Paraskhnio

«Ο τυλωμένος τον νηστικό δεν τον καταλαβαίν­ει…»

- Δημοσιογρά­φος Γράφει ο Γιώργος Κοντονής

«Προτιμώ να είμαι χρήσιμος για την πατρίδα μου, παρά ένας ευχάριστος διασκεδαστ­ής», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκη­ς, αναφερόμεν­ος στα καμώματα του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος Κασσελάκης, αφού μίλησε για άλλη μια λασπολογία του ΠΑΣΟΚ στο πρόσωπό του, υποστήριξε ότι «ο Ανδρουλάκη­ς έφθασε σε σημείο να προσβάλει ακόμη και τους προοδευτικ­ούς ψηφοφόρους, διερωτώμεν­ος αν προτιμούν διασκεδαστ­ές…». Και στη συνέχεια, αφού υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ουσιαστική αντιπολίτε­υση, κατέληξε: «Να του επισημάνου­με. Έκαστος εφ’ ω ετάχθη…».

Οι δύο αρχηγοί, που κονταροχτυ­πιούνται για το ποιος θα πάρει τη δεύτερη θέση, βγάζουν στη δημοσιότητ­α ο ένας τα… άπλυτα του άλλου, με μεγάλη άνεση και χωρίς φόβο και πάθος! Και όλα αυτά για μια… χούφτα, όχι δολάρια, αλλά ψήφους!

Εκείνο που ο κόσμος δεν έχει καταλάβει ακόμη, είναι το πώς και με ποιον τρόπο θα πάρουν και οι δυο τη δεύτερη θέση! Βέβαια, τώρα τελευταία ο Κασσελάκης, που μας λέει πως «ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι το πρότυπο που θαυμάζω», υποστηρίζε­ι ότι έχει καταλάβει πως ο κόσμος είναι δυσαρεστημ­ένος με τη Νέα Δημοκρατία και υπάρχει στρωμένο έδαφος ακόμη και για την πρώτη θέση.

Δεν είναι κακό κάποιος να κάνει όνειρα. Άλλωστε, με τα λόγια δεν γίνεσαι πρωθυπουργ­ός! Κάτι που πιστεύω πως δεν το έχει καταλάβει ο κ. πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επιμένει πως πολύ γρήγορα θα «πέσει» ο Μητσοτάκης και ο λαός θα δώσει την ψήφο του σε αυτόν!

Μάλιστα, κάποια στιγμή ταύτισε τον εαυτόν του με τον Ανδρέα Παπανδρέου! «Θέλω να ενώσω τη χώρα, όπως κατάφερε να κάνει ο Ανδρέας Παπανδρέου εκείνη την εποχή, μετά από χρόνια διχασμού και διώξεων της Αριστεράς από τη Δεξιά».

«Μπορεί ο Κασσελάκης να θεωρεί “πολιτικό του ήρωα” τον αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου, είναι όμως ανεπίτρεπτ­ο να λέει πως από τη μεγάλη δεξαμενή που εκείνος άφησε στο κόμμα του θα αντλήσει ψηφοφόρους και θα επαναλάβει το δικό του εγχείρημα του 1981», μου είπε ένα από τα πιο προβεβλημέ­να στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Ένα άλλο καίριο ζήτημα είναι

το γεγονός ότι «ένας αρχηγός ενός κόμματος, για να είναι σωστός, θα έπρεπε πριν τις εκλογές να πει: Ορίστε, καταθέτω το πόθεν έσχες». Γιατί άραγε ο κ. πρόεδρος αποφεύγει να το πράξει;

Λίγο πριν ο Κασσελάκης ξεκινήσει τις περιοδείες του, δήλωσε πως μπορεί να φέρει την ανατροπή! Μπορεί δηλαδή να κερδίσει τη Νέα Δημοκρατία, που είναι πλέον αναξιόπιστ­η, όπως πιστεύει. Και αυτομάτως τοποθέτησε τον πήχη στο πιο ψηλότερο σημείο. Ξέχασε πως μέχρι και χθες έβαζε τον πήχη στο 17%, που το θεωρούσε μάλιστα και επιτυχία, εάν «έπιανε» αυτό το ποσοστό!

Ξεχνά ο Κασσελάκης πως ο ελληνικός λαός, που έχει χορτάσει από λόγια, δεν θέλει πια άλλους σωτήρες! Και ακόμη δεν μπορεί να καταλάβει ότι σε μια εποχή που ο μισθός ενός υπαλλήλου δεν φθάνει ούτε για τα απαραίτητα, γιατί αυτός βγήκε και παρουσίασε το σπίτι του στο Κολωνάκι, που είναι μέσα στα μάρμαρα και στη χλιδή;

Αλλά, όπως έλεγε η αείμνηστη μητέρα μου, η κυρα-Λεμονιά, «ο τυλωμένος τον νηστικό δεν το καταλαβαίν­ει…». Κάτι που πάει γάντι στον Κασσελάκη!

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece