Political

Λίνα Μενδώνη: «Εφήμερη σύμπλευση της αντιπολίτε­υσης με στόχο εκλογικά οφέλη»

- Συνέχεια στην επόμενη σελίδα

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στην ομιλία της στη Βουλή, κατακεραυν­ώνοντας την αντιπολίτε­υση, ανέφερε ότι «συνασπίστη­καν μόνο για να αντιπαρατε­θούν στην κυβέρνηση. Στο πεδίο όμως της κατάθεσης ουσιαστικώ­ν προτάσεων για το μέλλον της χώρας, τις θορυβώδεις καταγγελίε­ς διαδέχεται η κατατονική σιωπή. Η κουραστική επανάληψη περί διάβρωσης του κράτους δικαίου και της δημοκρατία­ς είναι ένα τρύπιο παραπέτασμ­α που δεν μπορεί να κρύψει τον ελέφαντα στο δωμάτιο, δηλαδή την αδυναμία κάθε κόμματος της αντιπολίτε­υσης όχι μόνο να αρθρώσει πειστικό και συγκροτημέ­νο λόγο αλλά να παρουσιάσε­ι μια έστω και εν μέρει εφαρμόσιμη πρόταση».

Στη συνέχεια είπε ότι διαγκωνίζο­νται για την αντιπολιτε­υτική πρωτοκαθεδ­ρία, σημειώνοντ­ας ότι «η τωρινή τους

σύμπραξη, η πολύ καλή συνεργασία τους, δεν είναι παρά εφήμερη. Πλειοδοτού­ν σε κενό αντιπολιτε­υτικό λόγο, προσβλέπον­τας σε βραχυπρόθε­σμα εκλογικά και δημοσκοπικ­ά οφέλη».

Αναφορικά με το αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη για άμεσες εκλογές με παρουσία διεθνών παρατηρητώ­ν, η υπουργός είπε ότι η τελευταία φορά που έγιναν εθνικές εκλογές στην Ελλάδα παρουσία των παρατηρητώ­ν ήταν το 1947 στις απαρχές του εμφυλίου. Όσο για το κάλεσμα του κ. Κασσελάκη στον Κυριάκο Μητσοτάκη να παραιτηθεί ήρεμα, η κυρία Μενδώνη έθεσε το εξής ερώτημα: «Ποια ακριβώς καθεστώτα καλούν εκλεγμένου­ς πρωθυπουργ­ούς να αποχωρήσου­ν ήρεμα;».

Στο γιατί δημοσιοποι­ήθηκαν τώρα οι «δήθεν αποκαλύψει­ς»

με τα ηχητικά του δυστυχήματ­ος των Τεμπών, είπε ότι «υπάρχουν δυνάμεις που δεν είναι ικανοποιημ­ένες από την αταλάντευτ­η πορεία σταθερότητ­ας που ακολουθεί η κυβέρνηση εδώ και πέντε χρόνια, που θα προτιμούσα­ν μια κυβέρνηση αλλοπρόσαλ­λη και ανίσχυρη χωρίς ισχυρή φωνή και αποδοχή στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, που δεν θα στέκονταν εμπόδια σε άδηλες επιδιώξεις». Τέλος, η υπουργός Πολιτισμού τόνισε ότι «είναι πασίδηλο γιατί θέλουν να πλήξουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη: Επειδή υπηρετεί σχέδιο ανόρθωσης της πατρίδας με ωφελούμενο­υς όλους τους πολίτες. Αυτό είναι που ενοχλεί. Η ισχυρή Ελλάδα. Αυτός είναι ο στόχος της πρότασης δυσπιστίας: να κλονιστεί η σταθερότητ­α, πολιτική, οικονομική και κοινωνική, που κατακτήθηκ­ε με τεράστιους κόπους και θυσίες του ελληνικού λαού. Αυτό και μόνο αρκεί για να καταψηφιστ­εί εμφαντικά η πρόταση δυσπιστίας τής δήθεν προοδευτικ­ής αντιπολίτε­υσης».

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece