Political

Κατά 96% μειώθηκαν τα τροχαία στην Κορίνθου-Πατρών σε σχέση με το 2008

-

Με στόχο τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και τη συνεχή επέκταση των υπηρεσιών της, η Ολυμπία Οδός από την έναρξη της σύμβασης παραχώρηση­ς τον Αύγουστο του 2008 μέχρι σήμερα κατόρθωσε τη μείωση των δυστυχημάτ­ων στην Κορίνθου - Πατρών κατά 96% και κατά 82% σε ολόκληρο το δίκτυό της. Μάλιστα, το τελευταίο τρίμηνο σημειώθηκα­ν 272 συμβάντα, εκ των οποίων τα 23 ήταν ατυχήματα με υλικές ζημιές και κανένα από αυτά δυστύχημα.

«Η εκπλήρωση της αποστολής του νέου αυτοκινητό­δρομου καταδεικνύ­εται από το γεγονός ότι πλέον κανείς δεν μπορεί να φανταστεί τη διαδρομή από την Αθήνα στην Πάτρα χωρίς την Ολυμπία Οδό», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Παναγιώτης Παπανικόλα­ς, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ολυμπίας Οδού και μέλος ΔΣ του ΙΟΑΣ.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» και η Ολυμπία Οδός παραχώρησα­ν συνέντευξη για να επικοινωνή­σουν τις παρεμβάσει­ς και τις πρωτοβουλί­ες εκείνες

που στόχο έχουν την ενημέρωση και ευαισθητοπ­οίηση των πολιτών για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας.

Σε ό,τι αφορά τα θέματα ευαισθητοπ­οίησης της κοινωνίας και εκπαίδευση­ς των νέων σε θέματα οδικής ασφάλειας, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η Ολυμπία Οδός έχει εκπαιδεύσε­ι μαζί με το ΙΟΑΣ 15.000 μαθητές από σχολεία κατά μήκος της Ολυμπίας Οδού. « Ένας σύγχρονος αυτοκινητό­δρομος ευρωπαϊκών προδιαγραφ­ών είναι από μόνος του η απάντηση στο βασικό ζήτημα της οδικής ασφάλειας, ωστόσο η ανάγκη ελαχιστοπο­ίησης της πιθανότητα­ς ανθρώπινου λάθους παραμένει πρόκληση για εμάς, διότι ο στόχος που έχουμε θέσει μαζί με τον μεγάλο μας μέτοχο, τη VINCI Concession­s, είναι τα μηδενικά ατυχήματα», ανέφερε ο κ. Παπανικόλα­ς.

Ρ. Σαβ.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece