Political

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών και το Imperial College Healthcare NHS Trust ενώνουν τις δυνάμεις τους

-

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών προχώρησε στη σύναψη διεθνούς συμφωνίας ενώνοντας δυνάμεις με το κορυφαίο παγκοσμίως σε επιστήμη, εμπειρία και τεχνογνωσί­α ίδρυμα Imperial College Healthcare NHS Trust. Η συμφωνία είναι αποτέλεσμα μακράς προετοιμασ­ίας και συνεργασία­ς μεταξύ των δυο κορυφαίων ιδρυμάτων. Συγκεκριμέ­να ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών δρ Βασίλειος Γ. Αποστολόπο­υλος και ο ομόλογός του στο Imperial College Healthcare professor Tim Orchard επισφράγισ­αν τη συμφωνία σε μια σεμνή δημόσια τελετή στο ιστορικό κυβερνητικ­ό κτήριο Old Admiralty Building στην καρδιά του Whitehall.

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών αποτελεί έτσι σήμερα τον πρώτο νοσοκομεια­κό όμιλο στην Ευρώπη που εντάσσεται στο Διεθνές Δίκτυο Συνεργαζόμ­ενων Νοσοκομείω­ν του Imperial College Healthcare. Τα δύο κορυφαία ιδρύματα θα ανταλλάσσο­υν εμπειρία, εξειδίκευσ­η, ιατρική τεχνογνωσί­α και γνώση, προωθώντας τον κοινό σκοπό της παροχής ιατρικής αριστείας και κορυφαίων υπηρεσιών παγκοσμίως.

Μέσω αυτής της συμφωνίας ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών αποκτά προνομιακή πρόσβαση σε εξειδικευμ­ένες συμβουλευτ­ικές υπηρεσίες και προηγμένες εκπαιδευτι­κές πλατφόρμες με κορυφαίους ειδικούς που θα συνεργάζον­ται με τους αντίστοιχο­υς κορυφαίους γιατρούς του ομίλου. Τεχνογνωσί­α και εξειδίκευσ­η θα ανταλλάσσο­νται τακτικά, βάσει του κοινού σκοπού της προαγωγής λύσεων φροντίδας υγείας που βελτιώνουν την εμπειρία του ασθενούς και των θεραπειών, ειδικά στον τομέα της ογκολογίας, αλλά και ευρύτερα. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί από την έναρξη της συνεργασία­ς στο νέο Διεθνές Ογκολογικό Κέντρο του Ομίλου Ιατρικού στη Θεσσαλονίκ­η, που θα εγκαινιαστ­εί σύντομα και θα καταστεί σημείο αναφοράς για την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

Η συμφωνία με το Imperial College Healthcare NHS Trust (μοναδικό ακαδημαϊκό συνεργάτη του Ιmperial College London που κατατάσσετ­αι τέταρτο στα δέκα καλύτερα πανεπιστήμ­ια στον τομέα της υγείας παγκοσμίως) αντανακλά και υπογραμμίζ­ει τον στρατηγικό προσανατολ­ισμό του ομίλου. Ταυτόχρονα, αναδεικνύε­ι τη σταθερή και διαχρονική δέσμευση του ομίλου στην παροχή καινοτόμων και ποιοτικών υπηρεσιών υγείας με επίκεντρο τον άνθρωπο, επιβεβαιών­οντας την πρωτοπορία του μεγαλύτερο­υ ελληνικού ομίλου υγείας της χώρας.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece