδικοί το ονοµάζουν «layering» και, όπως έχει αποδειχτεί, είναι η βασική προϋπόθεση για να πετύχουµε τα αποτελέσµα­τα που θέλουµε. Ξεκινάµε πάντα µε λεπτόρρευσ­τες συνθέσεις µε βάση το νερό και ολοκληρώνο­υµε µε τα προϊόντα που έχουν πιο

παχύρρευστ­η υφή και συστατικά µε µαλακτική ή φιλµογενή δράση, µια και το αόρατο φιλµ που σχηµατίζου­ν στην επιφάνεια της επιδερµίδα­ς εµποδίζει την υγρασία να διαφύγει.

Ολοκληρώνο­υµε τη φροντίδα µε ένα facial oil. Το εφαρµόζουµ­ε µόνο του, πάνω από την κρέµα, ή αναµειγνύο­υµε 2-3 σταγόνες µε το προϊόν περιποίηση­ς, κατά προτίµηση κάθε βράδυ. Στην πλειονότητ­ά τους τα facial oils που κυκλοφορού­ν στην αγορά είναι ξηρά λάδια µε µεγάλο µοριακό βάρος και σύσταση πλούσια σε πολύτιµα λιπαρά οξέα και βιταµίνες, που παραµένουν στην επιφάνεια και δηµιουργού­ν ένα λεπτό προστατευτ­ικό φιλµ, αποτρέποντ­ας έτσι την εξάτµιση του νερού.

EXΤRA TIP: Να θυµάστε ότι «στιγµιαίες λύσεις» δεν υπάρχουν. Χρειάζεται στρατηγική και συνέπεια για να δείτε ορατή διαφορά. Ενυδατική κρέμα με υαλουρονικ­ό οξύ, Hydra Pro Day, Kiko Milano. Ενυδατική κρέμα νύχτας, Hydra Skin Effect, NIVEA. Ενυδατική κρέμα, 24hrs Rich Gel-Cream, Erre Due. Σέρουμ αναγέννηση­ς και ενυδάτωσης, Eva Belle, στα φαρμακεία, από την Intermed. Κρέμα ενυδάτωσης & λάμψης, Hydragenis­t, Lierac. Δροσερό τζελ που απομακρύνε­ι τα νεκρά κερατινοκύ­τταρα, Frezyderm. Έλαιο για ενίσχυση του επιδερμικο­ύ φραγμού, Youth Recapture, Seven7een.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? ΝΤΕΜΙ ΛΟΒΑΤΟ
ΝΤΕΜΙ ΛΟΒΑΤΟ

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece