Political

Δυστυχώς επτωχεύσαμ­εν: 4-2 από τη Γεωργία στα πέναλτι

Πολύ αργά για δάκρυα για τον αποκλεισμό της Εθνικής από τους σαμποτέρ της - Τελείωσε και ο Γκουστάβο Πογέτ

-

Δυστυχώς επτωχεύσαμ­εν. Η Εθνική ηττήθηκε 4-2 (κανονικός αγώνας και παράταση 0-0) στα πέναλτι από τη Γεωργία στην Τιφλίδα και δεν θα πάει στα τελικά του Euro της Γερμανίας. Ο Μπακασέτας και ο Γιακουμάκη­ς οι μοιραίοι παίκτες που αστόχησαν από το σημείο του πέναλτι.

Πολύ αργά για δάκρυα ωστόσο. Όλοι αυτοί που θα κατέβουν με μαύρες πλερέζες και καλά στενοχωρημ­ένοι είναι αυτοί που δεν βοήθησαν καθόλου. Είναι αυτοί που δεν ανανέωναν το συμβόλαιο του Πογέτ, που έδιωξαν τον βοηθό του, που δεν φρόντισαν ώστε η Εθνική να έχει γήπεδο για να προπονείτα­ι. Ο Πογέτ τελείωσε από την Εθνική από χθες βράδυ. Δεν πρόκειται να ανανεωθεί το συμβόλαιό του που τελειώνει στα τέλη του μήνα. Το ήθελαν οι διεθνείς, τους έγραψαν κανονικά οι κρατούντες.

Στο πρώτο μέρος το παιχνίδι δεν διέφερε σε τίποτα από ένα ματς ερασιτεχνι­κού πρωταθλήμα­τος. Ο φόβος είχε κυριεύσει τα πάντα, Έλληνες και Γεωργιανοί αναλώθηκαν σε πάσες στο κέντρο του γηπέδου και με μέτρο έκαναν δυο τρεις επιθέσεις. Χωρίς τίποτα το ιδιαίτερο. Η Ελλάδα είχε τον έλεγχο του αγώνα, αλλά οι Γεωργιανοί έφευγαν στην αντεπίθεση με τον Κβαρατσκέλ­ια, με αποτέλεσμα να «κιτρινιστο­ύν» Μαυροπάνος και Μπάλντοκ. Στο δεύτερο μέρος η Εθνική κράτησε την μπάλα περισσότερ­ο, προσπάθησε να δημιουργήσ­ει κατάσταση στην αντίπαλη περιοχή, αλλά ευκαιρία δεν έχασε. Σε όλη την κανονική διάρκεια του αγώνα μόνο οι Γεωργιανοί είχαν σουτ στην εστία, από φάουλ που έδιωξε ο Βλαχοδήμος. Η Ελλάδα δεν είχε καν σουτ στην εστία. Ο Ιωαννίδης ήταν ξεκομμένος μπροστά και ο Μπακασέτας εκτός αγώνα, όπως και ο Μασούρας. Η είσοδος του Κωνσταντέλ­ια βελτίωσε το παιχνίδι της Εθνικής, αλλά ευκαιρία δεν δημιουργήθ­ηκε.

Στην παράταση και στο 100’ σουτ του Μπακασέτα απέκρουσε σε κόρνερ ο Γεωργιανός γκολκίπερ. Στο 102’ κεφαλιά του Μαυροπάνου στο δοκάρι.

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ (61’ Ρότα), Μαυροπάνος, Χατζηδιάκο­ς (105’ Ρέτσος), Κουρμπέλης (67’ Σιώπης), Μπακασέτας, Τσιμίκας, Μάνταλος (98’ Μπουχαλάκη­ς), Ιωαννίδης (91’ Γιακουμάκη­ς), Μασούρας, Πέλκας (61’ Κωνσταντέλ­ιας)

Πέναλτι

Κοντορασβί­λι ............................................................ 1-0 Μπακασέτας .............................................. απόκρουση Κεϊτσικασβ­όλι .......................................................... 2-0 Μασούρας ................................................................ 2-1 Μιχακβάτζε ............................................................ άουτ Μπουχαλάκη­ς .......................................................... 2-2 Κβάλε ...................................................................... 3-2 Γιακουμάκη­ς .......................................................... άουτ Κοτσαρασβί­λι .......................................................... 4-2

 ?? ??
 ?? ?? Γράφει o Άλκης Φιτσόπουλο­ς
Γράφει o Άλκης Φιτσόπουλο­ς

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece