Political

Χτύπησε τον μαθητή με σφυρί και μαχαίρωσε τον διευθυντή σχολείου

- Του Nίκου Τσιλιπουνι­δάκη

Σοκάρουν οι λεπτομέρει­ες από την εισβολή και άγρια επίθεση που εξαπέλυσε ένας Γεωργιανός χθες το πρωί στο 41ο Γυμνάσιο Αθηνών. Σύμφωνα με πληροφορίε­ς, ο δράστης έψαχνε να βρει έναν Νιγηριανό μαθητή, ο οποίος είχε τσακωθεί στο παρελθόν με τον αδερφό του. Και κρατώντας σφυρί χτύπησε τον νεαρό, ενώ στη συνέχεια μαχαίρωσε στην κοιλιά και τον διευθυντή του σχολείου.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικο­ί που συνέλαβαν τον δράστη, ενώ ο μαθητής και ο διευθυντής του σχολείου διακομίστη­καν στο νοσοκο- μείο «Γ. Γεννηματάς». Μια μαθήτρια του σχολείου ανέφερε: «Πήγε κατευθείαν στον Νιγηριανό που προσπάθησε να αμυνθεί. Στις σκάλες υπάρχει μια λίμνη με αίμα. Από όσο ξέρουμε, πριν λίγο καιρό είχαν πλακωθεί».

Άλλος μαθητής είπε: «Ο Γεωργιανός ήρθε για να πάρει εκδίκηση για τον αδερφό του. Μπήκε κανονικά στο σχολείο χωρίς κανείς να του πει κάτι. Ο διευθυντής δεν είχε καταλάβει τίποτα και πήγε να τους χωρίσει».

Σύμφωνα με μια ακόμη μαρτυρία: «Την ώρα του επεισοδίου οι καθηγητές μάς είχαν κλειδώσει στις τάξεις για την ασφάλειά μας. Ο 19χρονος, αφού χτύπησε τον διευθυντή και μαθητή του σχολείου, κρύφτηκε

στο υπόγειο και τον βρήκαν οι αστυνομικο­ί». Τέλος, ένας ακόμη μαθητής τόνισε: «Από το χτύπημα του 19χρονου με σφυρί ο συμμαθητής μας έχασε τις αισθήσεις του. Ο διευθυντής προσπάθησε να δει αν το παιδί έχει τις αισθήσεις του αλλά ήταν μάταιο, γιατί όταν ο δράστης έφτασε σε εκείνον, τον

μαχαίρωσε στο νεφρό».

Η δήλωση Καιρίδη

Ο υπουργός Μετανάστευ­σης Δημήτρης Καιρίδης, αναφερόμεν­ος στην ταυτότητα του δράστη, έκανε την εξής διευκρίνισ­η στο Χ: «Απλά, για την αποκατάστα­ση της αλήθειας και επειδή κάποιοι με ρωτούν διαδικτυακ­ά, αξίζει να σημειωθεί ότι ο εν λόγω Γεωργιανός είναι Έλληνας πολίτης, γεννημένος στην Ελλάδα από ομογενείς γονείς, με ελληνική ταυτότητα (από το ΤΑ Αμπελοκήπω­ν) και ιθαγένεια. Ως ημεδαπός, ουδέποτε πέρασε ή χρειάστηκε να περάσει από τις υπηρεσίες του υπουργείου Μετανάστευ­σης και Ασύλου. Στη συγκεκριμέ­νη περίπτωση, υπήρξε σύγχυση ως προς την πραγματική ταυτότητα του θύτη».

Σημειώνετα­ι πως ο δράστης θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα και στον ανακριτή προκειμένο­υ να απολογηθεί. Κατά τη διάρκεια της σύλληψής του, όπως αναφέρουν αστυνομικέ­ς πηγές, ήταν ιδιαίτερα ψύχραιμος και ανέκφραστο­ς.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece