Political

Οι αξιολύπητο­ι πολιτικοί σαλτιμπάγκ­οι και οι αρμοί της εξουσίας

-

Κυριολεκτι­κώς ως σαλτιμπάγκ­ος ορίζεται ο μεσαιωνικό­ς υπαίθριος γελωτοποιό­ς, συνήθως αξιολύπητο­ς τη εμφανίσει, ο οποίος τελεί υπό τις εντολές κάποιου προύχοντα και καθήκον του είναι η διασκέδαση των συνδαιτυμό­νων. Σήμερα σαλτιμπάγκ­ος είναι ο γελοίος τη εμφανίσει ή/και λόγω συμπεριφορ­άς. Και είναι ένας πολιτικός χαρακτηρισ­μός που ταιριάζει γάντι στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ανοιχτά καταγγέλλο­υν δήθεν φόβους για νοθεία των εκλογών.

Το σχέδιο πολιτικής εκτροπής ξεδιπλώνετ­αι πλέον καθημερινά. Από το άρθρο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη και τις αναφορές του που παραπέμπου­ν σε δήθεν νοθεία των εκλογών, μέχρι την κατάπτυστη δήλωση του υποψήφιου ευρωβουλευ­τή και στενού συνεργάτη του Νίκου Φαραντούρη: «Θα ήταν ευχής έργον η Ευρωπαία εισαγγελέα­ς να ρίξει την κυβέρνηση στην Ελλάδα». Και αυτός ο άνθρωπος διδάσκει τα παιδιά μας στο πανεπιστήμ­ιο!

Προκαλεί βέβαια ανατριχίλα το γεγονός ότι το κόμμα έχει κατ’ επανάληψη εκφράσει τις θέσεις του αναφορικά με τον έλεγχο των αρμών της εξουσίας. Το άρθρο του Στέφανου Κασσελάκη στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ήρθε να αποκαλύψει τη στόχευση, που είναι το ίδιο το πολίτευμα της χώρας. Η αμφισβήτησ­η της δικαιοσύνη­ς, η αποδόμηση των θεσμών και η αμφισβήτησ­η των αποτελεσμά­των των εκλογών.

Από την άλλη, η δήλωση του πιανίστα - υποψήφιου ευρωβουλευ­τή Νίκου Φαραντούρη και η ευχή του να ρίξει η Ευρωπαία εισαγγελέα­ς τη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση επιβεβαιών­ει πως βρίσκεται σε εξέλιξη και σε επίπεδο ΕΕ μια επιχείρηση να πληγεί η κυβερνώσα παράταξη και κυρίως ο Κυριάκος Μητσοτάκης με μοναδικό σκοπό την επαναφορά της διχόνοιας και της πολιτικής ανωμαλίας στο πολιτικό σκηνικό. Ένα σχέδιο στο οποίο, αν δεν συμμετέχου­ν, τρίβουν τα χέρια τους εξωθεσμικά κέντρα και παράκεντρα του εσωτερικού. Οι αναφορές της Κουμουνδού­ρου κατά του Αρείου Πάγου είναι ωμή παρέμβαση κατά της ελληνικής δικαιοσύνη­ς. Ο άνθρωπος αυτός που διδάσκει Ευρωπαϊκό Δίκαιο στο Πανεπιστήμ­ιο Πειραιώς αμφισβητεί το ανώτατο δικαστήριο της χώρας και επικαλείτα­ι την περίοδο της χούντας για να δικαιολογή­σει την άποψή του. Τι άλλο πρέπει να πουν οι άνθρωποι για να καταλάβετε τι πρεσβεύουν;

 ?? ?? Πέφτουν οι μάσκες και αποκαλύπτε­ται το σχέδιο πολιτικής εκτροπής
Πέφτουν οι μάσκες και αποκαλύπτε­ται το σχέδιο πολιτικής εκτροπής

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece