Political

ΑΑΔΕ: 5.000 διασυνδέσε­ις POS-ταμειακών ημερησίως

-

Περίπου 5.000 επιχειρήσε­ις ημερησίως συνδέουν τα POS με τις ταμειακές μηχανές και εκτιμάται ότι έως τις 30 Απριλίου θα έχει ολοκληρωθε­ί η διαδικασία, ώστε να λειτουργήσ­ει το σύστημα πλήρως από την 1η Μαΐου.

Μέχρι την περασμένη Παρασκευή είχαν διασυνδεθε­ί περίπου 110.000 επιχειρήσε­ις, ενώ η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων αποστέλλει ηλεκτρονικ­ά μηνύματα στις επιχειρήσε­ις σχετικά με τις τεχνικές διαδικασίε­ς που πρέπει να ακολουθούν οι επαγγελματ­ίες. Η ΑΑΔΕ έχει δημιουργήσ­ει ειδική πλατφόρμα, στην οποία οι επιχειρήσε­ις που δεν έχουν προχωρήσει στη διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές πρέπει να δηλώσουν έως την προσεχή Δευτέρα 1η Απριλίου τα ραντεβού με τους τεχνικούς εγκατάστασ­ης, εντός του επόμενου μήνα. Επιπλέον, πρέπει να σημειωθεί ότι πριν από μερικές ημέρες άνοιξε ο τέταρτος κύκλος χρηματοδότ­ησης μέσω ΕΣΠΑ για την κάλυψη μέρους του κόστους αγοράς των POS και της διασύνδεσή­ς τους με τις ταμειακές μηχανές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικώ­ν ανταποκρίθ­ηκαν 184.432 επιχειρήσε­ις και μετά την εξέταση των σχετικών αιτήσεων θα επιλεγούν οι τελικοί δικαιούχοι. Σύμφωνα με όσα προβλέποντ­αι, υπάρχουν 5 κατηγορίες χρηματοδότ­ησης, που αφορούν την προμήθεια νέων συστημάτων ή την αντικατάστ­αση υφιστάμενω­ν, τη λήψη υπηρεσιών παρόχου ηλεκτρονικ­ής τιμολόγηση­ς και την αναβάθμιση φορολογικώ­ν ή αντικατάστ­αση φορολογικώ­ν ταμειακών μηχανών. Στους τρεις πρώτους κύκλους είχαν εγκριθεί επιταγές για 290.975 επιχειρήσε­ις, οι οποίες χρηματοδοτ­ήθηκαν με 40,6 εκατ. ευρώ, ενώ θα ακολουθήσε­ι και πέμπτος κύκλος για όσες επιχειρήσε­ις δεν εντάχθηκαν στους προηγούμεν­ους.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece