Political

«Δεν υπάρχει ζωή για εμάς μέχρι να βρεθούν οι ένοχοι»

-

Ζουν εδώ και τέσσερις μήνες με αβάσταχτο πόνο και υπομένουν με την ελπίδα πως θα δουν τους κατηγορούμ­ενους για τη δολοφονία του αστυνομικο­ύ των ΟΠΚΕ Γιώργου Λυγγερίδη. Γιατί ενώ έχει περάσει τόσος καιρός από τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη από ναυτική φωτοβολίδα έξω από το κλειστό γήπεδο του Ολυμπιακού «Μελίνα Μερκούρη», δεν έχουν βρεθεί οι δολοφόνοι, φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί και δεν έχουν αποδοθεί οι ευθύνες από τη δικαιοσύνη;

Όλη τους η ζωή περιστρέφε­ται γύρω από αυτά τα αναπάντητα ερωτήματα και πόνο. Πολύ πόνο. Η οικογένεια του αστυνομικο­ύ που έχασε τη ζωή του από μια ναυτική φωτοβολίδα περιμένει από τις Αρχές να κλείσει ο φάκελος, με τους δολοφόνους να λογοδοτούν. Μέσω του δικηγόρου τους Βασίλη Καπερνάρου δίνουν και εκείνοι τον δικό τους αγώνα. Ο έμπειρος νομικός δεν έχει αφήσει τίποτα στη τύχη. Παράλληλα με τις έρευνες της ΕΛΑΣ, αναζητά και εκείνος την αλήθεια που θα λυτρώσει εν μέρει την οικογένεια.

Η αδελφή του δολοφονημέ­νου αστυνομικο­ύ Γιώργου Λυγγερίδη μίλησε στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη, συγκεκριμέ­να στη δημοσιογρά­φο Κατερίνα Σουλιώτη. Μια απίστευτη κατάθεση ψυχής για τον άδικο

χαμό του αδελφού της. «Πάντα για εμένα ήταν ο ήρωάς μου ο Γιώργος. Πλέον κατάφερε να γίνει ο ήρωας όλου του κόσμου», είπε σε μια συνέντευξη που λυγίζει και σίδερα.

Για όλους στην οικογένεια δεν υπάρχει ζωή μέχρι να βρεθεί η αλήθεια και να τιμωρηθούν οι ένοχοι: «Αν ήταν εδώ, θα μου έλεγε να κάνουμε υπομονή και να μη σταματήσου­με να ζούμε. Να σταθούμε στο ύψος μας και να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να δικαιωθεί». Και αυτό κάνουν. Με αξιοπρέπει­α και απίστευτη υπομονή περιμένουν να τελειώσουν οι έρευνες. Η Κατερίνα Λυγγερίδη δεν μεμψιμοιρε­ί, δεν ικετεύει και δεν παίζει θέατρο για να τραβήξει τα φώτα πάνω της. Μίλησε με ειλικρίνει­α και πολλή αγάπη για τον αδελφό της...

«Άδειασε από αίμα και για αυτό έπαθε ανακοπή»

«Ήταν πάντα χαμογελαστ­ός και βοηθούσε όλους τους ανθρώπους γύρω του. Αγαπούσε πάρα πολύ τη δουλειά του και ήξερε ότι μπορεί να κινδυνεύσε­ι. Υπήρχαν και άλλες φορές που είχε τραυματιστ­εί από επεισόδια. Πάντα όμως θα πήγαινε μπροστά για να κάνει το καθήκον του», τόνισε αρχικά η Κατερίνα και στη συνέχεια αναφέρεται στη μοιραία νύχτα… «Εκείνο το βράδυ τον χτύπησε αυτή η ναυτική φωτοβολίδα, η οποία ξέρω ότι δεν σβήνει και κάτω από το νερό. Ένας άνθρωπος καιγόταν ζωντανός και αιμορραγού­σε μέχρι θανάτου. Παρ’ όλα αυτά, ήταν όρθιος και πάλευε όλη η διμοιρία του να τον κρατήσουν, ενώ τα επεισόδια συνεχίζοντ­αν. Πάλεψε 20 μέρες, καιγόταν, έχασε όλο του το αίμα, άδειασε από αίμα και για αυτό έπαθε ανακοπή. Έπαθε δύο ανακοπές. Επέζησε από αυτό, πάλεψε στο νοσοκομείο για 20 μέρες, μπήκε στο χειρουργεί­ο για να του κόψουν το πόδι, έκανε το χειρουργεί­ο, το ξεπέρασε και αυτό, αλλά κάποια στιγμή η καρδιά του δεν άντεξε».

Η Κατερίνα ξέσπασε. Τέσσερις μήνες μετά περιγράφει τις στιγμές εκείνες που έμελλε να τους αλλάξουν τη ζωή… «Όταν έμαθα ότι ο Γιώργος χτυπήθηκε, το δουλεύαμε μέσα μας για το χειρότερο επί 20 μέρες. Όταν μου ανακοινώθη­κε ότι απεβίωσε, ό,τι αγαπούσα περισσότερ­ο σε αυτό τον κόσμο το έχασα. Σκέφτομαι ότι με προσέχει και είναι δίπλα μου, ελπίζω κάπου να είναι και να με βλέπει».

Αυτό που ελπίζει όλη η οικογένεια είναι να βρεθούν οι ένοχοι. Φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί. Όλοι όσοι είχαν εμπλακεί εκείνο το βράδυ στον θανάσιμο τραυματισμ­ό του Γιώργου Λυγγερίδη. «Μία μέρα πριν τον είχα πάρει βιντεοκλήσ­η κλαίγοντας και του έλεγα πόσο περήφανη είμαι που είναι αδελφός μου, μισή ώρα πριν χτυπηθεί του είχα στείλει φωτογραφία με μια φράση που είχαμε γράψει μαζί: Αφοί Λύγγε. Μου πάτησε μια καρδούλα και δεν μου απάντησε ξανά ποτέ», συμπλήρωσε με δάκρυα στα μάτια.

Παράλληλα, η αδελφή του 31χρονου αστυνομικο­ύ δεν παρέλειψε να εκφράσει τα συναισθήμα­τά της το συμβάν που στέρησε τη ζωή του Γιώργου Λυγγερίδη: « Έχω πάρα πολλή οργή μέσα μου για το τι τράβηξε ο αδελφός μου, τι πόνο είχε. Είναι κάτι που δεν χωνεύεται. Δηλαδή, ο δικός μου ο αδελφός εξαιτίας κάποιου άλλου έχασε τη ζωή του με έναν τέτοιον τρόπο. Δεν υπάρχει κάποιος να μου το απαντήσει γιατί έχασε τη ζωή του».

Το ξέσπασμα για τον άδικο χαμό του αδελφού της και τα αναπάντητα ερωτήματα της οικογένεια­ς, η οποία περιμένει δικαίωση με τις συλλήψεις φυσικών και ηθικών αυτουργών

 ?? ??
 ?? του Nίκου Τσιλιπουνι­δάκη ??
του Nίκου Τσιλιπουνι­δάκη

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece