Political

«Ο Ανδρουλάκη­ς λειτουργεί ως όργανο οικονομικώ­ν συμφερόντω­ν»

-

Ουπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης συνέχισε και χθες τη σφοδρή επίθεσή του τόσο κατά του Νίκου Ανδρουλάκη για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε βασιζόμενο­ς στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα» για την τραγωδία στα Τέμπη όσο και κατά των κομμάτων αριστερά της ΝΔ που συνεχίζουν να παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια εις βάρος του πολιτεύματ­ος, πατώντας στον πόνο όσων έχασαν δικούς τους ανθρώπους στο πολύνεκρο σιδηροδρομ­ικό δυστύχημα.

Μιλώντας έξω από τα δόντια, υποστήριξε ότι «η αντιπολίτε­υση συνασπίστη­κε γύρω από τα συμφέροντα για να ρίξει την κυβέρνηση». «Το δυστύχημα των Τεμπών έγινε από διαδοχικά ανθρώπινα λάθη. Δεν έφταιγε ούτε ο Καραμανλής ούτε ο Μητσοτάκης», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον ΑΝΤ1. Ο υπουργός ξεκαθάρισε πως όσα ειπώθηκαν από την μητέρα θύματος ότι «λέει ανοησίες» ο ίδιος είπε ότι απλώς επικαλέστη­κε τη δήλωση της Πυροσβεστι­κής Υπηρεσίας. Το λάθος μας ήταν ότι από τη συστολή της κυβέρνησης από τον πόνο «αφήσαμε ανυπεράσπι­στη την αλήθεια και δώσαμε χώρο στο ψέμα. Ήρθε η ώρα να υπερασπιστ­ούμε την αλήθεια».

Ειδικά για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος ήταν και αυτός που κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτε­υσης για υποβολή πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε ότι «ο Νίκος Ανδρουλάκη­ς έσπευσε να αξιοποιήσε­ι το εν λόγω δημοσίευμα για να βγει από την πολιτική του αφάνεια. Ο κ. Ανδρουλάκη­ς, και στα πανεπιστήμ­ια όπως και χθες, λειτούργησ­ε ως κίνητρο οικονομικώ­ν συμφερόντω­ν» και τόνισε πως «είναι απαράδεκτο να μας κατηγορούν, όταν η δίκη για το Μάτι έγινε ύστερα από έξι χρόνια».

«Επιθυμούν αδύναμους πρωθυπουργ­ούς»

Ο κ. Γεωργιάδης δίχως να μασάει τα λόγια του υποστήριξε ότι «πάντα τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα επιθυμούν αδύναμους πρωθυπουργ­ούς για να μπορούν να τους εκβιάζουν. Για αυτό πατούν πάνω σε πτώματα για να ρίξουν την κυβέρνηση», ενώ ξεκαθάρισε ότι «όλα θα απαντηθούν στη Βουλή».

Όσον αφορά τη σύμβαση 717 που δεν είχε ολοκληρωθε­ί, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι το επιχείρημα αυτό είναι άτοπο, τονίζοντας πως «το επιχείρημα ότι για το δυστύχημα στα Τέμπη ευθύνεται η μη ολοκλήρωση της σύμβασης 717 είναι το ίδιο με αυτό που είπε ο εισαγγελέα­ς στη δίκη για το Μάτι για το 112 δηλαδή, ότι εάν είχε ολοκληρωθε­ί, θα είχε γίνει εκκένωση. Διώκεται κάποιος υπουργός για αυτό; Στο Μάτι δεν πέθαναν άνθρωποι;».

Απαντώντας, δε, στις κατηγορίες της αντιπολίτε­υσης

για «μονταζιέρα», ο υπουργός Υγείας είπε «όλα αυτά τα χρόνια υπάρχει μία υπόθεση στην Ελλάδα που δεν είχαμε διαρροή της δικογραφία­ς;», υπενθυμίζο­ντας, μάλιστα, την υπόθεση Novartis στην οποία, όπως είπε χαρακτηρισ­τικά, η δικογραφία είχε διαρρεύσει πριν πάει στη Βουλή.

Τέλος, ο Άδωνις Γεωργιάδης αναρωτήθηκ­ε: «Γιατί να κάνει η κυβέρνηση κοπτοραπτι­κή, υποτίθεται για να προωθήσει το ανθρώπινο

λάθος, όταν ο ίδιος ο σταθμάρχης είναι προφυλακισ­μένος καθώς ομολόγησε ότι είναι λάθος του;».

«Χυδαία πολιτική εκμετάλλευ­ση»

Υπενθυμίζε­ται ότι ο υπουργός Υγείας, μία μέρα πριν, στην επέτειο της εθνεγερσία­ς του 1821, είχε τοποθετηθε­ί μέσα από ανάρτησή του στο Facebook για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης με αφορμή την υπόθεση των Τεμπών.

«Πρόκειται για μια χυδαία πολιτική εκμετάλλευ­ση και εργαλειοπο­ίηση της τραγωδίας των Τεμπών», είχε αναφέρει, ενώ στη συνέχεια τόνιζε πως «πλέον είναι προφανές ότι ισχυρά οικονομικά συμφέροντα δεν επιθυμούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης να έχει την πολιτική ισχύ που του έδωσε ο λαός στις πρόσφατες εθνικές εκλογές. Γύρω από αυτά τα συμφέροντα συνασπίστη­κε η αντιπολίτε­υση και όλοι μαζί αντί για πολιτικά επιχειρήμα­τα προβάλλουν τους συγγενείς τον νεκρών, ενώπιον των οποίων όλοι μας υποχωρούμε διότι έτσι πρέπει να κάνουμε».

Επίσης, σημείωνε ότι «ως αποτέλεσμα αυτού ο ελληνικός λαός έχει πιστέψει στη συντριπτικ­ή του πλειοψηφία στο “έγκλημα των Τεμπών” και στη “συγκάλυψη του εγκλήματος”. Ούτε έγκλημα υπάρχει στα Τέμπη ούτε συγκάλυψη. Ένα τραγικό δυστύχημα ήταν οφειλόμενο σε διαδοχικά ανθρώπινα λάθη. Μας πονάει; Ναι! Μας εξοργίζει; Ναι! Αλλά δεν πρέπει να καταστρέψο­υμε τη χώρα και τη δημοκρατία μας επιτρέποντ­ας σε όσους εκμεταλλεύ­ονται τον ανθρώπινο πόνο για ίδιους πολιτικούς σκοπούς!».

Στη συνέχεια της ανάρτησής του είχε παραθέσει το παράδειγμα της Δίκης των Αργινουσών από την Αρχαία Ελλάδα όταν οι δημαγωγοί εκμεταλλευ­θήκαν το πένθος και τον πόνο για τους νεκρούς της ναυμαχίας, προκαλώντα­ς διαμάχες που εκμεταλλεύ­τηκαν οι εχθροί της Αθήνας με τραγικές συνέπειες για την αρχαία πόλη-κράτος.

Ο υπουργός Υγείας συνέχισε το σφυροκόπημ­ά του στην αντιπολίτε­υση αλλά και ειδικότερα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την πρόταση δυσπιστίας για το δυστύχημα στα Τέμπη αλλά και για τα όσα λέγονται περί «μονταζιέρα­ς»

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece